Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Verovatno se ovaj sir ne pravi od mleka. Odavno nije tajna da se u našoj zemlji u proizvodnji sira ne koristi samo mleko....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Izbor kvalitetnog kačkavalja među mnogim koji se predlažu na tržištu nije lak zadatak. Nisu uvek skuplji kačkavalji kvalitetniji i čovek treba da zna glavne karakteristike kačakvalja da bi napravio pravi izbor....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneKako proveriti da li su pečurke otrovne
23. feb.
Pečurke spadaju u neobične organizme, koji se nalaze na prelazu između carstva biljaka i carstva životinja. U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola. Pečurke sadrže dosta proteina, a takođe...
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!
12. jun
Samo pravo maslinovo ulje će vam izazvati kašljanje. Pravilo je da što više kašljete, to je proizvod kvalitetnji....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Postoje različiti načini testiranja pravog meda da bi se videlo da li je pomešan sa vodom ili drugim šećernim sirupima....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Posolite i pobiberite i mešajte drvenom kašikom u jednom pravcu. Dodajte 150 ml maslinovog ulja kap po kap uz stalno mešanje. Kada se smesa zgusne, maslinovo ulje se sada može dodati u tankom mlazu....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Neke države počinju da traže da on jasno bude obeležen kako se ne bi predstavljao kao pravi maslac....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Kako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Mali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu. Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
Pravi domaći kačkavaljPravi domaći kačkavalj
09. mart
2
Pritisnite da se ocedi i ostavite tako 2 sata, pa stavite u frižider....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Da napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....