Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo lubenicu
Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Koji kalup da izaberem za kolač?Međutim, koji da izaberemo? U ovom savetu ćemo navesti karakteristike nekih vrsta kalupa za kolač, a vi sami ćete proceniti koji tačno da izaberete....
Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?Među novim trendovima u ishrani, keto dijeta i paleo dijeta danas su jedne od najpopularnijih. Možda se pitate koja je pogodnija opcija za vas da biste smršali i došli do dobre forme. To zavisi od nekoliko aspekata, uključujući...
Kako da izaberemo karfiol?Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol?
Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
Kada koji čaj da pijemoČaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja.
Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuU poslednje vreme sve modernije postaje ono što se prodaje u prodavnicama kao pirodno, naturalno, pravo i obavezno sa oznakom BIO-. Manija je postala toliko velika da se proizvodi, plod viševekovnog teškog naučnog posla,...
Koji čaj da pijemo u jesen?Početkom jeseni vreme postepeno počinje da bude hladnije, dolaze kišni i tmurni dani, počinju prve prehlade i virusna oboljenja. U ovom periodu organizmu je posebno potrebna podrška. Dobro rešenje za poboljšanje tonusa i...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kako da izaberete boraniju?Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog.
Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe...
Kako da izaberete tikvice?Tikvice sadrže velike količine magnezijuma, kalijuma, vlakana, bakra, omega-3 masnih kiselina, karotenoida, folata, riboflavina i drugih minerala. One su prvo letnje povrće.
Tikvice su niskokalorična hrana. Pogodne...
Kako da izaberete mango?U globalnom pogledu, mango je najčešće konzumirano voće. Mirisni plod se jede čak 10 puta više nego jabuke i 3 puta je korišćeniji od banane. Već nekoliko godina se nalazi i u našim prodavnicama.
Pre nego što se odlučite...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?Iako su škembići postali dosta moderni tokom poslednih nekoliko desetina godina, oni ostaju jeftino pakovanje za kuvanje i nadamo se da će tako ostati.
Mnogi profesionalni kuvari znaju koliko sočan, nežan i aromatičan...