Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Prilikom pečenja rive takođe važi pravilo da se prati boja oka - ona treba da postane mlečno bela da bismo bili sigurni da je dobro skuvana....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Nemojte konzumirati ribu ukoliko ona ima potamnelu krljušt koja se pri dodiru lako odlepljuje, pokrivena je lepljivom sluzi, škrge su tamno braon ili plavkaste, oči su upale i mutne....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Nakon što već zante kako da pravilno umutite belanca, preporučijemo da probate i neke od naših oprobanih recepata za puslice ili domaće orasnice....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Pre nego što se pristupi pečenju mesa divljači, obavezno je da se ono ostavi u marinadi na jedan dan i jednu noć....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Najbolje je da se konzumira 20-30 minuta pre obroka, jer neposredno ispijanje čaja pre jela razređuje pljuvačku i želudčani sok....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Kako pravilno čuvati kiseli kupus - Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Usitnite čen belog luka, prepolovite limun ili ga presecite na četvrtine da dobijete ravnomerno začinjenu i aromatičnu piletinu. Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Pročitajte takođe: - kako se suši riba; - kako pripremiti mariniranu ribu;...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu. Takođe se preporučuje često pranje ruku i ribe pod tekućom vodom. Prvi korak u čišćenju ribe je uklanjanje krljušti....
Kako odmrznuti ribu?Kako odmrznuti ribu?
19. sep.
Ali pod pretpostavkom da ste je pravilno odmrznuli i da se to dogodi, najverovatnije je to uzrokovano nečim što se dogodilo pre nego što ste kupili ribu, a ne načinom na koji ste je odmrzli....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Tačno u to vreme konzumacija može da obezbedi telu energiju za ceo dan. Takođe, je dobro da jedete jela sa sitnim sirom za ručak, glavno je da pravilno kombinujete sastojke....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Za bi se to izbeglo, da uštedite pare i zajedno sa tim uvek da imate luk pri ruci, nudimo vam da shvatite kako da pravilno čuvamo luk....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
• Druga varijata je da se luk drži i zamrzivaču sat vremena pre sečenja. Hladan luk pušta manje ljut miris. • Pre sečenja nož stavite u ohlađenu vodu ili u sirće. Ovaj prost trik smanjuje pojavu suza....
Kako pravilno da izaberemo ribu iz prodavniceKako pravilno da izaberemo ribu iz prodavnice
16. avgust
Prvo treba da utvrdite - da li je želite prženu, pečenu ribu na roštilju, u rerni, gril tiganju itd....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Lignje su čiste, ali sirove i sada ćete saznati kako da ih pravilno skuvate. Pravilno kuvanje lignji Stavite lonac čiste vode na šporet, dodajte jednu kašiku soli....
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Kosti su mu zelenkaste, ali to ne bi trebalo da smeta ljubiteljima morskih delikatesa. Kako se priprema riba iglica Ovu ribu zanimljivog izgleda možete pripremiti kod kuće....