bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Salata posle treningaSalata posle treninga
10. jun
Dodajte senf i vaša salata sa povrćem je gotova za jelo. Salata nakon treninga je vema korisna....
Koji su najbolji čajevi za muškarceKoji su najbolji čajevi za muškarce
21. dec.
Da li su muškarcima potrebni posebni čajevi? Za svakog muškarca posebno je važan kvalitet njegovog seksualnog života, njegova dragocenost i učestalost - oni su ključ potpunog zdravlja jačeg pola. Potentnost muškarcima...
Najbolji guakamoleNajbolji guakamole
27. maj
Zamena za čeri paradajz može biti 1/2 običnog paradajza, a umesto limuna je dobro staviti limetu (teže je pronaći i skuplja je uglavnom). Najbolji guakamole služiti uz tortilja čips (običan slan)....
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi
10. jul
Najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Njihove prednosti su svuda po svetu poznate i čovek lako može da ih kupi....
Koji deo svinje je najbolji za roštilj?Koji deo svinje je najbolji za roštilj?
13. okt.
Kada je u pitanju priprema mesa na roštilju, verovatno mislite da su najbolji komadi mesa za pečenje pileća prsa i šnicla od svinjetine....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Najbolji kolač od pudingaNajbolji kolač od pudinga
04. januar
Prijatno uz najbolji kolač od pudinga!...
Najbolji gulaš na svetuNajbolji gulaš na svetu
19. feb.
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Ali da li je to pravilno i gde je zapravo najbolje da čuvamo čokoladu? Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama....
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Ne bismo se iznenadili da je jednostavni omlet prvo jelo koje ste naučili da kuvate, a verovatno će to biti i prva stvar iz kulinarstva koju ćete pokazati svojoj deci kako da sama prave. Jednostavno zato što je, osim...
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubima. Da li postoji takvo slatko? Da, ovo su neprehrambeni zaslaživači...
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega. Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Ne postoje dva mišljenja po pitanju da svinjsko meso preferiraju svi Bugari. Uprkos tipičnoj narodnoj bajci, kojom često karakterišemo zimsku trpezu sa "svinjetina sa vinom", ovo uopšte ne smeta da je pripremimo i tokom...
Šta jesti posle treninga?Šta jesti posle treninga?
31. dec.
Najveći značaj za telo posle treninga je unos proteina, kao i kombinacija jednostavnih i složenih ugljenih hidrata....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko. Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Mleko igra važnu u ishrani deteta, nezavisno od toga da li je novorođenče koje pije mleko, ili malo dete koje jedete žitarice sa mlekom, ili čak tinejdžer koji stavlja mleko u smutije. Tačnije, kravlje mleko obezbeđuje...
Pide sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide)Pide sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide)
20. maj
Nekoliko puta se peku jer ima dosta komada pidea sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide). Kada izvadimo iz rerne, po želji možemo da premažemo maslacem....
Najbolji grčki krompir sa limunom i belim lukomNajbolji grčki krompir sa limunom i belim lukom
29. sep.
Rerna - 200 stepeni: U posudi pomešajte sastojke. Krompir očistite od kore i isecite na duge ivice. Sipajte u posudu i pospite suvim začinima. Promešajte rukom. Poređajte u veliki pleh, ne treba da se preklapaju, poređajte...
Kakao krem s jagodama koji osvežavaKakao krem s jagodama koji osvežava
31. jul
Krem ne zamrzne, već ima prijatno rashlađen ukus i veoma je aromatičan....
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....