Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Maslac sa ukusom belog lukaMaslac sa ukusom belog luka
12. nov.
Izmešani maslac se sipa u odgovarajući kalup i stavlja u zamrzivač dok se ne stvrdne. Ovako pripremljenom maslacu možete dodati još belog luka po ukusu, peršuna ili drugog zelenog začina po vašem ukusu....
Prženi tostolobik sa ukusom belog lukaPrženi tostolobik sa ukusom belog luka
15. januar
U tanjiru pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i svako parče lepo uvaljajte sa svih strana. Pržite dok ne porumeni sa obe strane. Ukrasite kriškama limuna....
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog lukaLepinjice bez glutena sa ukusom belog luka
20. dec.
Lepinjice će se dosta lako mrviti. Prijatno! Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka su gotove....
Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog lukaPrženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka
30. mart
Poslužite i uživajte u prženom pirinču sa šniclama sa ukusom belog luka!...
Šnicla od pilečeg bataka sa pireom sa ukusom belog lukaŠnicla od pilečeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka
11. januar
Šniclu od pilećeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka prelijte preostalim sosom posle pečenja! Prijatno!...
Brz hleb sa maslacem od belog lukaBrz hleb sa maslacem od belog luka
20. maj
Dodajte na sitno isečen peršun i presovane čenove belog luka. Posolite i servirajte sa ispečenim hlebom....
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaPečena palamida sa ukusom limuna i belog luka
28. januar
Servirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Hleb od belog luka s pečurkamaHleb od belog luka s pečurkama
06. januar
Pečurke se izdinstaju u maslacu s pola soli. Pre nego što se sklone s ringle dodaje se izgnječen i usitnjen beli luk. Ostavlja se da se ohladi. Kvasac se rastvara u blago zagrejanom pivu zajedno sa šećerom....
Kako da napravimo maslinovo ulje sa ukusom belog luka?Kako da napravimo maslinovo ulje sa ukusom belog luka?
19. jun
Aromatično maslinovo ulje sa ukusom i mirisom belog luka je izuzetna dopuna za sve vrste svežih salata ili pečenog mesa....
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Hleb sa mediteranskim ukusomHleb sa mediteranskim ukusom
14. sep.
Pomoću pare koja se odvaja dobija se sjana korica na hlebčiću. Nakon što izvadimo hleb iz rerne pokrivamo ga pamučnom krpom....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Keks torta sa bananama Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Beli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Da biste napravili tradicionalni fondu stavite šerpu na ringlu, nalijte čašu i po belog suvog vina. Dodajte u zagrejano vino tri šolje narendanog kačkavalja....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu. Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaKrugovi od luka sa sosom od belog luka
23. maj
Za sos pomešajte u posudi kiselu pavlaku sa solju i narendanim belim lukom i promešajte. Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
Kako se pravi hleb bez belog brašnaKako se pravi hleb bez belog brašna
11. avgust
Kombinujte različite vrste brašna za bolji ukus i teksturu hleba od belog brašna; - Da biste obezbedili mekoću i vlažnost hleba, možete dodati seckano voće, povrće, maslac ili jaja; - Umesto običnog kvasca, možete...
Pohovani kolutići od luka sa sosom od belog lukaPohovani kolutići od luka sa sosom od belog luka
04. nov.
U posudi umutite žumanca sa brašnom i pivom. U njih dodajte umućena belanca, so i biber po ukusu. U tiganju ugrejte više ulja. Uzmite jedan krug i stavite ga u ugrejano ulje. Tako uradite i sa ostalim krugovima....
Krekeri od belog luka sa kjopooluomKrekeri od belog luka sa kjopooluom
31. januar
Na svaki kreker od belog luka stavite kjopoolu, garnirajte sušenim mariniranim paradajzom i grančicom peršuna. Krekeri od belog luka sa kjopooluom su gotovi....
Pogačice od belog luka sa peršunomPogačice od belog luka sa peršunom
07. april
Gotove pogačice se mažu smesom od pasiranog belog luka, vode, maslinovog ulja i iseckanog peršuna....
Pogača sa prelivom od belog lukaPogača sa prelivom od belog luka
19. jun
Pogača sa prelivom od belog luka je jednostavan, ukusan i aromatičan doručak za celu porodicu....
Špagete sa prelivom od belog lukaŠpagete sa prelivom od belog luka
08. januar
Dodajte vodu za kuvanje i mešajte dok se ne sjedini. Isključite vatru, dodajte peršun i promešajte. Prebacite na tanjir i poslužite sa parmezanom....