Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
MangoMango
23. jun
Veliki mango je težak do 2-3 kg. Plod manga ima ovalan, kruškast ili bubrežni oblik....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Gaspaćo od manga i krastavcaGaspaćo od manga i krastavca
12. dec.
Oljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu. 2....
Smuti od manga i papajeSmuti od manga i papaje
03. sep.
Ogulite mango za recept i isecite ga na komade. Očistite papaju i takođe je iseckajte na komade. STavite sve sastojke za smuti u blender i mutite dok se ne dobije homogena smesa....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se ljušti keleraba?Kako se ljušti keleraba?
05. januar
Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
Kako se ljušti bundeva?Kako se ljušti bundeva?
06. sep.
Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti. Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...
Kako se ljušti paradajz?Kako se ljušti paradajz?
24. maj
Ali, odmah se postavlja pitanje - kako se paradajz može lako ljuštiti u domaćim uslovima? Nemojte misliti da je potrebno previše vremena ili da je suviše komplikovano za izvođenje....
Kako se ljušti ananas?Kako se ljušti ananas?
02. januar
Za njihov mir, reći ćemo da se ananas veoma lako ljušti. Uzmite jedan dobro sazreo ananas i ostavite ga da legne. Nakon toga, oštrim nožem odstranite lišće zajedno sa oko 2 cm ploda....
Kako se ljušti kesten?Kako se ljušti kesten?
19. mart
Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
19. jun
Kako se ljušti patlidžan? Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
Kako se ljušti lešnik?Kako se ljušti lešnik?
02. maj
Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je: - 900 ml filtrirane vode (destilisane) - 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika - 4 kašike (oko 58 g)...
Kako se ljušti kivi?Kako se ljušti kivi?
17. feb.
Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo....
Kako se ljušti avokado?Kako se ljušti avokado?
28. mart
Da biste lako oljuštili avokado, treba da kupite dobro sazrelu i mekanu voćku. Podelite ga nožem na pola i odvajate polovine. Košticu ćete odstraniti, ako direktno zabijete u nju nož po dužini, i laganim povlačenjem je lako...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi. Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...