Vanilin šećer je jednostavan recept od kristal šećera obogaćen mahunama vanile. Ne postoji ništa tako jednostavno ili univerzalno kao domaći vanilin šećer. Vanilin šećer za pečenje može se koristiti u raznim desertima - od pite od jabuka, u testu za kolače i torte, do pripreme biskvita, za posipanje ili pak u krem Bruleu.
Vanilin šećer se može koristiti i u slanim receptima, da bi se dodala mala slatkoća kiseloj hrani, kao što je sos za roštilj i Vinegret. Dodajte vanilin šećer u napitke poput kafe ili čaja - mogućnosti su beskrajne.
Vanilin šećer jednostavan je i srdačan način da se zahvalite gostima na večeri ili svadbenom prijemu. Izrada i pakovanje ove kreacije ne može biti lakše ili ugodnije.
Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:
2 šolje šećera;
1 mahuna vanile
Način pripreme: Stavite šećer u hermetički zatvorenu posudu. Podelite mahune vanile po dužini. Oštrim vrhom noža istružite semenke iz sredine mahune i dodajte ih šećer; dodajte i mahunu vanile.
Zatvorite posudu i protresite dobro dok se ne pomeša. Držite pokriveno najmanje 1 nedelju. Koristite je kao obični kristal šećer, tako što izbacite mahunu, jer je ona izgubila aromu.
Hranjive informacije za vanilin šećer:
1 kašičica sadrži: 16 kalorija, 0 masti (0 zasićenih masti), 0 holesterola, 0 natrijuma, 4 g ugljenih hidrata (4 g šećera, 0 vlakana), 0 proteina.
Komentari