Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi hleb bez belog brašna

Kako se pravi hleb bez belog brašna

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
2863
Kako se pravi hleb bez belog brašna

Evo saveta za pripremu hleba bez belog brašna:

- Možete koristiti integralno pšenično brašno, brašno od spelte, raženo brašno, ovas, kinou ili druge žitarice. Kombinujte različite vrste brašna za bolji ukus i teksturu hleba od belog brašna;

- Da biste obezbedili mekoću i vlažnost hleba, možete dodati seckano voće, povrće, maslac ili jaja;

- Umesto običnog kvasca, možete koristiti prirodni starter ili napravite sopstveni starter, koji će fermentisati testo i dati mu dublji ukus. Od brašna i vode se može napraviti kvasac za hleb i ostaviti da odstoji nekoliko dana dok se ne razvije;

- Ako koristite teže žitarice ili brašno, možda će biti potrebno dodati više tečnosti da biste obezbedili odgovarajuću konzistenciju testa. Koristite vodu, mleko, kiselo mleko, jogurt ili druge tečnosti;

- Ako želite slađi ili aromatičniji hleb, možete dodati zaslađivače poput meda, stevije, javorovog sirupa ili začine poput kima, cimeta, ruzmarina, belog luka;

- Posle mešanja sastojaka umesite testo i ostavite ga da naraste. Zatim oblikujte hleb u željeni oblik i pecite ga u zagrejanoj rerni prema uputstvima za vreme i temperaturu za odgovarajuću vrstu brašna.

Zapamtite da hleb bez brašna može da ima težu teksturu i da se peče sporije zbog nedostatka glutena, koji je odgovoran za poboljšanje strukture i elastičnosti testa.

Pogledajte takođe:

- Kako napraviti hleb bez glutena;

- Ideje za keto hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni