Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Domaći ražani hlebDomaći ražani hleb
21. okt.
1
Dodati 400 gr ražanog i 100 gr belog brašna. Ostaviti na toplom da odstoji pola sata, pa izručiti u pleh i peći na temperaturi od 200 stepeni oko pola sata....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Domaći crni hleb DebeljkoDomaći crni hleb Debeljko
22. januar
Ostavite da nadoše još 30 minuta i pecite na 170 stepeni 40-50 minuta. Napomena: Kad radite sa integralnim, ražanim, tipskim brašnom i želite da napravite proizvode od hleba u testo uvek dodajte malo belog brašna....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Domaći integralni ražani hlebDomaći integralni ražani hleb
25. feb.
Toplu vodu postepeno dolivati u mešavinu brašna da se dobije žitka masa....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...
Ruski crni hlebRuski crni hleb
09. jun
Ražano i pšenično brašno zajedno prosejte. Dve pune čaše smese od brašna pomešajte sa šećerom, solju, mekinjama, kvascem i začinima. U šerpi pomešajte vodu, sirće, melasu, čokoladu i maslac i ugrejte na tihoj vatri....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Crni hleb sa sodomCrni hleb sa sodom
26. april
Ispečen hleb se okreće na rešetku i ostavlja se da se ohladi. Crni hleb sa sodom je gotov....
Crni hleb sa mlaćenicomCrni hleb sa mlaćenicom
16. okt.
Pečeni hleb okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi. Crni hleb sa mlaćenicom je gotov....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Definitivno je najbolje naučiti kako sami da napravite domaći hleb i da ne mislite da vam je za tu svrhu potrebna pekara za hleb. Da, prilično je zgodan uređaj, ali ne mogu ga svi priuštiti. I nema potrebe....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Domaći hleb 2 Potrebni sastojci: 500 g gotove smese za pečenje ražano-pšeničnog hleba, 350 ml mlake vode. Način pripreme: Gore navedene sastojke pomešajte i mutite mikserom otprilike 5 min....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Crni hleb u vatrostalnoj činijiCrni hleb u vatrostalnoj činiji
08. jul
Nakon šti ispečete ostavite crni hleb da se ohladi na rešetku i onda isecite. Ukusan i zdrav domaći hleb. Prijatno uz ovaj crni hleb u vatrostalnoj činiji....
Ruski ražani hlebRuski ražani hleb
18. feb.
Pokrivamo ga gustom krpom i ponovo ga ostavljamo da naraste dok ne popuni kalup za kolač. U rernui zagrejanoj na 170-180°C pečemo ražani hleb otprilike 30 minuta bez konvekcije....
Jednostavan ražani hlebJednostavan ražani hleb
09. nov.
Jednostavn ražani hleb je gotov....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Potrebni sastojci: 2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun. Način pripreme: Salamu, kačkavalj i peršun sitno isečemo. Začinimo....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...