Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Majonez zapravo predstavlja emulgiranu mast - ulje ili maslinovo ulje....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Kao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
Majonez sa začinimaMajonez sa začinima
10. mart
Laganim pokretima vucite na gode dok štapni mikser ne izađe na površinu, a nakon toga brzim pokretima ga premeštajte gore-dole dok se aromarični domaći majonez ne zgusne potpuno....
Majonez sa paprikomMajonez sa paprikom
15. avgust
Nakon oko 15 sekundi domaći majonez je gotov!...
Majonez od avokadaMajonez od avokada
20. dec.
Iscedimo sok od limuna i uključujemo blender, dok se sve ne pretvori u pire. Sipamo ga u posudicu i začinjavamo solju i mirođijom dok se ne dobije željeni ukus....
Majonez od limunaMajonez od limuna
21. nov.
Odvojite belance jednog jajeta. Žumance i drugo jaje umutite sa 2 kašike soka od limuna, solju, senfom i belim biberom. Mutite sastojke oko 5-8 sekundi maksimalnom brzinom miksera. Ne smanjujte brzinu mešanja i počnite...
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Koji su obično glavni sastojci veganskog majoneza?...
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Majonez bude lakši ako se pomeša sa kiselim mlekom, oceđenim od vode u odnosu 2 dela majoneza i 1 deo mleka....
Majonez od lanenog brašnaMajonez od lanenog brašna
13. jul
Posni majonez je pogodan za svakakve salate i mesne specijalitete....
Domaći majonez od sojeDomaći majonez od soje
11. nov.
Majonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus....
Majonez sa belim lukomMajonez sa belim lukom
06. okt.
Uz neprestano mešanje dolivajte masnoću, dok se potpuno ne upije. Na kraju domutite majonez sa sokom od limuna. Čuvajte u teglici u frižideru do 3 dana....
Majonez sa maslinovim uljemMajonez sa maslinovim uljem
14. dec.
Dobijate odličan majonez koji možete koristiti za soseve i dresinge, predivan je i za direktno konzumiranje....
Domaći majonez sa senfomDomaći majonez sa senfom
10. nov.
Neka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom. Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
Majonez od sitnog siraMajonez od sitnog sira
14. dec.
Mućenje se nastavlja sve dok ne dobijete glatku smesu. Gotov majonez začinite solju, alevom paprikom i sitno seckanim peršunom. Domaći majonez od sitnog sira možete da poslužite kao namaz za hleb ili kao predjelo....
Majonez sa prepeličijim jajimaMajonez sa prepeličijim jajima
22. maj
Moj majonez je žut, jer su jaja samo od domaće gajenih prepelica....
Majonez sa svežim mlekomMajonez sa svežim mlekom
11. nov.
Za nekoliko sekundi majonez je gotov. Čuva se u frižideru do 5 dana. Lagan, brz i veoma ukusan majonez sa svežim mlekom....
Mlečni majonez sa senfomMlečni majonez sa senfom
21. dec.
Majonez možete da koristite kako za direktnu konzumaciju tako i za pravljenje salata, dresinga i sosova....
Domaći majonez sa šafranomDomaći majonez sa šafranom
27. dec.
Prethodno rastvorite šafran u malo svežeg mleka. Ako je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje. U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte...
Majonez sa lanenim semenomMajonez sa lanenim semenom
30. sep.
Dodajemo so i ulje, pasiramo ponovo dok se ne dobije homogena smesa. Ukrašavamo po želji....
Keto majonez od avokadaKeto majonez od avokada
01. sep.
Na kraju narendajte beli luk i umešajte u domaći majonez. Keto majonez od avokada je spreman....