Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Lignje u maslacuLignje u maslacu
03. april
Lignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima. U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
Lignje u belom sosuLignje u belom sosu
21. dec.
Iseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi. Dodajte gustu pavlaku i kuvajte dok lignje nisu gotove. Okusite i dodajte so ako je potrebno. Dodajte mleveni crni biber po ukusu i so....
Lignje sa krompiromLignje sa krompirom
09. maj
U dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira. Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Možete pripremiti širok izbor jela od lignji koja su ukusna, spektakularna i sofisticirana. Na primer: - punjene lignje; - pohovane lignje; - lignje na grčki način;...
Pržene lignje u er frajeruPržene lignje u er frajeru
18. avgust
Stavljamo šajbne lignji u er frajer. Uključimo na 180 stepeni na 10-15 minuta, zavisi koliko želimo da budu prepečene. Pržimo lignje iz dva puta i potrebno je mešati. Prijatno uz pržene lignje u er frajeru!...
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Spuštajte lignje jednu po jednu u ključalu vodu. U ključalu vodu spustite jednu lignju, brojte do deset i izvadite je kašikom sa rupicama. Sačekajte da voda ponovo provri i spustite sledeću lignju u nju....
Pohovane lignje iz rernePohovane lignje iz rerne
03. mart
Lignje iseći na kolutove. Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu. Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
Lignje sa laganim pohovanjemLignje sa laganim pohovanjem
06. sep.
Lignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta. Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
Pohovane lignje sa limunomPohovane lignje sa limunom
14. nov.
Vadimo pažljivo lignje i stavljamo ih pod naklonom da se ocedi voda. Treba da budu polukuvane. Isečemo ih na krugove, debljine približno 1, 5 mm....
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje sa hrskavim pohovanjem
08. nov.
Lignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane. Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom. Prijatno!...
Lignje na mediteranski načinLignje na mediteranski način
05. nov.
Pržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja. Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću. Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom....
Punjene lignje iz rernePunjene lignje iz rerne
04. april
Očistimo lignje. Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh. Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
Marinirane lignje na pločiMarinirane lignje na ploči
06. jun
Odvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
Lignje sa belim vinomLignje sa belim vinom
23. avgust
Stavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris. 3....
Pržene lignje sa kornfleksomPržene lignje sa kornfleksom
18. april
Lignje se isprže, tako što se spuštaju 5-6 komada. Okreću se s obe strabe u gotove su za 2-3 minuta. Pripremanje garnirunga: Od jednog praziluka se iseče nekoliko kriški. Svaki kolutić može da postane kornet....
Lignje na gril tiganjuLignje na gril tiganju
20. april
Lignje se iseku na tanke kolutove, možete svaki kolut da opipate pažljivo da budete sigurni da ste potpuno odstranili hrskavicu. U duboku posudu se stavljaju šajbne i začinjavaju se maslinovim uljem i solju....
Marinirane lignje na roštiljuMarinirane lignje na roštilju
28. jul
Lepo namažemo lignju dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji na hladnom minimum 30 minuta, najbolje oko sat vremena. Lignju pečemo na prethodno ugrejanom i namazanom roštilju dok ne bude gotova....
Lignje u sosu od belog lukaLignje u sosu od belog luka
27. maj
Izvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice. Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta. Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
Pržene lignje sa belim lukomPržene lignje sa belim lukom
05. maj
Kada lignje u tiganju dostignu zlatastu preplanulost, dodajemo malo belog vina, da ih flambiramo. Ostavljamo malo da provri omiljeno predjelo, dodajući i maslac na oko minuta....
Punjene lignje na italijanski načinPunjene lignje na italijanski način
24. avgust
Da biste napravili punjene lignje, počnite tako što ćete očistiti lignje uklanjanjem unutrašnjih organa i kože. Potopite stari hleb u toplu vodu oko 10 minuta....
Pržene lignje na najjednostavniji načinPržene lignje na najjednostavniji način
21. mart
Ispržene lignje se vade na papir, da se ocede od masnoće. Nakon toga odmah se serviraju ukusne pržene lignje....