bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Koji kalup da izaberem za kolač?Koji kalup da izaberem za kolač?
12. januar
Međutim, koji da izaberemo? U ovom savetu ćemo navesti karakteristike nekih vrsta kalupa za kolač, a vi sami ćete proceniti koji tačno da izaberete....
Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?
02. sep.
Među novim trendovima u ishrani, ​​keto dijeta i paleo dijeta​​ danas su jedne od najpopularnijih. Možda se pitate koja je pogodnija opcija za vas da biste smršali i došli do dobre forme. To zavisi od nekoliko aspekata, uključujući...
Kako da izaberemo karfiol?Kako da izaberemo karfiol?
11. april
Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol? Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?
11. okt.
Da bismo ostali zdravi, potrebni su nam vitamini i minerali, bez obzira na našu ishranu. Kroz korisne supstance obezbeđuje se pravilan rast tela i njegova otpornost na infekcije. Potreba za vitaminima i mineralima je stalna...
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuKoji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubiju
26. feb.
U poslednje vreme sve modernije postaje ono što se prodaje u prodavnicama kao pirodno, naturalno, pravo i obavezno sa oznakom BIO-. Manija je postala toliko velika da se proizvodi, plod viševekovnog teškog naučnog posla,...
Koji čaj da pijemo u jesen?Koji čaj da pijemo u jesen?
15. okt.
1
Početkom jeseni vreme postepeno počinje da bude hladnije, dolaze kišni i tmurni dani, počinju prve prehlade i virusna oboljenja. U ovom periodu organizmu je posebno potrebna podrška. Dobro rešenje za poboljšanje tonusa i...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da izaberete boraniju?Kako da izaberete boraniju?
07. mart
Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog. Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe...
Kako da izaberete tikvice?Kako da izaberete tikvice?
25. avgust
Tikvice sadrže velike količine magnezijuma, kalijuma, vlakana, bakra, omega-3 masnih kiselina, karotenoida, folata, riboflavina i drugih minerala. One su prvo letnje povrće. Tikvice su niskokalorična hrana. Pogodne...
Kako da izaberete mango?Kako da izaberete mango?
03. avgust
U globalnom pogledu, mango je najčešće konzumirano voće. Mirisni plod se jede čak 10 puta više nego jabuke i 3 puta je korišćeniji od banane. Već nekoliko godina se nalazi i u našim prodavnicama. Pre nego što se odlučite...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?
06. jun
Iako su škembići postali dosta moderni tokom poslednih nekoliko desetina godina, oni ostaju jeftino pakovanje za kuvanje i nadamo se da će tako ostati. Mnogi profesionalni kuvari znaju koliko sočan, nežan i aromatičan...