Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pileća džigerica u slatko-kiselom sosuPileća džigerica u slatko-kiselom sosu
13. avgust
Očišćene pileće džigerice stavite u vodu i ostavite da se kuvaju oko 15 minuta na laganoj vatri. Kada su gotove, izvadite ih iz ključale vode i odmah stavite pod hladnu tekuću vodu....
Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćemPileća džigerica sa prazilukom i spanaćem
25. mart
Džigerice se vraćaju u tiganj. Dodajte soja sos. Svi sastojci se kuvaju zajedno kratko vreme. Poslužuju se sa dodatnim soja sosom. Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem dobro je predjelo za ljubitelje fudbala....
Pileća džigerica sa lukom i pečurkama po starom receptuPileća džigerica sa lukom i pečurkama po starom receptu
06. mart
Stavite poklopac i ostavite posudu da se krčka na srednjoj laganoj vatri 15-20 minuta. Pileća džigerica sa lukom i pečurkama je spremna. Aroma je neodoljiva. Čak i ako niste gladni, ogladnećete....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Kako se prži pileća džigerica?Kako se prži pileća džigerica?
14. april
Potrebni sastojci: pileća džigerica - 400 g. brašno - 3 kašike biber - 1/2 kašičice so - 1/2 kašičice ulje - za prženje Način pripreme: Pileća džigerica se dobro opere i ostavi da se ocedi....
Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltomDžigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltom
10. januar
Iseckana džigerica se stavlja u vodu na 30 minuta. Nakon što je bila u vodi, džigerica se ocedi i suši na kućnom papiru 10 minuta. U duboku posudu stavite belo brašno od spelte....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Koliko dugo se prži hobotnica?Koliko dugo se prži hobotnica?
04. feb.
Hobotnica je delikatesna namirnica koju možete pripremiti i kod kuće, a to će sigurno impresionirati goste pozvane na večeru. Dobra vest je da je priprema hobotnice kod kuće mnogo lakša nego što mislite. Pre nego...
Džigerica u đuvečariDžigerica u đuvečari
09. sep.
Džigerica se seče na parčiće debljine oko 1 cm ili manje. Opere se i stavlja se u glinenu đuvečaru. Preko nje ređate na šajbne ili lente isečen luk i pečurke (ako su manje mogu i cele, ila ako su velike isecite ih)....
Džigerica na roštiljuDžigerica na roštilju
24. jun
Operemo dobro džigericu i isečemo na kriške, oko 1 cm debele. U posudu stavljamo sve sastojke i dodajemo biber, mešamo i pokrivamo poklopcem. Ostavljamo tako oko 4 sata....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
U veći lonac stavite oko pola kilograma pilećeg mesa u 2 litra vode i pola kašičice soli. Količina mesa zavisi od toga koliko će bujon biti jak, a što se meso više kuva, supa postaje ukusnija i aromatičnija....
Pileća džigerica u pavlaciPileća džigerica u pavlaci
21. nov.
Okolo rasporediti pripremljenu džigericu i poslužiti....
Svinjska džigerica u pavlaciSvinjska džigerica u pavlaci
22. avgust
Kada džigerica omekša, dodati razmućenu kiselu pavlaku, izmešati i ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri. Pirinač obariti i posoliti....
Svinjska džigerica u folijiSvinjska džigerica u foliji
07. feb.
U činiju stavite džigericu, začine, kao i malo ulja, pa sve to promešajte da se lepo sjedini. Aluminijumsku foliju isecite na kocke i u svaku sipajte po 2 kašike džigerice sa ostalim sastojcima....
Džigerica u svežem mlekuDžigerica u svežem mleku
18. nov.
Ne pržite je mnogo, da se ne osuši i da teleća džigerica ne postane tvrda kad je ispržena. Servirajte sa garnirungom po izboru džigericu sa svežim mlekom....
Jagnjeća džigerica u mlekuJagnjeća džigerica u mleku
24. nov.
Jagnjeću džigericu iseći na šnite ili na parčad željene veličine i preliti mlekom da je potpuno prekrije. Tako pripremljenu džigericu ostaviti u frižideru sat vremena da odstoji....
Teleća džigerica u umakuTeleća džigerica u umaku
17. dec.
Dodati džigericu i nastaviti sa dinstanjem bez dodavanja vode, dakle da se džigerica dinsta u svom sosu na laganoj vatri. Kada je džigerica napola dinstana dodati vino i paradajz (ili sos od paradajza)....
Guščija džigerica u tiganjuGuščija džigerica u tiganju
19. dec.
Guščija džigerica de delikates, neverovatno jednostavan za pripremu. Najvažnije je da kupite kvalitetnu džigericu....
Jagnjeća džigerica u maramiciJagnjeća džigerica u maramici
13. dec.
Džigericu blanširamo u kipućoj vodi, solimo je, sečemo i raspoređujemo u maramicu zajedno sa čenovima belog luka. Uvijamo je dobro....
Svinjska džigerica i bubreziSvinjska džigerica i bubrezi
23. sep.
U vreloj i posoljenoj vodi blanširamo džigericu i bubrege. Isečemo ih na zalogaje. Pžimo ih u maslacu, dodajemo so, poklopimo i ostavljamo da vru 10 minuta....
Teleća džigerica u rerniTeleća džigerica u rerni
17. jul
Poređajte koamdiće džigerice na dno nauljane tave. Preko rasporedite smesu od začina i povrća i ravnomerno rasporedite....
Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?
06. okt.
U ovom savetu ćete saznati tačno kako da kuvate pileće grudi i koliko dugo vremena je za to potrebno. Evo recepta, vremena kuvanja i nekoliko saveta za kuvanje pilećih grudi....
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
Pijana seoska džigerica u tiganjuPijana seoska džigerica u tiganju
04. mart
Dodajte džigericu, promešajte i ostavite da se sve zajedno isprži. Zatim posolite, pa začinite biberom i origanom....