Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zeleni ČajŠtetnost zelenog čaja
Postoje medicinska istraživanja koja odbacuju ogromnu korist zelenog čaja na ljudsko zdravlje....
17. jun
Zeleni čaj i mršavljenjeDoziranje zelenog čaja za gubitak težine
Zeleni čaj se odnosi na biljne lekove. Međutim, stručnjaci preporučuju uzimanje samo kao ekstrakta ili čaja.
Može se uzeti oko 5 ili 6 šoljica zelenog čaja dnevno....
07. okt.
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajDeluje preventivno i leči aterosklerozu, pomaže kod visokog krvnog pritiska i kod problema vezanih za bolesti srca;
10. Stimuliše sistem za izlučivanje, funkcije bubrega i bešike;
11....
02. mart
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Šta sadrži zeleni čajU Kini još pre hiljade godina su znali za koristi zelenog čaja i njime su sve lečili - od glavobolje do depresije.
Zeleni čaj se obrađuje na tri osnovna načina, ovo zavisi od stepena oksidacije....
14. dec.
Koliko zelenog čaja dnevno da pijemo?Koliko zelenog čaja možemo dnevno da pijemo i da li su opasne velike doze?
Proučavanja koja su dokazala koristi zelenog čaja ne uspevaju da dostignu konačan odgovor koju količinu napitka je optimalno da uzimamo....
04. feb.
Zeleni SirKuvanje sa zelenim sirom
Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
28. sep.
Može li se zeleni čaj davati deci?Zeleni čaj je veoma koristan, ali da li se zeleni čaj može davati deci i bebama, saznaćete u narednim redovima....
31. januar
Zeleni hlebU dublju posudu staviti brašno i so pa zamesiti sa mlakom vodom u kojoj smo rastvorili kvasac.
Koprivu, mečiju šapu, sedmolist i nanu (količine i razmeru izabrati po ukusu) sitno iseckati pa umešati u testo.
Ostaviti...
20. dec.
Zeleni majonezSpanać poparimo 2-3 minuta u posoljenoj vodi i ocedimo dobro.
Pomešamo sa svim sastojcima i dobro promešamo.
Dobro ide uz viršle, šunku i druga hladna mesa, takođe i uz bruskete....
05. sep.
Zeleni kavijarŠtapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu.
Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo.
Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
03. sep.
Zeleni gaspaćoIzgnječite beli luk, a ostale sastojke treba da isečete na sitno.
Svi sastojci se pomešaju i mikserom se pravi pire.
Gaspaćo se servira hladan i posut krutonima....
13. jun
Zeleni satarašU drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir.
Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko.
Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i...
26. maj
2
Zeleni rižotoOčistiti i oprati spanać, peršun i beli deo praziluka.
Mesne kocke rastvoriti u ključaloj vodi.
U dobijenom temeljcu blanširati spanać i peršun oko 30 sekundi, šupljom kašikom pokupiti povrće i preručiti u ledenu vodu...
24. feb.
Koliko dugo čaj treba da odstoji u vreloj vodi?Koliko dugo treba da se ostavi čaj u vodi
Biljnim infuzima je potrebno najviše stajanja u vreloj vodi (5 do 7 minuta); belim čajevima je potrebno najmanje (samo minut-dva)....
22. nov.
Koliko vremena deluje kafa?Uprkos tome, ne postoji tačan podatak koliko kafa okrepljujuće deluje nakon ispijanja. Razlog je, zato što veliki broj faktora, od kojih zavisi trajanje okrepljujućeg efektt kafe....
12. april
Zeleni prolećni tartProlećni tart ukrasite sa još svežih zelenih listova i poslužite dok je topao....
02. jul
Zeleni detoks napitakDodajte vodu i promešajte dobro zeleni detoks napitak nekoliko sekundi u blenderu.
Poslužite detoks napitak ohlađen....
24. sep.
Prolećni zeleni smutiListovi sveže zelene salate (200 g) se operu temeljno i ocede se.
Iskidaju se na krupne parčiće i stavljaju u blender zajedno sa solju, isečenom jabukom i maslinovim uljem (1 kapika)....
18. april
Veganski zeleni kavijarIsplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta.
Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
27. nov.
Marinirani zeleni paradajzPrelijte zeleni paradajz u teglama.
Zatvorite tegle i ostavite ih na hladno mesto....
17. april
Retro zeleni majonezPočnite da mešate žumanca uz pomoć drvene kašike u jednu stranu, nemojte da stajete. Kap po kap dodajte maslinovo ulje - navedena količina na žumance.
Kad se sos zgusne, začinite začinima i ponovo kap po kap dodajte sok...
21. jul