Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Ukoliko volite rovita jaja, izvadite ih iz vode nakon 3 minute. Savršeno meko kuvano jaja treba da ima tvrdo belance i tečno žumance. Budite veoma pažljivo kada vadite jaja iz vode....
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade. Minuti Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Kako da skuvamo petla sa pivom Petao se slaže dobro i uz pivo. Ovo jelo je pogodno za zimske mesece....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Kako da znamo koja su jaja skuvana?Kako da znamo koja su jaja skuvana?
29. sep.
U momentima kada u rukama držite dva jaja, ali ne možete da sa sigurnošću znate koje je skuvano, a koje sirovo, jer u frižideru imate obe vrste, potreban je trik da bi otkrili koje jaje je skuvano, a koje ne....
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Da biste ih skuvali tako da budu rovita, treba da ih stavite na 1-2 minute u ključalu vodu. Za razliku od kokošijih, ova jaja neće napući. Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
U poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne. U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
Koliko vremena se kuvaju rovita jaja?Koliko vremena se kuvaju rovita jaja?
16. dec.
Mnogo ljudi postavlja ovo pitanje, jer je veoma neprijatno kada oljuštimo jaje i pokaže se da ono nije sasvim skuvano....
Kako skuvati tvrdo kuvana jaja?Kako skuvati tvrdo kuvana jaja?
03. jun
Bez obzira da li želite tvrdo kuvana ili rovita jaja, trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite da se kuvaju. Vreme kuvanja jaja, kao što smo rekli, zavisi od rezultata koji želite....
Kako da skuvamo kukuruz?Kako da skuvamo kukuruz?
22. januar
Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
Kako da skuvamo leblebije?Kako da skuvamo leblebije?
05. okt.
Leblebije pripadaju porodici mahunarki, i kao ostale mahunarke, one se kuvaju najbolje nakon što se prethodno potope u vodi. Ako propustite njihovo potapanje u hladnu vodu, rizikujete da zbog toga dobijete neprijatne gasove...
Kako da skuvamo pile?Kako da skuvamo pile?
24. april
Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade. Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba...
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...