Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Maslac sa ukusom belog lukaIzmešani maslac se sipa u odgovarajući kalup i stavlja u zamrzivač dok se ne stvrdne.
Ovako pripremljenom maslacu možete dodati još belog luka po ukusu, peršuna ili drugog zelenog začina po vašem ukusu....
12. nov.
Prženi tostolobik sa ukusom belog lukaU tanjiru pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i svako parče lepo uvaljajte sa svih strana.
Pržite dok ne porumeni sa obe strane. Ukrasite kriškama limuna....
15. januar
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog lukaLepinjice će se dosta lako mrviti. Prijatno!
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka su gotove....
20. dec.
Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog lukaPoslužite i uživajte u prženom pirinču sa šniclama sa ukusom belog luka!...
30. mart
Šnicla od pilečeg bataka sa pireom sa ukusom belog lukaŠniclu od pilećeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka prelijte preostalim sosom posle pečenja!
Prijatno!...
11. januar
Brz hleb sa maslacem od belog lukaDodajte na sitno isečen peršun i presovane čenove belog luka. Posolite i servirajte sa ispečenim hlebom....
20. maj
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaServirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
28. januar
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Hleb od belog luka s pečurkamaPečurke se izdinstaju u maslacu s pola soli. Pre nego što se sklone s ringle dodaje se izgnječen i usitnjen beli luk. Ostavlja se da se ohladi.
Kvasac se rastvara u blago zagrejanom pivu zajedno sa šećerom....
06. januar
Kako da napravimo maslinovo ulje sa ukusom belog luka?Aromatično maslinovo ulje sa ukusom i mirisom belog luka je izuzetna dopuna za sve vrste svežih salata ili pečenog mesa....
19. jun
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
21. jul
Hleb sa mediteranskim ukusomPomoću pare koja se odvaja dobija se sjana korica na hlebčiću.
Nakon što izvadimo hleb iz rerne pokrivamo ga pamučnom krpom....
14. sep.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Keks torta sa bananama
Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
01. okt.
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaBeli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa....
31. mart
Kako se pravi fonduDa biste napravili tradicionalni fondu stavite šerpu na ringlu, nalijte čašu i po belog suvog vina. Dodajte u zagrejano vino tri šolje narendanog kačkavalja....
03. avgust
Kako se pravi zaprškaZaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu.
Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
12. feb.
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaZa sos pomešajte u posudi kiselu pavlaku sa solju i narendanim belim lukom i promešajte.
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
23. maj
Kako se pravi hleb bez belog brašnaKombinujte različite vrste brašna za bolji ukus i teksturu hleba od belog brašna;
- Da biste obezbedili mekoću i vlažnost hleba, možete dodati seckano voće, povrće, maslac ili jaja;
- Umesto običnog kvasca, možete...
11. avgust
Pohovani kolutići od luka sa sosom od belog lukaU posudi umutite žumanca sa brašnom i pivom.
U njih dodajte umućena belanca, so i biber po ukusu. U tiganju ugrejte više ulja. Uzmite jedan krug i stavite ga u ugrejano ulje.
Tako uradite i sa ostalim krugovima....
04. nov.
Krekeri od belog luka sa kjopooluomNa svaki kreker od belog luka stavite kjopoolu, garnirajte sušenim mariniranim paradajzom i grančicom peršuna.
Krekeri od belog luka sa kjopooluom su gotovi....
31. januar
Pogačice od belog luka sa peršunomGotove pogačice se mažu smesom od pasiranog belog luka, vode, maslinovog ulja i iseckanog peršuna....
07. april
Pogača sa prelivom od belog lukaPogača sa prelivom od belog luka je jednostavan, ukusan i aromatičan doručak za celu porodicu....
19. jun
Špagete sa prelivom od belog lukaDodajte vodu za kuvanje i mešajte dok se ne sjedini.
Isključite vatru, dodajte peršun i promešajte. Prebacite na tanjir i poslužite sa parmezanom....
08. januar