Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kada se proizvodi plavi sir, bakterije se uključuju ona kada se vurda potopi u poduse, da bis e ocedila i pretvorila u sir....
Danski plavi sir DanabluZatim se voćne kriške posipaju plavim sirom i dodaju nekoliko kapi meda.
Ovaj sir se služi uz slatka vina i pivo, kao i šampanjac, posle mućenja sira sa pavlakom i serviranja u posudi....
Koja su desertna vina?Ovo se odnosi na obe verzije vina - suvo i slatko. Danas se vino više koristi za deserte i razne kulinarske kombinacije, ali nije uvek bilo tako....
Pica se pestom i česteromPosipamo ga odozgo sušenim lukom, a na kraju završavamo čester sirom koji takođe iskidamo na parčiće.
Skroz odozgo dodajemo čubar/origano i maslinovo ulje....
Koja su to penušava vina?Evo razlika između ove dve vrste vina:
- Prirodna penušava vina - dobivena kao rezultat prirodne fermentacije alkohola. Mogu se dobiti od svežeg grožđa ili od vina. To je takozvani šarma metod (Charmat)....
Kako se čuva plavi sir?Međutim, evo kako treba čuvati plavi sir da bi zadržao svoj ukus što je duže moguće:
Bez obzira na vrstu sira, uvek postoji jedan ključni uslov u vezi sa skladištenjem - sirevi moraju da se čuvaju u odeljku frižidera...
Koja vrsta alkohola ide uz hobotnicu?Šampanjac i penušava vina
Penušava vina poput proseka, šampanjca ili Kave su odličan izbor alkohola uz hobotnicu, posebno ako se služi kao predjelo ili u elegantnom receptu....
Kako se pravi topljeni sir?Nakon sledećih 10-15 minuta sir u činiji će se zgusnuti i pretvoriće se u lepljivu smesu.
Ako želite, topljenom siru možete dodati mlevene začine, beli luk i ako je potrebno - posolite....
Prženi plavi patlidžanUkusan je uz paradajz sos, ali i uz mlečni sos sa belim lukom. Pitanje ukusa i navika....
Najukusnija pica a la minutPoređajte kriške, namažite ih margarinom, a nakon toga ljutenicom.
Poređajte kobasicu, pečirke, kisele krastavčiće, isečene na krugove. Dodajte grašak i kukuruz i pecite dok ne dobijete zlatnu boju....
Kako se pravi salamura za sirOdnos vode i soli je sledeći: u jedan litar vode se stavlja 200 g soli. Pravi se homogen rastvor kojim se poliva sir. U tome je cela filozofija. koja je potrebnada biste napravili salamuru....
Uz koja jela se poslužuje humus?Ako ste ljubitelj kombinacije „slatko-slano“, onda će vam se posebno dopasti jabuke ili jagode sa humusom.
4. Salate - kao dresing, humus će dati jedinstven ukus....
Plavi patlidžan na roštiljuDobro ih posolite i ostavite 20-30 minuta da se ocede od gorčine.
Nakon toga ih isplaknite i osušite temeljno. Pasirajte očišćen beli luk sa solju, malo bibera, sirćeta ili ulja, toliko da se dobije retka kaša....
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Pačija supa koja ugreva/undefined Operemo pačije batake od krila (500 g karabataka, ako je potrebno očistimo od peruški i prelivamo vodom).
Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila....
Koliko dugo može da traje plavi sir?A sa dobro očuvanim plavim sirom možete pripremiti poslastice kao što su:
- deserti sa plavim sirom;
- predjela sa plavim sirom;
- sosevi sa plavim sirom....
Da li je korisno jesti plavi sir?Sir Rokfor, na primer, smatra se najkorisnijim sirom za zdravlje srca.
A ako želite nešto ukusno, pogledajte naše predloge za:
- salate sa plavim sirom;
- supe sa plavim sirom;
- deserti sa plavim sirom....
Najpoznatiji plavi sireviSir Stilton se veoma dobro kombinuje sa brokolijem i različitim vrstama skuvanog povrća.
Desertna vina mnogo idu uz plavi sir, zato što umekšavaju njegov ukus....
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem.
Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
Pečeni plavi patlidžan i paprikePaprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi.
Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
U koja jela se dodaje kardamom?Jela koja sadrže krompir ili pirinač postaju ukusnija sa kardamomom.
Mesna jela pripremljena od celih komada mesa ili mlevenog mesa postaju ukusnija i aromatičnija uz kardamom....