Facebook
Omiljeno
Pinterest
Koja su to penušava vina?Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
To može da se desi i dodavanjem...
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje....
Kako se čuva plavi sir?Pogledajte i neke ideje za:
- salate sa plavim sirom;
- supe sa plavim sirom;
- sos od plavog sira....
Pica se piletinom i jajima od prepeliceIspecite domaću picu na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne vidite da postaje braon po ivicama, a piletina je pobelela i jaja su potpuno gotova....
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašno je namirnica koja se dobija od mlevenih žitarica i mahunarki. Pogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima.
Integralna brašna
Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno...
Najukusnija pica a la minutPoređajte kriške, namažite ih margarinom, a nakon toga ljutenicom.
Poređajte kobasicu, pečirke, kisele krastavčiće, isečene na krugove. Dodajte grašak i kukuruz i pecite dok ne dobijete zlatnu boju....
Kako se pravi salamura za sirDa bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
Prženi plavi patlidžanUkusan je uz paradajz sos, ali i uz mlečni sos sa belim lukom. Pitanje ukusa i navika....
Koja visokokalorična hrana je zdrava, a koja štetnaSigurno se mnogi od nas pitaju da li je moguće da se hranimo proizvodima koji su visokokalorični i u isto vreme da se ne brinemo o svom zdravlju i u velikoj meri o svojim kilogramima. U većini slučajeva ovi proizvodi nisu...
Uz koja jela se poslužuje humus?Humus je kremast, ukusan i zdrav namaz sastavljen od leblebija i tahinija, u kombinaciji sa raznim dodacima poput aleve paprike, maslinovog ulja, limuna, belog luka, crnog luka i dr.
Sa čime se može kombinovati humus...
U koja jela se dodaje kardamom?Kardamom nije samo aromatičan, već je i veoma koristan začin. Majstori kuvari savetuju domaćice da često koriste ovaj nezasluženo zanemaren začin.
Kardamom sadrži esencijalna ulja, proteine, fosfor, kalcijum, magnezijum...
Hrana koja se bori protiv stresaZbog užurbanog i pretrpanog načina života mnogi ljudi su izloženi neprestanom stresu, a opšte je poznato kako je on štetan za naše zdravstveno stanje i do kakvih posledica može da dovede. Ustvari, pritisak kojem smo izloženi...
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
Najpoznatiji plavi sireviPlavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
Plavi patlidžan na roštiljuDobro ih posolite i ostavite 20-30 minuta da se ocede od gorčine.
Nakon toga ih isplaknite i osušite temeljno. Pasirajte očišćen beli luk sa solju, malo bibera, sirćeta ili ulja, toliko da se dobije retka kaša....
Izborite se sa konstipacijom uz malo pektinaPektin se od drevnih vremena koristi. Gotovo sve voće sadrži pektin, ali u različitim količinama - pomorandža, grejpfrut, šljiva, kajsija. Najviše ga ima u jabukama.
Prednosti i koristi pektina su:
- Bolje varenje...
Pačija supa koja ugrevaKuvamo zapršku uz neprestano mešanje žicom dok se ne zgusne kao krem.
Skidamo sa vatre i nastavljamo da mutimo, sipamo nekoliko kutalča vrele supe....
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Koliko dugo može da traje plavi sir?A sa dobro očuvanim plavim sirom možete pripremiti poslastice kao što su:
- deserti sa plavim sirom;
- predjela sa plavim sirom;
- sosevi sa plavim sirom....
Da li je korisno jesti plavi sir?A ako želite nešto ukusno, pogledajte naše predloge za:
- salate sa plavim sirom;
- supe sa plavim sirom;
- deserti sa plavim sirom....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom.
Organi, koji su sastavni deo organa za varenje kod...
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem.
Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....