Sir je proizvod koji igra centralnu ulogu u svetu kulinarstva. Ovaj mlečni proizvod ima visoke nutritivne i kvalitete vezane za ukus, što mu omogućava široku primenu u kuhinji i mnoge obožavatelje.
Postoje različite vrste sireva koje imaju specifične karakteristike ukusa. Takav je, na primer, plavi sir, u koji spadaju čuveni Rokfor, Gorgonzola, Stilton i drugi.
Ova vrsta sira ima specifičniji ukus i izgled, ali je pravo iskušenje za sladokusce. Međutim, evo kako treba čuvati plavi sir da bi zadržao svoj ukus što je duže moguće:
Bez obzira na vrstu sira, uvek postoji jedan ključni uslov u vezi sa skladištenjem - sirevi moraju da se čuvaju u odeljku frižidera za povrće.
Ako nemate takav odeljak, možete da ih stavite u sredinu frižidera, ali pokušajte da ih držite što dublje unutar njega. Ovo je važno jer je sirevima potrebna stalna temperatura za njihovo skladištenje. Prostor u blizini vrata frižidera je obično promenljivije temperature.
Za plavi sir, veća specifičnost je to što se preporučuje da se čuva u plastičnoj foliji. Folija se mora zameniti novom posle svake konzumacije. Ovo se radi kako bi se sprečila kontaminacija mlečnog proizvoda i izbegao kontakt sa drugim bakterijama koje bi mogle da promene njegov ukus.
Pogledajte i neke ideje za:
- salate sa plavim sirom;
- supe sa plavim sirom;
- sos od plavog sira.
Komentari