Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Slatkiši od lisnatog testa sa marmeladomNakon toga uvijte lisnato testo ravnomerno sa oba kraja i dobijeni dupli rolat stavite u frižider da odstoji na pola sata da se dobro stegne.
Oštrim nožem isecite dupli rolat na kriške debljine oko 1 cm....
30. dec.
7 efikasnih načina da pobedite poslepodnevnu potrebu za slatkišimaČesta konzumacija slatkiša se dovodi u vezu i sa stvaranjem karijesa, zadahom i drugim problemima sa zubima.
To su sve razlozi zašto bi trebalo tu potrebu za slatkišima utoliti na neki način....
09. mart
Slatkiši od pomorandže sa puterom od kikirikijaTavu za pečenje premazati maslacem.
U odgovarajućoj posudi sipati brašno, šećer, puter od kikirikija, maslac, jaje i začine.
Pomorandžu dobro oprati, pa narendati joj koru u istoj posudi....
12. sep.
Kako da očistimo aparat za espresoU poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu. Da bi kafa bila ukusnija i aromatičnija, potrebno je da se brinemo...
08. nov.
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da...
25. januar
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuDelikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
17. jul
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine.
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
23. april
Kako da koristimo papir za pečenjeJedna od najvažnijih i praktičnih stvari koju preporučujemo da uvek imate pod rukom u svojoj kuhinji je pergament papir. Nelepljivi papir za pečenje ima i tanak silikonski premaz koji sprečava da se vaša peciva zalepe za...
31. maj
Posni slatkiši Gozinaki za CvetiSmesu sipamo na papir za pečenje premazan nerafinisanim suncokretovim uljem ili na drugu glatku površinu koja ne može da se istopi....
02. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati". Najviše odgovara standardna tegla od kompota sa metalnim...
10. april
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaŽiveti u 21. veku i imati mašinu za pranje sudova nije nikakvo ugađanje ili pak luksuz. Ona štedi ne samo mnogo vremena i truda povezanih sa pranjem naših sudova, već drastično smanjuje i našu potrošnju vode. Tj. ona je koristan...
13. dec.
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimKladite se na zdrave sneksove koji ne samo da će utoliti vašu glad, nego će vas držati i sitim duže vreme.
Pijte dovoljno vode i trudite se da uvek budete dobro hidrirani....
31. avgust
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
01. jun
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
21. jun
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremePostoje namirnice koje mogu doneti sitnost na duže vreme, a da pritom nisu mnogo kalorične. To ih čini pravim prijateljima našem zdravom načinu života.
Kalorije kod nekih namirnica daleko od toga da su prazne....
12. jun
Ovo su namirnice koje će najbrže utoliti vašu gladPrema istraživačima sa Univerziteta u Varviku, Velika Britanija, možemo utoliti glad veoma brzo i lako, kada jedemo namirnice bogate aminokiselinama....
11. jun
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Zamena pšeničnog brašna u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata....
01. jul
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaU Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba".
Režim ishrane...
14. jun
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Pržena jela s pohom od piva obično su izuzetno ukusna i hrskava. Ako jednom naučite kako da pripremite smesu, dobićete neprocenjivog saveznika u kuhinji.
U tu svrhu dobro umutite jedno jaje. Dodajte mu jednu čašu piva...
07. maj