Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
21. april
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Gaspaćo od manga i krastavcaOljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu.
2....
12. dec.
Smuti od manga i papajeOgulite mango za recept i isecite ga na komade.
Očistite papaju i takođe je iseckajte na komade.
STavite sve sastojke za smuti u blender i mutite dok se ne dobije homogena smesa....
03. sep.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se ljušti keleraba?Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
05. januar
Kako se ljušti bundeva?Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti.
Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...
06. sep.
Kako se ljušti paradajz?Ali, odmah se postavlja pitanje - kako se paradajz može lako ljuštiti u domaćim uslovima?
Nemojte misliti da je potrebno previše vremena ili da je suviše komplikovano za izvođenje....
24. maj
Kako se ljušti ananas?Za njihov mir, reći ćemo da se ananas veoma lako ljušti.
Uzmite jedan dobro sazreo ananas i ostavite ga da legne. Nakon toga, oštrim nožem odstranite lišće zajedno sa oko 2 cm ploda....
02. januar
Kako se ljušti kesten?Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
19. mart
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
19. jun
Kako se ljušti lešnik?Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je:
- 900 ml filtrirane vode (destilisane)
- 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika
- 4 kašike (oko 58 g)...
02. maj
Kako se ljušti kivi?Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo....
17. feb.
Kako se ljušti avokado?Da biste lako oljuštili avokado, treba da kupite dobro sazrelu i mekanu voćku. Podelite ga nožem na pola i odvajate polovine. Košticu ćete odstraniti, ako direktno zabijete u nju nož po dužini, i laganim povlačenjem je lako...
28. mart
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart