Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zeleni ČajZeleni Čaj
17. jun
Štetnost zelenog čaja Postoje medicinska istraživanja koja odbacuju ogromnu korist zelenog čaja na ljudsko zdravlje....
Zeleni čaj sa đumbirom i limunomZeleni čaj sa đumbirom i limunom
21. feb.
Zeleni čaj sa đumbirom i limunom je veoma koristan....
Zeleni čaj i mršavljenjeZeleni čaj i mršavljenje
07. okt.
Doziranje zelenog čaja za gubitak težine Zeleni čaj se odnosi na biljne lekove. Međutim, stručnjaci preporučuju uzimanje samo kao ekstrakta ili čaja. Može se uzeti oko 5 ili 6 šoljica zelenog čaja dnevno....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajZašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čaj
02. mart
Deluje preventivno i leči aterosklerozu, pomaže kod visokog krvnog pritiska i kod problema vezanih za bolesti srca; 10. Stimuliše sistem za izlučivanje, funkcije bubrega i bešike; 11....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Šta sadrži zeleni čajŠta sadrži zeleni čaj
14. dec.
U Kini još pre hiljade godina su znali za koristi zelenog čaja i njime su sve lečili - od glavobolje do depresije. Zeleni čaj se obrađuje na tri osnovna načina, ovo zavisi od stepena oksidacije....
Koliko zelenog čaja dnevno da pijemo?Koliko zelenog čaja dnevno da pijemo?
04. feb.
Koliko zelenog čaja možemo dnevno da pijemo i da li su opasne velike doze? Proučavanja koja su dokazala koristi zelenog čaja ne uspevaju da dostignu konačan odgovor koju količinu napitka je optimalno da uzimamo....
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Kuvanje sa zelenim sirom Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
Može li se zeleni čaj davati deci?Može li se zeleni čaj davati deci?
31. januar
Zeleni čaj je veoma koristan, ali da li se zeleni čaj može davati deci i bebama, saznaćete u narednim redovima....
Zeleni hlebZeleni hleb
20. dec.
U dublju posudu staviti brašno i so pa zamesiti sa mlakom vodom u kojoj smo rastvorili kvasac. Koprivu, mečiju šapu, sedmolist i nanu (količine i razmeru izabrati po ukusu) sitno iseckati pa umešati u testo. Ostaviti...
Zeleni majonezZeleni majonez
05. sep.
Spanać poparimo 2-3 minuta u posoljenoj vodi i ocedimo dobro. Pomešamo sa svim sastojcima i dobro promešamo. Dobro ide uz viršle, šunku i druga hladna mesa, takođe i uz bruskete....
Zeleni kavijarZeleni kavijar
03. sep.
Štapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo. Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
Zeleni gaspaćoZeleni gaspaćo
13. jun
Izgnječite beli luk, a ostale sastojke treba da isečete na sitno. Svi sastojci se pomešaju i mikserom se pravi pire. Gaspaćo se servira hladan i posut krutonima....
Zeleni satarašZeleni sataraš
26. maj
2
U drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir. Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko. Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i...
Zeleni rižotoZeleni rižoto
24. feb.
Očistiti i oprati spanać, peršun i beli deo praziluka. Mesne kocke rastvoriti u ključaloj vodi. U dobijenom temeljcu blanširati spanać i peršun oko 30 sekundi, šupljom kašikom pokupiti povrće i preručiti u ledenu vodu...
Koliko dugo čaj treba da odstoji u vreloj vodi?Koliko dugo čaj treba da odstoji u vreloj vodi?
22. nov.
Koliko dugo treba da se ostavi čaj u vodi Biljnim infuzima je potrebno najviše stajanja u vreloj vodi (5 do 7 minuta); belim čajevima je potrebno najmanje (samo minut-dva)....
Koliko vremena deluje kafa?Koliko vremena deluje kafa?
12. april
Uprkos tome, ne postoji tačan podatak koliko kafa okrepljujuće deluje nakon ispijanja. Razlog je, zato što veliki broj faktora, od kojih zavisi trajanje okrepljujućeg efektt kafe....
Zeleni prolećni tartZeleni prolećni tart
02. jul
Prolećni tart ukrasite sa još svežih zelenih listova i poslužite dok je topao....
Zeleni detoks napitakZeleni detoks napitak
24. sep.
Dodajte vodu i promešajte dobro zeleni detoks napitak nekoliko sekundi u blenderu. Poslužite detoks napitak ohlađen....
Prolećni zeleni smutiProlećni zeleni smuti
18. april
Listovi sveže zelene salate (200 g) se operu temeljno i ocede se. Iskidaju se na krupne parčiće i stavljaju u blender zajedno sa solju, isečenom jabukom i maslinovim uljem (1 kapika)....
Moj zeleni gaspaćoMoj zeleni gaspaćo
28. jul
Moj zeleni gaspaćo je sjajan rashlađujući predlog za leto!...
Veganski zeleni kavijarVeganski zeleni kavijar
27. nov.
Isplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta. Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
Marinirani zeleni paradajzMarinirani zeleni paradajz
17. april
Prelijte zeleni paradajz u teglama. Zatvorite tegle i ostavite ih na hladno mesto....
Retro zeleni majonezRetro zeleni majonez
21. jul
Počnite da mešate žumanca uz pomoć drvene kašike u jednu stranu, nemojte da stajete. Kap po kap dodajte maslinovo ulje - navedena količina na žumance. Kad se sos zgusne, začinite začinima i ponovo kap po kap dodajte sok...