Bonapeti.rs»Saveti»Kako se ljušti japanska jabuka (kaki)?

Kako se ljušti japanska jabuka (kaki)?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
2863
Kako se ljušti japanska jabuka (kaki)?

Japanska jabuka (kaki) je voće izuzetnih kvaliteta. Svako ko ima prilike da ga proba, treba da bude srećan, a najbolje od svega je i to što se to voće mođe uzgajati i na našim geografskim širinama.

Osim prijatnog ukusa, japanska jabuka ima i mnogo koristi za naše zdravlje - pomaže kod nazeba i kašlja, kod šećerne bolesti, kod diskomformiteta želuca i creva, kod anemije i dr.

Mogu da je jedu i deca i odrasli i jednostavno je nezamenjivo voće.

Kako bi uživali u njenom prekrasnom ukusu, treba da znamo kada je japanska jabuka dobro sazrela i kada je dobra za konzumaciju.

Dobro sazreo plod se prepoznaje po svojoj mekoći i sjaju. Previše mekane japanske nisu dobre za jelo, jer postoji velika verovatnoća da je započeo proces kvarenja.

Srednje mekani plodovi sa svetlom i sjajnom koricom su idealni za jelo.

Proces ljuštenja japanske jabuke je jednostavan i interesantan. Nakon što operete jabuku uklonite gornji tvrdi deo japanske jabuke. Od istog mesta počnite da pažljivo ljuštite najtanju sjaju spoljnu koru.

Lagano ljuštenje japanske jabuke pokazuje da je voće u pravoj fazi sazrevanja i da je tada najslađe, najaromatičnije i dobro za jelo.

Uživajte sa radošću i zadovoljstvom u čarobnom ukusu japanske jabuke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni