Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Krhka jaretina u rerniKrhka jaretina u rerni
07. sep.
Da vam se ne bi osušilo jelo, kad je gotovo, pokrijte ga opet aluminijumskom folijom....
Pečena jaretina s nanomPečena jaretina s nanom
29. jul
Onda otkrivamo na desetak minuta da se zapeče meso i sreviramo....
Zapečena jaretina u skramiZapečena jaretina u skrami
16. april
Aluminijumskom folijom prekrijte pleh i stavite da se peče na umerenoj vatri. Nakon sat i po izvadite pleg i skinite foliju. Dodajte pirinač, koji treba da primi vodu....
Jaretina sa krompiromJaretina sa krompirom
06. maj
Kada prestane da se peni, skinite sa vatre. U drugoj šerpi zagrejte ulje i dodajte sitno naseckani luk. Upržite ga za kratko. Dodajte malo od bujona u kome ste kuvali jaretinu, samo da prekrije luk....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Ukusna jaretina sa vinomUkusna jaretina sa vinom
09. april
Začine dodati u posudu, sipati maslinovo ulje i promešati. Dobijenu smesu utrljati dobro u meso sa svih strana. Meso staviti u pleh, staviti čenove belog luka, paradajz pire sjediniti sa vinom i smesu sipati u pleh, iscediti...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Jednostavna pečena jaretina sa krompiromJednostavna pečena jaretina sa krompirom
01. maj
Operite jareće meso. Nakon togaga namažite dobro uljem i već pomešanim začinima. Stavite meso u posudu za pečenje, a na njeno dno sipajte šolju vode. Pokrijte ga folijom za pečenje. Stavite meso u rernu i pecite ga sa...
Pečena jaretina sa jedinstvenom marinadomPečena jaretina sa jedinstvenom marinadom
17. feb.
Budući da je svaka rerna različita, poželjno je da se nakon drugog sata otvori folija i da se proceni da li će bitie potrebno da se jaretina u rerni još peče....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčemDinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčem
07. april
Meso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom. U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka i sipamo malo vode....
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukomPečena jaretina sa pivom i mladim lukom
06. avgust
Isečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso. Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa....
Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepamaPečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama
06. januar
Ako se jelo peče u rerni na drva - ukus je prosto neodoljiv. Meso je gotovo kada se odvaja slobodno od kostiju....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje) Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha Način pripreme...
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Balzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Način pripreme: U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Najvažniji trenutak u pripremi mesa je da ono postane meko i sočno. Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....