Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa
10. jun
Za sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo. Crveno meso se sotira u malo masnoće, koja se koristi samo da se svinjsko meso ne zalepi po površini...
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Da biste uklonili neprijatan miris, možete ukloniti njegov izvor - masti i vene. Drugo rešenje je potopiti meso u vino ili kefir najmanje dva sata. Koji začini su pogodni za jagnjeće pečenje?...
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Kako da uklonimo loš miris mesa?Kako da uklonimo loš miris mesa?
30. dec.
Sa iznenađenjem ćete otkriti da kuvanje u alkoholu ne samo da je uklonilo miris, već je napravilo vinski kebap od svinjskog mesa prosto neodoljivim....
Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?
26. dec.
Kako da se rešimo tog mirisa ustajalog mesa? Ako je miris lakši, potopite meso u čaj od kamilice i ostavite ga da odstoji 10 minuta. kamilica ima dobra antiseptišna svojstva i ukloniće miris....
Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?
14. dec.
Na taj način, ne samo da ćete ukloniti miris mesa, već će meso biti ukusnije i sočnije....
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoDijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo
26. feb.
Prilikom držanja dijeta preporučena su posna mesa i to od mlađih životinja - teletina, junetina, piletina i jagnjetina. Kod različitih oboljenja dozvoljavaju se svinjetina i ovčetina, ali bez masnoće. U većini slučajeva...
Kako obezbediti proteine bez mesa?Kako obezbediti proteine bez mesa?
02. nov.
Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da uklonimo miris škembića?Kako da uklonimo miris škembića?
28. april
Najlakši način da uklonite miris škembića je da jednostavno kupite čiste škembiće iz prodavnice....
Kako da uklonimo miris jagnjetine?Kako da uklonimo miris jagnjetine?
09. nov.
Ako uspemo da uklonimo karakteristični miris, dobićemo veoma ukusno meso, koje je mnogo zdravije od svinjskog i telećeg. Iskusne domaćice su pronašle veoma prosto rešenja za uklanjanje mirisa....
Kako da uklonimo miris zagorelog?Kako da uklonimo miris zagorelog?
25. okt.
Kada naše kulinarsko umeće nije na zavidnom nivou, ili kada smo malo više rasejani nego obično, može da dođe do incidenata u kuhinji i da se po celoj kući proširi miris zagorelog. Domaćice, koje su se susrele sa sličnom preprekom...
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeKako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinje
11. avgust
Pre odmašćivanja Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Za razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali da je dobar. Lepi, zategnuti, tvrdi i zeleni nisu zreli i nema smisla da ih kupujete....
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
On treba da se ukloni. Ovo se radi tako što se sa jedne strane seče po dužini, kao i odozdo. Isto se ponavlja i sa druge strane nakon čega se mišić vadi. Sledi uklanjanje i ostalog filea - sa donjeg dela ribe....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...