Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
Kako se destiluje vodaLjudi prave destilovanu vodu u različite svrhe, uključujući za piće, navodnjavanje biljaka, punjenje ovlaživača, pegli na paru, pa čak i za riblje rezervoare i akvarijume
Kako destilovati vodu u nekoliko jednostavnih...
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaPostoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoNapravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne.
Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kada voda u šerpi proključa, smanjite vatru i stavite činiju na šerpu, mešajući bez prestanka. Nakon 10 minuta osnova za topljeni sir će postati tečna, a to znači da je sir počeo da se topi....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se prave krutoni?Ako imate gotove krutone pri ruci, ne kolebajte se da pripremite:
- krem supu od bundeve,
- supu od tikvica;
- ili ukusnu supu od brokolija;...
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi tahini od susama?Nakon otprilike 10 minuta dobiće lepu ružičastu boju, ali imajte na umu da ga morate povremeno mešati kako bi se seme susama moglo dobro ispeći....
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi sos od limunaPostepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
Kako se pravi testo sa maslacemTakođe, važno je da se istakne da maslac ne treba da bude u potunosti istopljen, cilj je da ostanu grudvice u samom testu, da se oseti. Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirPravilo sečenja
Dužina nije toliko važna u poprečnom sečenju - tu sve kriške treba ravnomerno da se isprže, zato što će male zagoreti, a velike će ostati napola pržene....
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....