Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
09. avgust
Kako da osušimo smokveSuve smokve mogu biti pokrivene belim slojem - to su kristali šećera. Za sušenje su najodgovarajuće svetla, a ne tamna sorta smokava....
22. januar
Slatko od smokava u rerniTako se peče slatko od smokava, ali na ovoj temperaturi ne ključa i ne peni se.
Povremeno promešajte i kada se sirup zgusne, ali ne previše, skoro je gotovo....
16. sep.
Kolač od smokvi sa orasimaNakon pečenja okrenite kolač i ostavite da se ohladi.
Kolač od smokvi sa orasima ja gotov....
24. mart
Džem od smokvi u multikukeruOljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane.
Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
20. mart
Slatko od smokvi s limontusomU duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
23. feb.
Džem od smokvi i konjakaLimun se opere i popari u vreloj vodi. Kora se oljušti veoma tanko i iseče se na veoma tanke tračice. Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so....
10. okt.
Džem od smokve sa orasimaSmokve operite i ogulite.
Nakon toga ih isecite na kockice.
Isipajte smokve u tepsiju i dodajte vodu i šećer, pa dobro promešajte. Zatim stavite u rernu....
20. april
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Slatko od smokvi sa smeđim šećeromOperu se smokve, iseku se na kocke i ostavljaju se posute šećerom u posudi tokom jedne noći u frižideru.
Sledećeg dana smokve su pustile vodu....
04. okt.
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSečemo drške svake smokve, peremo pažljivo, bušimo viljuškom na dva mesta svaku smokvu.
Stavljamo vodu, tek toliko da prekrije smokve. U prvu vodu dodajemo gašeni kreč - tako se čuva lepa zelena boja smokvi....
29. jul
Predjelo od smokvi i plavog siraUmotajte donji deo smokve tankim komadom (kolutom) šunke. Uz pomoć čačkalice fiksirajte šunku da se ne odmota.
Pospite svaku smokvu seckanim orasima.
Poređajte gotove smokve u pleh za pečenje....
02. jul
Slatko od zrelih smokvi sa limetomStavljaju se smokve i meša se. Vru jako 30 minuta.
Dodaje se limuntus i narendana kora limete.
Sipa se u tegle i zapečati se. Steriliše se 10 minuta....
21. sep.
Smokve s kozijim sirom i pršutomPre serviranja preko svake punjene smokve se kapne po malo balsamika....
25. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koliko često je dobro da se jede meso?Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina?
Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
05. avgust
Jednostavni kolač od smokava i sitnog siraKada se dobro upiju, dodajte vanilu i sitni sir. Počnite da dodajete brašno sa praškom za pecivo - kašiku po kašiku uz neprestano mešanje.
Preko smokava rasporedite gusto testo za kolač....
04. januar
Slatko od smokava i krušaka u rerniOstavite tako da se hlade i nakon toga stavite da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.
Slatko od smokava i krušaka u rerni je gotovo....
25. okt.
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraUključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva.
Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih.
Okrenite tegle sa slatkom od smokava poklopcima na dole i ostavite ih preko noći.
Prijatno....
18. okt.
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...
27. avgust
Babino slatko od celih smokvi sa rozetlomSklanjam penu i ostvljam slatko da vri oko 15 minuta, nakon čega sklanjam sa ringle i ostavljam smokve da ostoje 5 sati, da se upiju i napoje šećernim sirupom....
18. avgust
Slatko od zrelih smokvi na moj načinUbacite smokve unutra i nakon što se sirup zgusne dodajte i ostatak kiseline.
Sklonite slatko od zrelih smokvi sa ringle i aromatizujte vanilom. Ostavite da odstoji 4 do 5 sati, da smokve dobro nabubre....
22. feb.