Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Krhka jaretina u rerniDa vam se ne bi osušilo jelo, kad je gotovo, pokrijte ga opet aluminijumskom folijom....
07. sep.
Zapečena jaretina u skramiAluminijumskom folijom prekrijte pleh i stavite da se peče na umerenoj vatri.
Nakon sat i po izvadite pleg i skinite foliju. Dodajte pirinač, koji treba da primi vodu....
16. april
Jaretina sa krompiromKada prestane da se peni, skinite sa vatre.
U drugoj šerpi zagrejte ulje i dodajte sitno naseckani luk. Upržite ga za kratko. Dodajte malo od bujona u kome ste kuvali jaretinu, samo da prekrije luk....
06. maj
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Ukusna jaretina sa vinomZačine dodati u posudu, sipati maslinovo ulje i promešati. Dobijenu smesu utrljati dobro u meso sa svih strana.
Meso staviti u pleh, staviti čenove belog luka, paradajz pire sjediniti sa vinom i smesu sipati u pleh, iscediti...
09. april
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Jednostavna pečena jaretina sa krompiromOperite jareće meso. Nakon togaga namažite dobro uljem i već pomešanim začinima. Stavite meso u posudu za pečenje, a na njeno dno sipajte šolju vode.
Pokrijte ga folijom za pečenje. Stavite meso u rernu i pecite ga sa...
01. maj
Pečena jaretina sa jedinstvenom marinadomBudući da je svaka rerna različita, poželjno je da se nakon drugog sata otvori folija i da se proceni da li će bitie potrebno da se jaretina u rerni još peče....
17. feb.
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčemMeso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom.
U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka i sipamo malo vode....
07. april
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukomIsečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso.
Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa....
06. avgust
Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepamaAko se jelo peče u rerni na drva - ukus je prosto neodoljiv.
Meso je gotovo kada se odvaja slobodno od kostiju....
06. januar
Šta je daifuku i kako se priprema?Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje)
Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha
Način pripreme...
04. maj
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
07. maj
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Najvažniji trenutak u pripremi mesa je da ono postane meko i sočno. Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
05. nov.