Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Sačekajte smesu da se ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavite u frižider....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Da napravite sami koktel trešnjeDa napravite sami koktel trešnje
01. maj
Koktel trešnje možete napraviti i na drugi način. Potrebni sastojci: 600 grama trešnji, 60 mililitara vode, 120 grama šećera, 2 kašike maraskino likera ili konjaka. U nedostatku likera, zamenjuje se votkom....
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
Ušećerene jabuke su vrsta kulinarskog specijaliteta, koji na prvi pogled izgleda veoma lak, ali krije razne specifičnosti, zbog kojih je krajnji rezultat veoma ukusan....
Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?
09. nov.
narendanog svežeg đumbira; Parče limuna....
Kako da sami napravite ajran?Kako da sami napravite ajran?
12. avgust
Ali da se vratimo na pitanje kako napraviti ajran. Ajran najlakše možete pripremiti tako što ćete kiselo mleko dobro umutiti i dodati vodu do željene konzistencije....
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Kako da sami uzgajate bejbi spanać?
14. april
Prvo napravite drenažu u saksiji tako što ćete izbušiti nekoliko rupa na dnu saksije, a zatim dno prekrijte kamenčićima ili komadićima gline. Napunite je zemljom do 3/4 zapremine saksije....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Kisela pavlaka pripremljena sa tečnom pavlakom i sokom od limuna. Potrebni sastojci: 250 ml tečne pavlake od 35 %, 3 supene kašike soka od limuna....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Osim biljnog mleka ili proizvoda od soje, kao i masti, koja se dodaje u većini slučajeva, ostali sastojci su senf, sirće, beli luk u prahu, sok od limuna, so, svi proizvodi koji se nalaze u svakom domaćinstvu....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Međutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Napravite sami srebrnu voduNapravite sami srebrnu vodu
06. april
Oni veštiji mogu da sami naprave uređaj za elektrolizu....
Napravite sami žele bomboneNapravite sami žele bombone
27. mart
Kako da napravite različite boje? Crvenu uli roze boju možete dobiti uz pomoć cvekle, jagoda, šargarepe i malo soka od limuna. Žuta boja se dobija od žutih krušaka, žutih jabuka i malo soka od limuna....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Potrebni sastojci: 12 jabuka srednje veličine, kiselog ukusa, 1 pomorandža, 1 šolja smeđeg šećera, prstohvat cimeta, 2 pstohvata muskatnog orašćića, 4 karanfilića, voda. Jabuke i pomorandže sečemo na komade....
Kako da sami napravite vanilin šećer?Kako da sami napravite vanilin šećer?
26. sep.
Vanilin šećer je jednostavan recept od kristal šećera obogaćen mahunama vanile. Ne postoji ništa tako jednostavno ili univerzalno kao domaći vanilin šećer. Vanilin šećer za pečenje može se koristiti u raznim desertima...