Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Zamrznuti Vrganji sadrže 23 kcal, što je manje od svežih.
Pogledajte i neke ideje za:
- salate sa vrganjima;
- svinjetinu sa vrganjima;
- supu sa vrganjima....
03. nov.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
28. okt.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
24. okt.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Vrganji na maslacuMaslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori.
Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari.
Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
15. avgust
Vrganji sa pirinčemOčistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite.
Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
21. sep.
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
05. jun
Čorba od vrganja i lisičarkePropržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
18. jun
Vrganji sa maslacem i belim lukomOstavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene.
Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
24. okt.
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuTreba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko.
Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....
30. jul
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceLuk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
04. sep.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
22. avgust
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom je spreman.
Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda.
Prijatno!...
27. mart