Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Picu treba ostaviti ispod poklopca jedan minut i tada je spremna za jelo. Rezultat je hrskava kora, meko jezgro i savršeno istopljeni kačkavalj!...
Salata posle treningaSalata posle treninga
10. jun
Dodajte senf i vaša salata sa povrćem je gotova za jelo. Salata nakon treninga je vema korisna....
Koji su najbolji čajevi za muškarceKoji su najbolji čajevi za muškarce
21. dec.
Kineska šisandra Kineska šisandra je već biljka koju muškarci poštuju. Čaj od nje stimuliše proizvodnju spermatozoida, poboljšava erekciju, produžava polnu radnju....
Najbolji guakamoleNajbolji guakamole
27. maj
Zamena za čeri paradajz može biti 1/2 običnog paradajza, a umesto limuna je dobro staviti limetu (teže je pronaći i skuplja je uglavnom). Najbolji guakamole služiti uz tortilja čips (običan slan)....
Koja je najbolja dijeta?Koja je najbolja dijeta?
21. avgust
Kriterijumi koji se koriste za sačinjavanje rangiranja najboljih dijeta uzimaju u obzir kompletnost ishrane, zdravstvene rizike i koristi, dugoročnu održivost i efikasnost zasnovanu na dokazima....
Koji je hleb najzdraviji?Koji je hleb najzdraviji?
27. maj
Ako želite zdrav hleb, koji nam ne samo da nije zabranjen, već je čak i poželjan za konzumiranje, kupite onaj koji sadrži raž, mahunarke i pšenicu....
Koji deo svinje je najbolji za roštilj?Koji deo svinje je najbolji za roštilj?
13. okt.
Iako su ovo najpopularniji delovi mesa, iznenađujuće, postoje i drugi komadi mesa koji su sasvim prikladni za vaš roštilj. Najbolja svinjetina za roštilj su masniji komadi svinje....
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi
10. jul
Upravo to je slučaj sa nekim od najboljih lekovitih i pročišćujućih čajeva, kao što su rooibos i zeleni čaj. Drugi faktor je normalizovanje krvnog pritiska....
Najbolji integralni hlebNajbolji integralni hleb
30. januar
Ali nemojte žuriti da sečete hleb dok je topao. Sačekajte da se potpuno ohladi da ne bi postao gnjecav najbolji integralni hleb....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Najbolji kolač od pudingaNajbolji kolač od pudinga
04. januar
Prijatno uz najbolji kolač od pudinga!...
Najbolji gulaš na svetuNajbolji gulaš na svetu
19. feb.
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
Koju vrstu soli je najbolje konzumirati?Koju vrstu soli je najbolje konzumirati?
11. jun
Koja je najbolja so za konzumiranje? Saznajte više o vrstama soli i njihovim karakteristikama. Kuhinjska so Ovo je najčešći oblik soli koji se koristi u domaćinstvima i prehrambenoj industriji....
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Ali da li je to pravilno i gde je zapravo najbolje da čuvamo čokoladu? Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama....
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega. Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Da biste dobili mehuriće koje tražite, koji su razlog zašto je omlet vazdušast, dovoljno je dodati 1 kašiku gazirane vode. Nemojte misliti da bi to na bilo koji način promenilo ukus omleta....
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Agava je veći kalorijski nosilav od šećera, njen ukus je slađi od onog u šećeru i iz tog razloga zaslađivanje se vrši sa manjim dozama agave. Kako se odražava na zdravlje zuba? Fruktoza je pogubna za zube....
Šta jesti posle treninga?Šta jesti posle treninga?
31. dec.
Istina je da je posle treninga dobro jesti proteine, kao i ugljene hidrate i masti jer svaki makronutrijent pomaže telu na drugačiji način u procesu oporavka....
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?
27. jul
Koji god zaslađivač da odaberete, dobra je ideja da se prethodno konsultujete sa nutricionistom kako biste se uverili da proizvod odgovara vašim specifičnim potrebama....
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Ne obavezno posluženo uz crveno vino, već uz belo ili pak uz hladno pivce....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko. Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...