Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Zašto da dodajemo kardamon u kafu?
19. maj
Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve notice vaših jela. Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju...
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafu
04. mart
Mnogo se diskusija vodi o tome da li je više štetno ili korisno najpopularnije osvežavajuće piće na svetu - kafa. Izbrojaćemo najpopularnije prednosti ovog gorkog napitka. Kafa je bogata antioksidansima - hlorogenskom...
Kako da čuvamo kafu?Kako da čuvamo kafu?
02. dec.
Kafa je glavni korak u početku dana za većinu ljudi. Zbog toga je njeno pravilno čuvanje veoma važno kako bismo mogli da uživamo u njoj duže vreme. Kao i kod čuvanja čaja, postoji mnogo faktora koji utiču na svežinu...
Kako da sameljemo cimet u štapićima?Kako da sameljemo cimet u štapićima?
22. feb.
Cimet je braon kora drveta cimeta, koja se suši i umotava u rolnicu, kako bi dobila prepoznatljiv oblik štapića cimeta. Cimet se ipak češće kod nas pronalazi u obliku praha i koristi se za dodavanje kolačima i napicima...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da poslužimo kafu našim gostima?Kako da poslužimo kafu našim gostima?
15. april
Kafa, poznata i često korišćena kao napitak na Orijentu, danas je široko rasprostranjena zbog svoje arome, ukusa i osvežavajućeg dejstva i može se reći da nijedna poseta ili dolazak u goste ne prolaze bez šolje aromatične...
Keksići za kafuKeksići za kafu
20. januar
Umutimo mikserom jaja, ulje, prašak za pecivo i med. Jabukovo brašno i brašno od rogača i pomešamo sa korom od mandarine dodajemo u tečnu smesu, mešamo kašikom. Sipamo u kalupe keksiće i pečemo na 170 stepeni 12 minuta...
Krekeri uz kafuKrekeri uz kafu
01. januar
Brašno stavljamo u posudu, dodajemo hladni maslac iseckan na komadiće. Dodajemo kačkavalj, jaje, so i krukumu. Umesimo testo, uvijamo ga u providnu foliju i stavljamo u frižider na sat vremena. Nabrašnimo radnu površinu...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu. Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama. Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...