Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Domaći ražani hlebDodati 400 gr ražanog i 100 gr belog brašna.
Ostaviti na toplom da odstoji pola sata, pa izručiti u pleh i peći na temperaturi od 200 stepeni oko pola sata....
21. okt.
1
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Domaći crni hleb DebeljkoOstavite da nadoše još 30 minuta i pecite na 170 stepeni 40-50 minuta.
Napomena: Kad radite sa integralnim, ražanim, tipskim brašnom i želite da napravite proizvode od hleba u testo uvek dodajte malo belog brašna....
22. januar
Domaći integralni ražani hlebToplu vodu postepeno dolivati u mešavinu brašna da se dobije žitka masa....
25. feb.
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:
- Espresso Romano;
- Aromatična turska kafa;
- ili samo pripremite frape;...
25. jul
Ruski crni hlebRažano i pšenično brašno zajedno prosejte. Dve pune čaše smese od brašna pomešajte sa šećerom, solju, mekinjama, kvascem i začinima.
U šerpi pomešajte vodu, sirće, melasu, čokoladu i maslac i ugrejte na tihoj vatri....
09. jun
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Crni hleb sa sodomIspečen hleb se okreće na rešetku i ostavlja se da se ohladi.
Crni hleb sa sodom je gotov....
26. april
Crni hleb sa mlaćenicomPečeni hleb okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi.
Crni hleb sa mlaćenicom je gotov....
16. okt.
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Definitivno je najbolje naučiti kako sami da napravite domaći hleb i da ne mislite da vam je za tu svrhu potrebna pekara za hleb. Da, prilično je zgodan uređaj, ali ne mogu ga svi priuštiti. I nema potrebe....
24. april
Kako da napravimo mekani hlebDomaći hleb 2
Potrebni sastojci: 500 g gotove smese za pečenje ražano-pšeničnog hleba, 350 ml mlake vode.
Način pripreme: Gore navedene sastojke pomešajte i mutite mikserom otprilike 5 min....
08. jul
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Crni hleb u vatrostalnoj činijiNakon šti ispečete ostavite crni hleb da se ohladi na rešetku i onda isecite. Ukusan i zdrav domaći hleb.
Prijatno uz ovaj crni hleb u vatrostalnoj činiji....
08. jul
Ruski ražani hlebPokrivamo ga gustom krpom i ponovo ga ostavljamo da naraste dok ne popuni kalup za kolač.
U rernui zagrejanoj na 170-180°C pečemo ražani hleb otprilike 30 minuta bez konvekcije....
18. feb.
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
17. jul
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pripremimo tursku pituPotrebni sastojci:
2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun.
Način pripreme:
Salamu, kačkavalj i peršun sitno isečemo. Začinimo....
01. avgust
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar