Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Naravno da ćete moći da konzumirate svoju omiljenu hranu, ali to treba da se dešava pažljivije, zato što neka proteza može da se skine, a na taj način umesto da nastavite sa lečenjem, vi se vraćate u nazad....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Samo ime ovog testa govori da se ono dobija kroy kuvanje testa. Tehnologija same pripreme nije složena, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako volite da pripremate poslastice sa lisnatim testom, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za: - lisnate kiflice; - slatkiši od lisnatog testa; - rolat od lisnatog testa;...
Kako se pravi testo sa maslacemKako se pravi testo sa maslacem
01. januar
Nezavisno od toga šta ste odlučili da stavite, slani sastojci u kombinaciji sa aromom testa sa dve vrste masti, su savršeni. Dobro je da se ove poslastice od testa jedu dok su tople, pa čak i vruće....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Sa uljem od kikirikija se može napraviti apsolutno sve, što se može napraviti i sa običnim suncokretovim uljem, ali treba da znate da se za prženje koristi samo kada je rafinisanom....
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
Režim ishrane treba da se pripremi individualno i da bude u skladu sa ličnim potrebama. Uzimanje kalorija se određuje od individualnih osobina čoveka i njegovog načina života....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira. Poklopite i vratite na desetak minuta u rernu. Pospite iseckanim peršunom....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Pavlaka se pomeša sa preostalom mirođijom i sa ovim sosom se serviraju kroketi. Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom
07. feb.
Evo nekoliko načina kako da se izborite sa stresom i pritiskom: Opuštajuća masaža Masaža je jedna od najefikansijih metoda za relaksaciju i oslobađanje pritiska, budući da daje snagu i dobar je izvor pozitivne...
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako da se izborimo sa prašinom u kući
12. jun
Kako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način. Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti....
Kakao kolač Da prste poližešKakao kolač Da prste poližeš
20. mart
Takođe, pogledajte kako da napravite kolač Crnče, popularan retro kolač Žedna monahinja ili omiljeni Damski hir....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Skloniti šerpu sa vatre. Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Kako smršati uz bundevu Doručak od bundeve Doručak se može sastojati od salate od bundeve sa limunovim sokom ili pireom od bundeve. U salatu se može dodati ananas ili šargarepa. Čaj je pogodan za piće....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Prosejte brašno, kako bi dobilo dodatnog kiseonika. Kod pripreme bilo kog jela sa brašnom je preporučljivo da se brašno uvek proseje, što će učiniti da jelo bude još mekše....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
U sosu prodinstajte mladi luk, nanu i zelje, zajedno sa paradajz pire oko 10 minuta. Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast"....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Najviše odgovara standardna tegla od kompota sa metalnim rupičastim poklopcem. Nakon toga brašno - poželjno je da se počne s ražanim ili integralnim....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....