Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
21. april
KiviU poređenju sa drugim voćem iste veličine, bogatstvo vitaminom C i jarkozeleni mesnati deo sa crnim semenkama čini da kivi bude omiljeni deo svake voćne salate. Kivi je malo voće sa mekim, gotovo kremastim sadržajem, koji...
07. april
Bezalkoholni Kivi MohitoVažno je da led ne bude previše sitan, kako se ne bi istopio prebrzo.
Rasporedite led u 4 čaše....
29. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kivi sa čokoladom i rogačomOstavite 10-ak min da se ohladi.
Za to vreme umutite šlag sa vodom.
U posudu redajte red kivija pa pospite malo rogačem, pa čokoladu, pa opet kivi i tako nastavite onoliko koliko je visoka posuda....
05. feb.
Kivi - ledene lizalice sa piškotamaOljuštite kivi. Stavite u blender i sameljite dok ne dobijete kašu. Dodajte mineralnu vodu, đumbir i med.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Sipajte u plastične čaše od smese / do pola čaše/ i stavite u zamrzivač...
15. maj
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se ljušti kesten?Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
19. mart
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
19. jun
Kako se ljušti lešnik?Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je:
- 900 ml filtrirane vode (destilisane)
- 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika
- 4 kašike (oko 58 g)...
02. maj
Kako se ljušti keleraba?Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
05. januar
Kako se ljušti bundeva?Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti.
Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...
06. sep.
Kako se ljušti mango?Mango je tropsko voće, koje je bogato beta karotenom. Voće je bogato ivitaminima iz grupe B, vitaminom C, kalijumom, gvožđem i mnogim drugim korisnim elementima za naš organizam.
Mango deluje kao antioksidans i...
21. jun
Kako se ljušti paradajz?Ali, odmah se postavlja pitanje - kako se paradajz može lako ljuštiti u domaćim uslovima?
Nemojte misliti da je potrebno previše vremena ili da je suviše komplikovano za izvođenje....
24. maj
Kako se ljušti ananas?Za njihov mir, reći ćemo da se ananas veoma lako ljušti.
Uzmite jedan dobro sazreo ananas i ostavite ga da legne. Nakon toga, oštrim nožem odstranite lišće zajedno sa oko 2 cm ploda....
02. januar
Kako se ljušti avokado?Da biste lako oljuštili avokado, treba da kupite dobro sazrelu i mekanu voćku. Podelite ga nožem na pola i odvajate polovine. Košticu ćete odstraniti, ako direktno zabijete u nju nož po dužini, i laganim povlačenjem je lako...
28. mart
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
27. sep.
Kako se konzumira kavijarKavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi.
Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
01. april
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1