Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
1
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Priprema se relativno brzo prema vremenu potrebnom za kuvanje pojedinih delova piletine - bataka, džigerice ili celog pileta. Pojedinačni delovi piletine se kuvaju oko 30 minuta. Celo pile se kuva 40-50 minuta....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Sa njom treba da se pazi, pošto je moguće da pretvori meso u kašu. Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju; - Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Obično se on prodaje očišćen, a ukoliko nije, čisti se kao i svaka druga riba....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj treba da se potapa otprilike 12 sati, ali ne više od 15 sati da se ne bi fermentisao. Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Odlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima. Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Limun se dodaje u gotovo sva jela, dajući im specifičan ukus. Isto to čini i đumbir. Daje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
To se radi kako bi se produžila njegova trajnost. Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam....
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
U slučaju da kuvate meso, dobro bi bilo unapred da ga natopite u željenu marinadu, kako bi omeknulo i tek tada da ga stavite da se prži....
Koliko vremena se peče kolenica?Koliko vremena se peče kolenica?
25. januar
Nije nikakav problem da se peče duže vreme, jer, koliko je duže vreme pečenja, toliko je meso ukusnije i mekše nakon toga....
Kolenica u đuvečariKolenica u đuvečari
17. nov.
U đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci....
Kolenica u patlidžanuKolenica u patlidžanu
10. feb.
Prethodne noći operite kolenicu i isecite je na male komade. Prelijte ih sokom od kiselih krastavčića, pola tegle, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na jednu noć....
Kolenica u tiganjuKolenica u tiganju
18. avgust
Kost od kolenice se stavlja da se kuva, pri čemu vode treba da bude malo, tek da je prekrije i da se dobije maksimalno jak bujon....
Kolenica u kesiKolenica u kesi
08. april
Sve začine dobro utrljajte u celu kolenicu i ostavite da se upiju na nekoliko sati. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite kolenicu u kesu, koju iglom izbušite na nekoliko mesta....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....