Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Namirnice bogate celulozomNamirnice bogate celulozom
13. feb.
Dnevno treba da konzumirate minimum 30 g celuloze....
Očistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozomOčistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozom
27. januar
Ova dijeta je bogata celulozom i, osim što vas oslobađa suvišnih kilograma, ima za cilj i potpuno čišćenje organizma od štetnih materija nakupljenih u njemu nakon neizbežne konzumacije štetne hrane....
Koje voće i povrće je bogato cinkom?Koje voće i povrće je bogato cinkom?
05. avgust
Koje voće i povrće ima najviše cinka? Prvo moramo razjasniti da voće i povrće nije hrana bogata cinkom, zbog čega vegetarijanci ne mogu dobiti dovoljno cinka....
Koje voće i povrće je bogato magnezijumom?Koje voće i povrće je bogato magnezijumom?
22. feb.
Evo koje voće i povrće je bogato magnezijumom. Voće i povrće bogato magnezijumom žPovrće bogato magnezijumom uključuje pasulj i druge mahunarke....
Koje namirnice su bogate gvožđem?Koje namirnice su bogate gvožđem?
01. maj
Zanimljivo je da priča da je spanać veoma bogat gvožđem u stvari posledica štamparske greške....
Koje su namirnice bogate kapsaicinom?Koje su namirnice bogate kapsaicinom?
27. sep.
Kapsaicin je naziv hemijskog jedinjenja, ili 8-metil-N-vanilil-6-nonenamida. To je takođe aktivna supstanca ljute paprike, koja izaziva iritantno dejstvo u telu sisara, uključujući ljude, stvarajući osećaj peckanja...
Koje namirnice su bogate folnom kiselinom?Koje namirnice su bogate folnom kiselinom?
28. jun
Evo nekih namirnica koje imaju visok sadržaj folne kiseline: Među voćem su jagode i narandže. Jagode su dobar izvor minerala: kalijuma, gvožđa i magnezijuma....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Koje voće i povrće treba da jedemo za dugovečnost?Koje voće i povrće treba da jedemo za dugovečnost?
19. april
- Povrće bogato beta karotenom: šargarepa, slatki krompir, brokoli - Citrusi i šumsko voće: pomorandže, dud, jagode itd. su savršeni....
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Crno voće je zanimljiv predlog iz prirode. Ono daje specifičnu boju i prijatan ukus, ali ne može uvek da se odredi koja vrsta voća raste među zelenilom drveta ili žbuna i ovo otežava određivanje kvaliteta voća. Crno voće...
Koje povrće ima celulozu?Koje povrće ima celulozu?
14. feb.
Tako se celuloza razlaže na supstance koje se mogu variti. Dobro je uključiti dovoljno izvora celuloze u meni. Povrće sa bogatim sadržajem celuloze je skoro svaka vrsta povrća iz bašte....
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
Međutim, ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće. Poznato je da se uzgaja zbog svojih plodova....
Bogato rumunsko pečeno jeloBogato rumunsko pečeno jelo
17. sep.
Isecite svinjsku plećku na sitne kocke i stavite u tiganj sa poklopcem da se dinsta. Kada se zaprži, dodajte isečen luk i zajedno ih pržite još 5 minuta. Izvadite meso u tanjir i u istoj masnoći, dodajući još ulja, propržite...
Bogato slojevito zapečeno jeloBogato slojevito zapečeno jelo
26. avgust
Pripremite sve sastojke, tako što iseckate svinjski file na tanke kriške ili koristite gotovo iseckano. Viršle isecite na krugove, kačkavalje izrendajte krupnije, sir izmrvite ili izgnječite viljuškom, pečurke ocedite...
Koje namirnice su bogate selenom?Koje namirnice su bogate selenom?
28. sep.
Takođe je bogata mnogim proteinima i vitaminima B1, B2, B3, B6, B12. Najviše selena daje atlantski velikoglavi - 88 mikro grama na 100 g porcije....
Bogato zapečeno jelo sa brokolijemBogato zapečeno jelo sa brokolijem
14. jun
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje prečnika oko 30-32 cm i visine 7 cm. Brokoli se iskida na ružice, isplakne se i stavlja se u mrežu za kuvanje na pari. Kuva se oko 10-15 minuta, boja treba da bude tamno zelena....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Hrana bogata gvožđem koja nam je potrebnaHrana bogata gvožđem koja nam je potrebna
02. mart
Pazite sa nekom hranom Čak i da se konzumira hrana bogata gvožđem ponekad može da se primeti deficit minerala. Ovo je zbog hrane koja pak pogoršava apsorbovanje gvožđa....
CelulozaCeluloza
11. sep.
Voće je, takođe, veoma bogato celulozom. Pojedine namirnice koje sadrže celulozu, one takođe sadrže i laktozu, koja je neophodna za održavanje balansa u crevima....
Bogato poređano jelo sa mlevenim mesomBogato poređano jelo sa mlevenim mesom
10. maj
Neka Vam je slatko!...
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane. Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
Eto koje je najzdravije povrće na svetuEto koje je najzdravije povrće na svetu
18. jun
Povrće je poznato po svojim koristima za zdravlje. Još u vrtiću nas uče da treba da jedemo povrće u velikim količinama, da bismo bili zdravi i porasli veliki. U zadnje vreme specijalisti za ishranu ističu da je lisnato...
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?
30. maj
Enzim askorbinaza, koji je prisutan u voću bogatom vitaminom C, uništava askorbinsku kiselinu na temperaturama do 100 stepeni i momentalno se skuplja na temperaturi ključanja, ne izazivajući štetu vitaminu....