Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Supa od petla sa fidomSupa od petla sa fidom
29. okt.
Poslužite sa peršunom i ljutom alevom paprikom ovu supu od petla sa fidom. Prijatno!...
Pohovani zalogaji od petla sa pivomPohovani zalogaji od petla sa pivom
13. mart
Serviramo tople pohovane zalogaje od petla sa pivom....
Kuvanje celog petla u Instant PotuKuvanje celog petla u Instant Potu
10. januar
Kod zamrznutog petla ostavite samo da spadne. Oprala sam petla i zajedno sa proizvodima stavila u kuker i uključila na 32 minuta pod pritiskom....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Domaće prezle se mogu pripremiti na sledeći način: hleb, prethodno isečen na tanke kriške, suši se u rerni, ali bez promene boje....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Primena orahovog ulja u receptima Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
Vitaminska supa od domaćeg piletaVitaminska supa od domaćeg pileta
11. nov.
Domaće pile dobro operite, da nema slučajno preostalog perja, i skuvajte u hermetički zatvorenoj posudi (ekspres loncu), prelijte ga sa 2 litra vode sa 1 kašikom soli i kuvajte 45 minuta....
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade. Minuti Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Supa od domaćeg petlaSupa od domaćeg petla
31. mart
1
Kuvamo dok potpuno ne bude gotovo, s vremena na vreme okrećemo petla. Kad se potpuno skuva, izadimo ga, odovimo od kosriju i kidamo ili sečemo na sitne ivice....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
ispečete male komade ribe sa povrćem, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice; - pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu...
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Šta da skuvamo sa kiseljakom?
10. avgust
Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna. Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Ukusna supa od domaćeg petlaUkusna supa od domaćeg petla
18. nov.
Gotova ukusna supa od domaćeg petla se pre serviranja posipa svežim peršunom....
Pohovano meso od mladog petlaPohovano meso od mladog petla
06. april
Svaki komad mesa od petla potopite u smesu za pohovanje i ispržite ga u zagrejanom ulju do zlatne boje. Pospite sa malo bibera....
Kako kuvati domaćeg zeca?Kako kuvati domaćeg zeca?
05. jun
Opcija je da skuvate janiju od zeca, đuveč, ragu ili terin, nećete zažaliti....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli. Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...