Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremimo najukusniju ribuPrilikom pečenja rive takođe važi pravilo da se prati boja oka - ona treba da postane mlečno bela da bismo bili sigurni da je dobro skuvana....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemojte konzumirati ribu ukoliko ona ima potamnelu krljušt koja se pri dodiru lako odlepljuje, pokrivena je lepljivom sluzi, škrge su tamno braon ili plavkaste, oči su upale i mutne....
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
Kako da pravilno umutite belanca?Nakon što već zante kako da pravilno umutite belanca, preporučijemo da probate i neke od naših oprobanih recepata za puslice ili domaće orasnice....
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajNajbolje je da se konzumira 20-30 minuta pre obroka, jer neposredno ispijanje čaja pre jela razređuje pljuvačku i želudčani sok....
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako pravilno čuvati kiseli kupus
- Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Usitnite čen belog luka, prepolovite limun ili ga presecite na četvrtine da dobijete ravnomerno začinjenu i aromatičnu piletinu.
Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu. Takođe se preporučuje često pranje ruku i ribe pod tekućom vodom.
Prvi korak u čišćenju ribe je uklanjanje krljušti....
Kako odmrznuti ribu?Ali pod pretpostavkom da ste je pravilno odmrznuli i da se to dogodi, najverovatnije je to uzrokovano nečim što se dogodilo pre nego što ste kupili ribu, a ne načinom na koji ste je odmrzli....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?• Druga varijata je da se luk drži i zamrzivaču sat vremena pre sečenja. Hladan luk pušta manje ljut miris.
• Pre sečenja nož stavite u ohlađenu vodu ili u sirće. Ovaj prost trik smanjuje pojavu suza....
Kako kuvati ribu iglicuKosti su mu zelenkaste, ali to ne bi trebalo da smeta ljubiteljima morskih delikatesa.
Kako se priprema riba iglica
Ovu ribu zanimljivog izgleda možete pripremiti kod kuće....