Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vidite koliko je teško izabrati tačnu vrstu kvasca za hleb. Znajući neke nijanse koje treba imati u vidu prilikom izbora kvasca, vi možete napravite pravi izbor....
21. jun
Koliko đumbira se stavlja za jedan čaj?Čaj od đumbira zagreva, opušta i umiruje uznemireni stomak. Mnogi ljudi piju čaj od đumbira da bi ublažili bolove u grlu, kašalj i druge simptome povezane sa prehladom ili gripom.
Priprema čaja od đumbira je jednostavan...
28. januar
Kvas i hleb od kvasaU aparat stavite tečne sastojke i belo brašno, dodajte 4 kašike dobijenog kvasa i uključite aparat na osnovni program dok vam se ne pojavi signal za dodatke....
20. sep.
Koliko je brašna potrebno za jedan hleb?Pogledajte koliko se brašna obično stavlja u:
- hleb od spelte;
- integralni hleb;
- ražani hleb;...
29. dec.
Sok od zove za jedan danPovremeno promešati, da se šećer rastopi.
Procediti kroz duplu gazu i sipati u flaše....
25. mart
1
Kako se pravi kvasac za hleb?Koncetrovane kvasne gljivice vrste Saccharomyces cerevisiae se stavljaju u melasu koja je rezređena vodom. Zbog visoke kiselosti melase, dodaju se hlorni kreč i supmorna kiselina....
07. maj
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Šta sadrži kvasac za hleb?Kvasac za hleb je jedan od nezamenjljivih pomoćnika u kuhinji. Nećete moći da uživate u ukusnoj pogači sa maslacem ili da probate omiljenu penjurliju, ako ne zamesite testo, koje će uz pomoć kvasca porasti....
16. dec.
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivoEzogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo je veoma ukusan....
12. maj
Postoji li zamena za kvasac za hleb?Ako ste rešili da zamenite kvasac živim kvasom, treba da budete veoma strpljivi i postojani.
Živi kvas se ne pravi za jedan dan. Ponekada nećete uspeti da ga napravite, ali to ne treba da vas obeshrabri....
28. mart
Zdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacijeHleb, koliko god da paradoksalno zvuči, je jedan od osnovih problema u zdravoj ishrani čoveka - koji da izaberete, koji će biti koristan itd....
11. feb.
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiTepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo. Ostavite ponovo da naraste, oko 30 minuta....
28. nov.
Koliko kvasca se stavlja u kilogram brašna?To je kocka svežeg kvasca.
U slučaju da nemate sveži kvasac, možete koristiti i suvi, a u tom slučaju na 1 kg brašna se stavlja oko 20 g suvog kvasca ili 2 kesice....
23. nov.
Kako se pravi kvas za hleb od spelte?Četvrtog dana proveravate da li je kvas gotov i ako nije, pola smese ponovo bacate i dodajete još 35 g brašna i 50 ml vode.
Ponavljajte ovaj korak dok ne dobijete gotov hlebni kvas....
18. feb.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Aspirin je jedan od najpoznatijih lekova na svetu. Dobijen iz kore vrbe, godinama pomaže deci i odraslima kod raznih bolesti, poput leka protiv bolova i upalnih procesa, kao i kod reumatizma....
08. januar
Da napravimo testo za hlebKao što smo već pomenuli, potrebno vam je samo brašno, voda, kvasac i so. Obično za jedan srednje veliki domaće pripremljenu hleb vam je potrebno malo više od 1 kg brašna....
09. jun
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko kvasca se stavlja u komine od šljiva?Dakle, u optimalnim razmerama će vam trebati:
- 10-11 kg zrelih plodova šljive;
- 9 litara prečišćene vode;
- Količina šećera se određuje od oka i zavisi od slatkoće voća;
- na 10 kg šećera dodaje se 120 g živog kvasca...
20. april
Testo od ražanog kvasaNajukusniji hlebovi i pogače su sa domaćim i prirodnim kvasom.
On se može pripremiti od raznih vrsta brašna, ali najbolji su napravljeni od ražanog kvasa....
17. feb.
Hleb za dijabetičareOstavljamo na rešetku da se ohladi pre sečenja.
Hleb za dijabetičare je gotov....
10. jun
Za i protiv pivskog kvascaPivski kvasac je tako nazvan, zato što dolazi od jednog te istog kvasca, korišćenog za fermentaciju i proizvodnju piva - Saccharomyces cerevisiae....
18. jun
Koliko grama kafe se stavlja za espreso?Da li znate koliko grama kafe se koristi za pripremu kratkog espresa? Ako ne, onda ste došli do pravog saveta. Espreso potiče iz Italije, ali je popularan širom sveta....
26. nov.