Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Supa od petla sa fidomPoslužite sa peršunom i ljutom alevom paprikom ovu supu od petla sa fidom.
Prijatno!...
29. okt.
Kuvanje celog petla u Instant PotuKod zamrznutog petla ostavite samo da spadne.
Oprala sam petla i zajedno sa proizvodima stavila u kuker i uključila na 32 minuta pod pritiskom....
10. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako napraviti domaće prezle?Domaće prezle se mogu pripremiti na sledeći način: hleb, prethodno isečen na tanke kriške, suši se u rerni, ali bez promene boje....
08. dec.
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Kako napraviti domaće orahovo uljePrimena orahovog ulja u receptima
Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
27. jul
Vitaminska supa od domaćeg piletaDomaće pile dobro operite, da nema slučajno preostalog perja, i skuvajte u hermetički zatvorenoj posudi (ekspres loncu), prelijte ga sa 2 litra vode sa 1 kašikom soli i kuvajte 45 minuta....
11. nov.
Kako skuvati uskršnja jaja?Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade.
Minuti
Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
17. feb.
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Omleti
Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
16. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Supa od domaćeg petlaKuvamo dok potpuno ne bude gotovo, s vremena na vreme okrećemo petla. Kad se potpuno skuva, izadimo ga, odovimo od kosriju i kidamo ili sečemo na sitne ivice....
31. mart
1
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaispečete male komade ribe sa povrćem, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice;
- pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu...
07. avgust
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna.
Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
10. avgust
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Ukusna supa od domaćeg petlaGotova ukusna supa od domaćeg petla se pre serviranja posipa svežim peršunom....
18. nov.
Pohovano meso od mladog petlaSvaki komad mesa od petla potopite u smesu za pohovanje i ispržite ga u zagrejanom ulju do zlatne boje. Pospite sa malo bibera....
06. april
Kako kuvati domaćeg zeca?Opcija je da skuvate janiju od zeca, đuveč, ragu ili terin, nećete zažaliti....
05. jun
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
02. avgust