Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba.
Odaberite jedan od ova dva načina, koji vam se više sviđe, ali nikako nemojte da jedete presoljeno jelo....
12. avgust
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Kako da popravimo presoljeno jelo?Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
10. januar
1
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza.
Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
20. mart
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljU teglama treba da ima tečnosti, a ne samo pasulja. Isipajte pasulj zajedno sa bujonom. Ako je pasulj mnogo gust, možete doliti vodu, kada ga isipate u tegle....
02. januar
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloMeđutim, ozbiljniji slučaj je kada presolimo jelo, pošto čak i kad malo posolimo jelo nepresdno pre jela, možemo da popravimo tu grešku.
Kako možemo da spasemo jelo i da ono opet bude ukusno?...
27. sep.
1
Da popravimo kiselo vinoJedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
30. dec.
Kako da se popravi presoljeni pirinač?Druga opcija za popravljanje presoljenog pirinča je dodavanje povrća. Povrće će preuzeti deo začina, a najviše soli....
30. maj
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Prženi pasulj u tiganjuOperite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu....
29. maj
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
27. mart
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Šareni pasulj u rerniAko želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela....
23. dec.
Pasulj sa krompiromNe treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite.
Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno.
Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
01. nov.
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj sa kobasicomPasulj poslužite sa sitno iseckanim svežim peršunom. Dodajte jednu ljutu papriku, da bude još bolji....
17. januar