Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako znati kada su dunje zrele?Ali takvo voće još nije u potpunosti zrelo za konzumaciju.
Dunja, koja je upravo otkinuta sa drveta i koja se ostavlja da sazri, još uvek je zelenkasto-žuta, veoma tvrda i skoro bez mirisa....
21. okt.
DinjaPersijskim dinjama je vrhunac sezone tokom avgusta i septembra.
Deda mraz - Ova vrsta dinje je tako poznata kao božićna dinja jer joj je vrhunac sezone tokom decembra....
21. jun
Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?Svakog dana nam je potreban kalcijum, koji treba da unesemo u naš organizam. Osim toga što je osnovni mineral za jačinu kostiju, naše telo ga koristi za pravilno funkcionisanje srca, krvi, mišića i nerava. Bez potrebne...
08. sep.
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kupujte u pravo vreme
Kao što dobro znate, svako voće ima svoje godišnje doba, a vreme sazrevanja lubenice svakako nije rano proleće ili zima. Stoga, kupujte lubenice uglavnom krajem jula, avgusta i septembra....
29. nov.
Slatko od dinjaDodajemo limuntus i vanilu, kuvamo još 5 minuta i dok je slatko još toplo rasporedimo u tegle.
Okrećemo ih naopako dok se ne ohlade i čuvamo na hladnom mestu....
13. avgust
Dinja sa pršutomDinju naseći na polovine i očisiti od semena. Nožem i kašikom odvojiti mesnati deo od kore.
Poravnjati sa donje strane, da se ne bi klatila prilikom serviranja....
11. maj
Koja visokokalorična hrana je zdrava, a koja štetnaSigurno se mnogi od nas pitaju da li je moguće da se hranimo proizvodima koji su visokokalorični i u isto vreme da se ne brinemo o svom zdravlju i u velikoj meri o svojim kilogramima. U većini slučajeva ovi proizvodi nisu...
09. jul
Hrana koja je prirodni afrodizijakNeka hrana može da poveća potenciju kod muškaraca. Međutim, treba imati u vidu da su svi ljudi različiti, različitog zdravlja i žive u različitim uslovima. Osim toga, postoje i drugi faktori: psihološki status svake osobe...
28. maj
Hrana koja je alternativa lososuPasulj mung, crveni pasulj i pasulj Pinto
Ukoliko vas jaka aroma ribe odbija, treba da znate da su različite vrste pasulja takođe bogate zdravim mastima....
11. maj
Koja je prava integralna hrana?Svaka dijeta i zdrav režim ishrane uključuju integralnu hranu. Međutim, kada često čijemo ovu definiciju, ne možemo da se setimo na koju tačno hranu se misli.
Da biste iskoristili sve koristi integralne hrane, dobro...
20. jun
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Zimnica - važna pravila koja treba da znateŠta treba da znamo kada pripremamo zimnicu
- Prerađuje se samo zdravo i zrelo voće i povrće;
- Operite sve pod tekućom i hladnom vodom....
12. mart
Pačija supa koja ugreva/undefined Operemo pačije batake od krila (500 g karabataka, ako je potrebno očistimo od peruški i prelivamo vodom).
Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila....
26. nov.
Pita koja ne padaKad je izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte na oko 10-15 minuta.
Uživajte u jednoj divnoj piti.
Neka vam je slatko....
01. okt.
Kako se prave perlice šećera?Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
10. nov.
Slatko od dinja i šljivaDinja pušta dovoljno tečnosti, koja treba da se zgusne. Meša se često i kuva na umerenoj vatri.
Nakon 1 sat dodajemo limunsku kiselinu i ostavljamo 5 minuta da vri....
20. okt.
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeJoš je bolja ako pre pečenja prenoći u frižideru, što je zgodno ako tog dana imate i druge obaveze u kuhinji. Prijatno!...
29. dec.
2
Pogledajte koja je hrana za britki umŽelite da ste pametni i da vam svi zavide na vašoj inteligenciji - to nije uvek moguće. Ali ima nekoliko namirnica, koje neverovatno mogu da pomognu moždanoj aktivnosti.
Nema čarobne hrane, ali ova, koju ćemo vam pokazati...
25. feb.
Hrana koja je opasna za zubnu gleđOdržavanje zdravih zuba i desni je od suštinskog značaja za opšte oralno zdravlje. Jedan od kritičnih aspekata dobre oralne higijene je zaštita zubne gleđi.
Zubna gleđ je krajnji spoljašnji sloj zuba koji ih štiti od...
04. april
Kombuča - čajna pečurka koja je postala kulturabi trebalo da skladište Kombuču u materijalima koji sadrže toksične elemente koji imaju potencijal da ih izvuku;
• Trudnice i dojilje ne bi trebalo da piju Kombuču iz istog razloga što im se ne savetuje da jedu buđave i zrele...
11. januar
1
Hrana bogata gvožđem koja nam je potrebnaTelu je potrebno gvožđe. Na kraju krajeva svaka ćelija u organizmu sadrži gvožđe i koristi ovu važnu hranljivu materiju kako bi pomogla transportovanju kiseonika iz krvi u tkiva i pluća. Ako nivoi gvožđa nisu optimalni...
02. mart
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceOljuštite 3 zrele banane, isecite meso na male krugove, zamrznite. Smrznute banane izgnječite, dodajte seckanim orasima, promešajte. U masu staviti pire od lubenice ili dinje, sve dobro umutiti....
31. jul