Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Svinjska kolenica je veoma ukusno jelo, ako znate kako da ga spremite. Jedna od najvećih poteškoća, sa kojom ćete se susresti, jeste da nađete kolenicu....
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Servirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
Kolenica u đuvečariKolenica u đuvečari
17. nov.
U đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci....
Kolenica u patlidžanuKolenica u patlidžanu
10. feb.
Prethodne noći operite kolenicu i isecite je na male komade. Prelijte ih sokom od kiselih krastavčića, pola tegle, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na jednu noć....
Kolenica u kesiKolenica u kesi
08. april
Sve začine dobro utrljajte u celu kolenicu i ostavite da se upiju na nekoliko sati. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite kolenicu u kesu, koju iglom izbušite na nekoliko mesta....
Kolenica u tiganjuKolenica u tiganju
18. avgust
Nakon što je odstojala svinjska kolenica, zaprži se u maslinovom ulju dok ne postane zlatasta zajedno sa belim lukom. Luk se seče na srednje debele kolutove i peče se dok ne potamni i ne karamelizuje se....
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno....
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?
20. mart
Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
Kako sprečiti dehidrataciju?Kako sprečiti dehidrataciju?
02. maj
Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
Kolenica u ekspres loncuKolenica u ekspres loncu
05. dec.
3
Skuvane kolenice se prebacuju u odgovarajuću duboku posudu za pečenje. Krompir se oljušti, iseče i dodaje u meso. Preostali sastojci se pasiraju i dobijenim sosom se prelivaju kolenice i krompir....
Teleća kolenica u sosuTeleća kolenica u sosu
14. dec.
Uvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta. Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno....
Sočna kolenica u đuvečariSočna kolenica u đuvečari
18. januar
Preko prasporedite kolenicu bez kostiju. Dodajte maslac. Posolite i sipajte bujon /prethodno proceđen/. Poklopite i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni....
Svinjska kolenica u folijiSvinjska kolenica u foliji
31. mart
Lepo namažite kolenice uljem. Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana....
Pečena kolenica u rerniPečena kolenica u rerni
14. jun
Kašikom može da se uzima sos i da se pokrije kolenica. Petnaest minuta pre nego što bude gotovo, peče se bez folije. Prilikom serviranja se pazi, zato što pečena kolenica u rerni može da se odvoji od kosti....
Kolenice u krok-potuKolenice u krok-potu
14. mart
Zapečemo oko 20 minuta dok se prijatno ne zarumeni, prelivajući dva tri puta pečene kolenice sa malo sosa koji se od njih stvorio. Serviramo sočne svinjske kolenice tople sa omiljenim garnirungom....
Špikovana svinjska kolenica u đuvečariŠpikovana svinjska kolenica u đuvečari
17. feb.
Kolenica se opere i osuši. Pomožu oštrog noža se prave prorezi i svinjskoj kolenici i u njih se gurne po jedan ceo čen belog luka. Meso se posipa solju, alevom paprikom i miksom začina za pečeno meso....
Kolenica u rerni sa krompiromKolenica u rerni sa krompirom
14. jun
Stavljamo proprženu kolenicu u posudu za pečenje i prelivamo je tečnošću od prženja (poželjno je da je posuda s poklopcem, ali ako nemate takvu možete i sa aluminijumskom folijom)....
Pečena praznična kolenica u kesiPečena praznična kolenica u kesi
25. januar
Pažljivo izvadite kolenicu iz kese. Servirajte kolenicu na podlozi od pirea i prelijte sosom....
Svinjska kolenica u zemljanom ćupuSvinjska kolenica u zemljanom ćupu
15. jul
Svinjsku kolenicu pospite sa po 1 kašičicom aleve paprike i bibera. Obilno prelijte uljem i namažite paradajz pireom. U pleh poređajte krompir, oljušten i ceo, takođe i šargarepu, takođe celu....
Svinjska kolenica u vatrostalnoj činijiSvinjska kolenica u vatrostalnoj činiji
01. april
Povrće prebacujemo u kolenice, sipamo bujon od pečuraka, poklopimo činiju i pečemo oko dva sata u rerni na 180 stepeni. Kolenicu serviramo bez kostiju, ukrašenu povrćem. Prijatno!...
Špikovana svinjska kolenica u multikukeruŠpikovana svinjska kolenica u multikukeru
23. okt.
Namažite svinjsku kolenicu masnoćom i začinima. Oštrim nožem napravite razreze u mesu i špikujte ga sa malo belog luka. Po želji možete da stavite u multikuker i celu neoljuštenu glavicu belog luka....
Svinjska kolenica u šarenom đuvečuSvinjska kolenica u šarenom đuveču
21. januar
1
Propržite luk, pečurke i kolenicu. Dodati ostatak proizvoda i naliti vodom. Stavite jednu kocku bujona. Zatim sve ovo sipajte u đuvečaru i pecite najmanje 3 sata. Dobićete prekrasnu kolenicu u đuvečari....
Svinjska kolenica u Instant PotuSvinjska kolenica u Instant Potu
06. jun
Svinjska kolenica u Instant potu je veoma ukusna....