Japanska jabuka (kaki) je voće izuzetnih kvaliteta. Svako ko ima prilike da ga proba, treba da bude srećan, a najbolje od svega je i to što se to voće mođe uzgajati i na našim geografskim širinama.
Osim prijatnog ukusa, japanska jabuka ima i mnogo koristi za naše zdravlje - pomaže kod nazeba i kašlja, kod šećerne bolesti, kod diskomformiteta želuca i creva, kod anemije i dr.
Mogu da je jedu i deca i odrasli i jednostavno je nezamenjivo voće.
Kako bi uživali u njenom prekrasnom ukusu, treba da znamo kada je japanska jabuka dobro sazrela i kada je dobra za konzumaciju.
Dobro sazreo plod se prepoznaje po svojoj mekoći i sjaju. Previše mekane japanske nisu dobre za jelo, jer postoji velika verovatnoća da je započeo proces kvarenja.
Srednje mekani plodovi sa svetlom i sjajnom koricom su idealni za jelo.
Proces ljuštenja japanske jabuke je jednostavan i interesantan. Nakon što operete jabuku uklonite gornji tvrdi deo japanske jabuke. Od istog mesta počnite da pažljivo ljuštite najtanju sjaju spoljnu koru.
Lagano ljuštenje japanske jabuke pokazuje da je voće u pravoj fazi sazrevanja i da je tada najslađe, najaromatičnije i dobro za jelo.
Uživajte sa radošću i zadovoljstvom u čarobnom ukusu japanske jabuke.
Komentari