Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Svinjske kosti sa patlidžanom u šerpi od livenog gvožđaSvinjske kosti sa patlidžanom u šerpi od livenog gvožđa
08. april
U šerpi od livenog gvožđa ugrevamo ulje, propržimo svinjske kosti dok meso ne pobeli i vadimo na tanjir. Ako je potrebno sipamo 2 supeen kašike ulje i propržimo luk, paprike i oceđeni patlidžan....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da smanjite količinu gvožđa u krviKako da smanjite količinu gvožđa u krvi
15. mart
To se može ispostaviti kao problem ako želite da snizite nivo gvožđa u krvi. Ako pijete dodatke ishrani, onda obratite pažnju da li sadrže gvožđe. U slučaju da je tako, zamenite ih sa onima koji ne sadrže gvožđe....
25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menija25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menija
30. mart
To će utoliti glad za slatkim i ukloniće 480 kalorija. Otarasite se kantice i jedite kašikom, kako biste uklonili još 20 kalorija. 25....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli. Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
Kako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranuKako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranu
20. avgust
Meso bogato gvožđem Najbogatije gvožđem su sve iznutrice, počinjući sa džigericom, ali većina pedijatara savetuju da mala deca ne konzumiraju džigericu....
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Kako da poslužimo oval sa sirevima?
19. avgust
Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku. Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Avokado je bogat i korisnim za zdravlje kalcijumom, magnezijumom, fosforom, jodom, natrijumom i gvožđem....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaKako da lečimo decu sa bakinim lekovima
07. nov.
Osim sa lekovima, postoji i drugi način lečenja i zove se narodna medicina - ne šteti, dostupna, prijatna, koriste se priredni sastojci. Naravno kod teško bolesnog deteta, treba da ga odvedete lekatu, ali i vi možete...
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
Metabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti. To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Žitarice sa gvožđemŽitarice sa gvožđem
05. okt.
Gvožđe je mikro element koji je od vitalnog značaja za transport kiseonika do svih organa i sistema u telu. Ljudsko telo sadrži oko 4 grama gvožđa....
Da li u tiganju od livenog gvožđa hrana može da zagori?Da li u tiganju od livenog gvožđa hrana može da zagori?
16. nov.
Prilikom prženja tiganji od livenog gvožđa ne mogu da zagore i čiste se veoma lako. Tiganji od livenog gvožđa su izuzetno izdržljivi i imaju dug upotrebni period....
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaKako da izađemo na kraj sa nadutošću stomaka
10. jul
Sigurno biste želeli da imate ravan stomak za večerašnju žurku, ali zakopčavanje farmerki se često pretvara u pravu borbu. Nadustost stomaka ne izgleda samo loše, nego može i dovesti do pravog fizičkog diskomforta. Dobra...
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomKako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetom
05. jul
Nema ništa lepše od toga da ti dete probava sa željom svu hranu koju si odlučo da mu serviraš. Nažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite...
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom
07. feb.
U ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako da se izborimo sa prašinom u kući
12. jun
Kako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način. Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti. Najbolje je da nema...
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?
16. jun
Citrusi su prava vitaminska bomba. Oni su jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka. Omiljeni su milionima ljudi na svetu zbog specifičnog slatko-kiselog, ponekad gorkog ukusa sa čudesnim osvežavajućim kvalitetima....