Bonapeti.rs»Saveti»Uz koja jela se poslužuje humus?

Uz koja jela se poslužuje humus?

Uz koja jela se poslužuje humus?

Humus je kremast, ukusan i zdrav namaz sastavljen od leblebija i tahinija, u kombinaciji sa raznim dodacima poput aleve paprike, maslinovog ulja, limuna, belog luka, crnog luka i dr.

Sa čime se može kombinovati humus?

1. Poslužite humus sa hlepčićima, krekerima ili tortilja čipsom. Ovo je klasičan način da uživate u ovom namazu, kao umaku.

2. Sendviči - veoma praktičan način da iskoristite svoju ukusnu pastu od leblebije! Namažite krišku integralnog hleba i stavite odozgo zelenu salatu, paradajz ili avokado za ukusan i zdrav ručak.

3. Umak uz povrće – stavite malo humusa u posudu i u njega umočite šargarepu, krastavce, papriku, pečen slatki krompir, čak i karfiol. Ako ste ljubitelj kombinacije „slatko-slano“, onda će vam se posebno dopasti jabuke ili jagode sa humusom.

4. Salate - kao dresing, humus će dati jedinstven ukus. Pomešajte ga direktno sa seckanim povrćem, ili ga pomešajte sa malo maslinovog ulja i limunovog soka da bude tečniji.

5. Testenina - kao sos. Dodajte ga u sveže pripremljenu testeninu sa malo maslinovog ulja/ulja i soli ili eksperimentišite dodavanjem u neki drugi domaći sos po vašem izboru.

6. Kuvana jaja. Izvadite žumance i pomešajte ih sa humusom, pa napunite kuvana belanca i pospite alevom paprikom.

7. Krem supe – umesto da dodate pavlaku u supe, koristite humus! Neverovatan je dodatak supama od bundeve, slatkog krompira, brokolija ili šargarepe.

8. Pire krompir - za puniji ukus, dodajte humus običnom pire krompiru.

Počnite da isprobavate neke od načina da ovu zdravu hranu uključite u svoju ishranu malo češće, kako biste povećali unos vlakana i drugih hranljivih materija.

Ako želite da isprobate zanimljivije ideje, pogledajte ove recepte za veganske namaze; vegetarijanske namaze i naše omiljene namaze od avokada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji