Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Salata za rakiju od crvenih pečenih paprikaSalata za rakiju od crvenih pečenih paprika
03. januar
Napomena: Jedan elementaran recept koji je prijatan za oko, ali i ne samo....
Salata za rakijuSalata za rakiju
15. april
Operite povrće i sve iseckajte osim paradajza. Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte. Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele. Kukuruz ocedite od vode...
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Na 100 litara vode se dodaje 18 kg šećera. Za vreme fermentacije, kaša se meša tri puta dnevno. Čim se završi fermentacija kaša se prokuva i destiluje. Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
I prijatan vam bio obrok od jabuka. Ako imate jabuke na raspolaganju, ne preostaje vam ništa drugo nego da pripremite: - ukusan kolač od jabuka; - palačinke sa jabukama; - ili pečene jabuke;...
Praznična salata za rakijuPraznična salata za rakiju
02. januar
Ukusno i praznično, servirajte sa jednom domaćom rakijom....
Kupus salata za rakijuKupus salata za rakiju
15. nov.
Operemo glavicu kupusa i ostavljamo je da se ocedi, pre nego što je isečemo. Šargarepu oljuštimo i narendamo. Krastavac oljuštimo i isečemo na veoma male kockice. Isečemo glavicu kupusa na tanke parčiće....
Najukusnije predjelo za rakijuNajukusnije predjelo za rakiju
11. feb.
Gotovo ukusno i aromatično predjelo je idealno za rakiju ili drugi alkohol....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
Salata od pasulja za rakijuSalata od pasulja za rakiju
27. dec.
Pasulj potopite u hladnu vodu na 2 sata, prospite vodu i prelijte novom. Kuvajte dok ne bude gotov, ocedite i sipajte u posudu. Paprike očistite od semenki, pecite u rerni i oljuštene isecite na trakice, a kisele krastavčiće...
Punjene jabuke za BožićPunjene jabuke za Božić
21. dec.
S gornje strane svake jabuke se odseče poklopac i pažljivo se izdubi unutrašnjost. Orasi se ispeku na tiganju na 1-2 minuta, nakon toga se namrve na krupno....
Pohovane jabuke za viskiPohovane jabuke za viski
27. jun
Kada se kasno vraćate kući i rešite da napravite sebi neki slatkiš i da to bude brzo - napravite pohovane jabuke za viski....
Ređana salata od paradajza za rakijuReđana salata od paradajza za rakiju
11. januar
Paradajz operemo i sečemo a krugove Tri vrste luka očistimo, mladi luk i mladi beli luk sitno isečemo, a crveni luk na krugove. Masline odvojimo od košitca i sečmo na krugove. Na tanjir poređamo krugove paradajza u krug...
Kašica od jabuke za bebeKašica od jabuke za bebe
13. sep.
Odlična je za popodnevnu užinu. Jabuku oprati, oljuštiti i očistiti, pa nakon toga je sitno narendati. Na ringli zagrejati 120 ml vode, pa, kad provri, dodati jabuku....
Kolačići od jabuke za kafuKolačići od jabuke za kafu
15. nov.
Danas su moja tema u kuhinji jabuke! Takođe sam želeo da napravim nešto što je vegansko. Tako da sam na brzinu pripremio ove ukusne kolače, koji se prave sa malo sastojaka, brzi su i veoma ukusni!...
Kiflice od jabuke za decuKiflice od jabuke za decu
14. maj
1
Ogulite jabuku, operite i izrendajte rendeom na sitno. Dodajte jednu vanilu i cimet i izmešajte. Ovo je i nadev za sjajne kiflice. Stavite od njega po jednu kašiku na kraju svakog isečenog komada....
Bubamare za meze uz rakijuBubamare za meze uz rakiju
25. avgust
Gotove bubamare za meze uz rakiju rasporedite na zeleni kanape....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Dresing je najrasprostranjeniji način da se jednoj salati poboljša ukus. Napravite ukusan dresing kod kuće, kako bi pojačali ukus povrća i dobili jednu zaista lepu salatu. Dresing se uopšteno deli na dve vrste - vinegret...
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Postoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Da bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
/undefined Hrana nije samo ukus, nego i lepota. Kada ti posluže nešto, prvo treba da "nahraniš" svoje oči, a zatim i ustima. Svi se dive lepim tortama, kolačima i jelima. Mislimo da se iziskuje veliko majstorstvo kako bi...
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Svako voli tortu - čokoladnu, sa pavlakom, voćnu i mnoge druge. Trgovinski lanci nas preplavljuju najraznovrsnijim, ali ne shvatamo da ovo što se nudi u prodavnicma izgleda ukusno i primamljivo, ali njegovo poreklo nam...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....