Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zapržku dodajte jelu. To se zove jaka zaprška. Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Dinstana srca sa lukom, šargarepom i kiselom pavlakomDinstana srca sa lukom, šargarepom i kiselom pavlakom
07. maj
U tiganj stavljamo malo ulja u kojem dinstamo luk oko 10 minuta sa malo vode, nakon toga stavljamo isečenu šargarepu i posipamo vegetom. Poklopimo i povrće dinstamo oko 20-25 minuta dok ne omekša....
Uskršnji pečeni zec sa lukom, šargarepom i paprikomUskršnji pečeni zec sa lukom, šargarepom i paprikom
27. dec.
Prvo isecite luk na polumesec, šargarepu na krugove i paprike na kockice. U duboki tiganj stavite ulje, stavite isečeno povrće. Pržoite da bude polugorovo....
Svinjska srca sa šargarepom i lukomSvinjska srca sa šargarepom i lukom
27. april
Dok se kuvaju, sečemo luk i šargarepu. Kad ocedimo srca, propržimo luk i šargarepu i dodajemo kuvana srca i sve dinstamo. Začinimo i nakon toga serviramo....
Šnicle sa tikvicama, šargarepom i lukomŠnicle sa tikvicama, šargarepom i lukom
26. maj
Sipamo vodu (250ml) i ostavljamo da se dinsta 15-20 minuta. Posle dodajemo očišćenu i iseckanu šargarepu, tikvice, luk i senf po ukusu. Nastavljamo sa kuvanjem još nekoliko minuta dok ne bude potpuno gotovo....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Možete da koristite beli deo ovog mladog luka zajedno sa drugim sastojcima, sa kojim pravite supu; - Propržen pirinač sa mladim lukom - prženi pirinač je prijatan, ali u njega takođe možete dodati i mladi luk zajedno sa...
Teleća kolenica sa šargarepom i belim lukomTeleća kolenica sa šargarepom i belim lukom
21. okt.
Teleća kolenica sa šargarepom i belim lukom je gotova....
Pastrmka sa šargarepom i lukom u rerniPastrmka sa šargarepom i lukom u rerni
09. jun
Poslužite pastrmku sa šargarepom i lukom u rerni uz odgovarajuće piće. Prijatno!...
Marinirane paprike sa šargarepom i belim lukomMarinirane paprike sa šargarepom i belim lukom
29. sep.
Paprike očistimo od semenki, šargarepu oljuštimo i isečemo na polumesec, a manje na krugove. Isečemo paprike na trake, pomešamo sa šargarepim i celerom....
Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukomČorba od pečuraka sa šargarepom i lukom
17. dec.
Energično mešamo samo dok se ne oseti prijatan miris aleve paprike, skidamo sa vatre i sipamo u čorbu. Ostavljamo da provri i skidamo sa vatre. Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukom je gotova....
Brza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukomBrza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukom
26. mart
Prepolovite krastavce i odvojite mekani deo sa semenkama, nakon toga isecite. Isecite i crveni luk na kriške, takođe i šargarepu....
Kako se pravi zaprška sa brašnom?Kako se pravi zaprška sa brašnom?
09. okt.
Zaprška daje čorbama veoma lep ukus i punoću. Najčešće se pravi sa jajima, kiselim mlekom, brašnom, sokom od limuna ili sirćem....
Šnicle sa pečurkama, šargarepom i lukom u đuvečariŠnicle sa pečurkama, šargarepom i lukom u đuvečari
19. april
Šnicle sa pečurkama, šargarepama i lukom u đuvečari pečemo na 200°C na otprilike sat, dva....
Pileća srca u tiganju sa šargarepom i lukomPileća srca u tiganju sa šargarepom i lukom
04. maj
Dodajte isečen luk i šargarepu na krugove. Sipajte sok od paradajza, dodajte alevu papriku i začinite solju Kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći. Pospite suvim peršunom i garnirajte rukolom....
Pastrmka sa šargarepom i belim lukom u rerniPastrmka sa šargarepom i belim lukom u rerni
22. jul
Šargarepe se ljušte i rendaju na rende. Mirođija se iseče na sitno. Beli luk se oljušti i iseče se na kriške. Limun se iseče na polumesece....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....