Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se ljušti japanska jabuka (kaki)?Kako se ljušti japanska jabuka (kaki)?
27. jun
Proces ljuštenja japanske jabuke je jednostavan i interesantan. Nakon što operete jabuku uklonite gornji tvrdi deo japanske jabuke. Od istog mesta počnite da pažljivo ljuštite najtanju sjaju spoljnu koru....
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
U ovom članku ćemo se fokusirati na pitanje da li ljuštiti koru jabuka i zašto. Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti....
Kako da lako oljuštimo jabuke?Kako da lako oljuštimo jabuke?
29. sep.
Primetno je da je za starije ljude nož mnogo udobniji - možda su navikli da ljušte jabuke na ovaj način. Ljuštilica je mnogo bolja opcija, i brža i bolja....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSeme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba
02. mart
Semenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....
Lako posno predjeloLako posno predjelo
22. feb.
3 lista kiselog kupusa stavite na radnu površinu. Preko njih stavite 3 pečene paprike, a preko paprika poređajte kisele krastavčiće. Pažljivo urolajte. Isti postupak ponovite i sa preostalim sastojcima. Oštrim...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako lako napraviti sladoled od dinje ili lubenice
31. jul
Malo je ljudi na svetu koji ne vole sladoled – pogotovo po letnjim vrućinama. Iako postoji veliki broj raznovrsnih sladoleda dostupnih u prodavnicama svuda danas, lako možete napraviti sladoled i kod kuće. Pokušajte...
Pita od jabuka i dunjaPita od jabuka i dunja
17. nov.
Jabuke i dunje se narendaju na krupno rende. Uzeti jednu koru za pitu, sipati par kapi ulja i razmazati preko kore....
Marmelada od jabuka u multkukeruMarmelada od jabuka u multkukeru
05. okt.
Gotovu marmeladu sam sipao u silikonske kalupe za ruže i ohladio, pa sam stavio u frižider dok se potpuno ne stegne. Jedna noć je najbolja. Možda vam se čini komplikovano, ali nije, marmelada se priprema lako....
Pita od jabuka i orahaPita od jabuka i oraha
14. maj
Preostalo testo razvijte na male trake, koje se ređaju preko nadeva kao rešetka. Pecite pitu od jabuka u zagrejanoj rerni dok ne bude gotova....
Slatko od jabuka i krušakaSlatko od jabuka i krušaka
26. maj
Šećer i voda se stavljaju u duboku šerpu i pravi se sirup. Jabuke i kruške se operu, očiste i iseku na sitno....
Kolač od jabuka i keksaKolač od jabuka i keksa
23. nov.
Maslac se istopi i sipa se na dno posude za pečenje. Preko njega se poređa keks. Jabuke se ljušte i očiste od sredine. Seku se na polumesece i poređaju se preko keksa. U posudi se pomoću miksera umute jaja....
Pita od jabuka s maslacemPita od jabuka s maslacem
01. maj
1
Viljuškom izbodite testo, koje se nalazi na dnu, na nekoliko mesta. Sipajte i rasporedite ravnomerno ohlađen nadev od jabuke u posudu i pospite cimetom i savijte zidove pite na unutra....
Štrudla od jabuka i krušakaŠtrudla od jabuka i krušaka
22. maj
Testo se ostavi u frižideru na 24 sata da se odmrzne. Kad se odmrzne, jabuke i kruške se seku na sitne kockice. Stavljaju se u veliku posudu zajedno sa šećerom i cimetom i pomešaju se....
Kolač od jabuka u slojevimaKolač od jabuka u slojevima
20. dec.
Vraćamo kolač od jabuka ponovo u rernu da se peče samo na gornjem grejaču bez ventilatora oko 15 minuta. Nakon što se ispeče i ohladi kolač, po želji možemo posuti šećerom u prahu....
Slatko od jabuka i šargarepaSlatko od jabuka i šargarepa
14. okt.
Tokom leta mnogo zelenih jabuka padne sa voćki, još potpuno nezrelih, ali slatko-kiselkastog ukusa. Ovaj recept za slatko je sjajna ideja kako možemo da ih iskoristimo. Ogulimo šargarepe i izrendamo ih....
Pestil od jabuka i šljivaPestil od jabuka i šljiva
24. nov.
Ostavljamo da se stegne, posle sečemo i jedemo. Ovaj pestil se može čuvati do 6 meseci na tamnom i hladnom mestu. Odličan i veoma ukusan!...
Marmelada od jabuka u kalupuMarmelada od jabuka u kalupu
13. sep.
1
Dobro operite jabuke, isecite semenke i drške i isecite na krupnije komade. Stavite isečene jabuke u šerpu i prelijte sa 500 ml vode, stavite na vatru i kuvajte dok ne omekšaju....
Džem od jabuka i šargarepeDžem od jabuka i šargarepe
17. okt.
Okrenite ih poklopcima na dole dok se ne ohlade. Oseća se lagana kiselost jabuka, ukus šargarepe i smeđeg šećera - fantastičan je za kolače, rolate i bilo koje deserte i proizvoda od testa!...