Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
23. april
Maslinovo ulje s tartufomKada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
10. april
Aromatično maslinovo ulje sa biljemDivno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci....
12. okt.
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.
Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
27. april
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomAko je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
20. april
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomOperite limun pod mlazom vruće vode, pa ga osušite.
Isecite mu koru na tanke tračice i stavite u flašu. Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera.
Prelijte uljem i dobro zatvorite...
25. april
Maslinovo UljeIstorija maslinovog ulja
Maslinovo ulje predstavlja biljnu masnoću koja se izvlači iz plodova maslinovog drveta....
09. jun
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Maslinovo ulje štiti jetruZbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode....
14. avgust
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeMaslinovo ulje se najbolje čuva u flašu od tamnog stakla, razmak između maslinovog ulja i poklopca treba da bude veliko. U prozivnom vazduh iznad maslinovog ulja će za ukiseliti....
18. mart
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Plantain (banana za kuvanje)U malu šerpicu staviti svo ulje i sačekati da se ulje zagreje. U vrelo ulje ubacivati jedan po jedan krug bananae i pržiti sa obe strane. Vaditi na ubruse da se ocedi....
12. maj
1
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Maslinovo ulje ima blagotvorno dejstvo na moždanu funkciju i štiti od Alchajmerove bolesti.
Da li možete da kuvate sa maslinovim uljem?...
14. okt.
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMikser isključiti, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati. U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje....
09. sep.
2
Sos sa pavlakom za kuvanjeU šerpu staviti ulje, dodati margarin i staviti na vatru.Kada se margarin otopi i sjedini sa uljem dodati brašno i upržiti na laganoj vatri.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati....
02. nov.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Beli luk, med i maslinovo ulje popravljaju organizam za nedelju danaMed, beli luk i maslinovo ulje za snažan imuni sistem
Uzmite 1 čen belog luka i sitno ga iseckajte u posudu. Dodajte jednu kašiku meda i jednu kašiku maslinovog ulja. Promešajte i pojedite smesu....
28. avgust
Testo za picu koje brzo nadolaziUgrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri, treba da bude vrelo ali ne treba da počne da se puši. Sipajte ga sa strane u brašno, ne unutra u udubljenje sa aktiviranim kvascem.
4....
27. maj
Saveti za kuvanje mesaKvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
12. nov.
Saveti za kuvanje artičokeZa osobu koja nema iskustva sa kuvanjem artičoke, ovaj poduhvat može izgledati kao pravo iskušenje....
27. mart
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
23. april