Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Krem od kestena sa rumomKrem od kestena sa rumom
25. januar
U odgovarjauće čaše ili posude stavite izmrvljeni keks, odozgo sipajte od krema. Pospire gorkim kakaom i stavite po nekoliko piškota sa strane. Ostavite krem od kestena sa rumom da se ohladi dva sata u frižideru!...
Krem od kestena sa čokoladomKrem od kestena sa čokoladom
21. maj
Dodajte šećer i kuvan i oljušten kesten. Dodajte esenciju vanile i ostavite da smesa provri. Kad se mleko redukuje skinite sa vatre i pasirajte dok ne dobijete glatko pire....
Supa od kestenja i vrganjaSupa od kestenja i vrganja
22. nov.
Ovu savršenu supu od kestenja i vrganja poslužujemo sa još malo pavlake i izmrvljenih komada kestenja....
Krem od kestena sa čokoladom i pavlakomKrem od kestena sa čokoladom i pavlakom
27. jun
Krem od kestena sa čokoladom i pavlakom je spreman....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Slatko kestenje sa jajima Potrebni sastojci; 500 g kestenja, 5 jaja, 1 šolja šećera. Način pripreme: Kestenje skuvajte i oljuštite, nakon toga procedite kroz sito. Žumanca umutite sa šećerom i dodajte u kestenje....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Malo poznata činjenica je da divlja nana uspešno čuva sirovo sveže mleko da ne prokisne kada se stavi u njega. Sušenje divlje nane nije težak zadatak. Začin je potreban u svakoj kući u svako vreme....
Kako da prepoznamo jestivi kesten?Kako da prepoznamo jestivi kesten?
20. sep.
Drugi lak način da prepoznate jestivi kesten i da ga razlikujete od otrovnog je da vidite sam plod kestena. Oba ploda su braon boje, sa svetlom pegom na njima....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Ukoliko želite da skuvate meso divljači u đuveču, takođe nećete pogrešiti. Većina lovaca smatra da meso divljih svinja postaje najukusnije upravo na ovaj način....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Divljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
Pečeni kesteni u air fryer-uPečeni kesteni u air fryer-u
19. dec.
Kestene dobro operite vodom. Ocedite ih i osušite. Nazubljenim nožem napravite poprečni presek po sredini svakog kestena. Stavite ih u šerpu sa hladnom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta na umereno jakoj vatri....
Sladoled od kestenaSladoled od kestena
25. feb.
2
Pire od kestena staviti da se prilagodi sobnoj temeraturi oko sat vremena. Iseckati kandirane kestene. Slatku pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom gusto umutiti....
Pire od kestenaPire od kestena
19. januar
Malo isečemo svaki kesten na vrhu. Tako obrađeni kesten stavljamo na 10-15 minuta u vrelu vodu. Nakon toga oljuštite i stavite u mleko da se kuvaju. Kad kesteni omekšaju, umutite ih na pire u blenderu....
Slatko od kestenaSlatko od kestena
06. maj
Očišćene kestene skuvajte u vodi. Čim proključaju sklonite ih sa ringle i oljuštite tanku kožicu, pazeći da kesteni ostanu celi. Zatim ih stavite u hladnu vodu da se ohlade....
Mus od kestenaMus od kestena
03. maj
Odozgo možete da ukrasite vaš mus od kestena celim kuvanim kestenjem i čokoladnim mrvicama....
Tajna savršenog musa od kestenaTajna savršenog musa od kestena
08. dec.
Ovaj naziv došao je iz Italije, pošto su se ljudi u masivima Alpa i na Apeninima tokom većeg dela godine hranili kestenjem i brašnom od kestenja. Jestivi kesten podseća na žitarice....
Narodna medicina sa divljim kestenomNarodna medicina sa divljim kestenom
07. april
Divlji kesten je prema mišljenu vidara među najcenjenijim lekarskim sredstvima....
Sladak pire od kestenaSladak pire od kestena
30. jun
Slatki pire od kestena je odličan prilog mesu ili drugom glavnom jelu....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima. Paradajz sok će vam osigurati vitamine...
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove je veoma jednostavan za pripremu, a tokom leta je veoma prijatan i aromantičan način da izađete na kraj sa vrućinama. Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi...
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda. Nezamenljiva...
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana. Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...