Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gusta ljutenica u rerniKuvamo dok se ne dobije željena gustina ljutenice.
Nakon toga raspoređujemo u teglice i sterilizujemo 10-15 minuta.
Po želji možete da dodate sveže iseckan peršun.
Bogata ljutenica u rerni je gotova....
21. okt.
Domaća ljutenica u šerpiBeli luk se pasira i dodaje u već gotovu ljutenicu.
Domaća ljutenica u šerpi se sipa u teglice i stavlja se da provri 10 minuta....
19. okt.
Koliko soli se stavlja u turšiju?Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju....
19. avgust
Koliko soli se stavlja u pršutu?Začinjena pršuta se stavlja na suvo i provetreno mesto, obešena da se suši....
21. feb.
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Već dugi niz godina se tvrdi da bela rafinisana so je bela smrt. Višegodišnjim ispitivanjima, u kojima je učestvovalo preko nekoliko desetina hiljada ljudi srednjeg godišje dobi, došlo se do zaključka da redovna konzumacija...
18. mart
Ljutenica u rerni - Aroma jeseniKada probate ovu ljutenicu, očaraće vas njen neverovatni ukus i neuporedivi miris....
04. sep.
Koliko soli se stavlja u teglu mesa?Konzerviranje i sterilizacija mesa često olakšava domaćicama posao.
Priprema tegli sa mesom nije težak i dug proces. Meso možete lako sačuvati tako da ga možete koristiti kad god želite i kako god želite.
Međutim...
04. nov.
Domaća ljutenica u pekari za hlebAko niste ocedili dobro povrće od vode možda će ljutenica biti vodena, onda uključite ciklus ponovo.
Kad bude gotovo, pospite peršunom, zatvorite poklopac i ostavite da se ohladi....
05. okt.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Kamena i morska so uvek su igrale važnu ulogu za ljude. So nije samo začin. So sadrži elemente koji određuju stanje našeg zdravlja.
Veruje se da Kolumbo ne bi stigao u Ameriku da nije imao soli na svom brodu za soljenje...
28. jun
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko se soli stavlja na 10 l vode za kiseli kupus?Skoro da nema domaćinstva, koje svake jeseni ne stavlja kupus u burad....
10. dec.
Koliko dugo se kuva različito povrćeStavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Riba na soliU pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu....
23. sep.
Pile na soliStavite pile u pleh preko soli, uključite rernu na 170 stepeni i pecite oko sat vremena.
Izvadite pleh, izvadite pile na tanjir i poslužite....
15. avgust
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno.
Čišćenje frižidera
Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
24. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.