Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna savršenog testa za picuTajna savršenog testa za picu
20. feb.
Ako dodate još jedno jaje u testo za picu, biće ukusnija i mekša. Ako umesto velih jaja koristite samo žumanca, testo će biti još mekše i imaće lepu žutu boju....
Mekike sa kačkavaljem od testa za picuMekike sa kačkavaljem od testa za picu
21. feb.
Ugrevamo dublji tiganj sa uljem, koliko da pokrije polovinu od dužine mekika i pržimo ih dok ne dobiju zlatnu boju. Ne oduzima mnogo vremena. Oko 5 minuta....
Prolećni omlet (za jednu osobu)Prolećni omlet (za jednu osobu)
29. januar
Umutite dva jajeta i dodajte po 1 kašičicu sitno iseckanog peršuna, mirođije i mladog belog luka. Posolite i promešajte smesu. Pržite omlet sa obe strane. Servirajte presavijen na dva dela sa svežom zelenom salatom...
Kako se razvija testo za picu?Kako se razvija testo za picu?
03. feb.
Od dobijenog komada testa možete napraviti jednu ili više pica različitih debljina. Podelite testo na delove ako ćete praviti više od jedne pice. Pospite malo brašna po radnoj površini i na njoj razvijte testo....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Suvi začini prilikom pripreme pice je najbolje da se dodaju u testo, a sveži začini se sipaju preko gotovo pečenog testa ili nakon toga, preko sveže pečene pice....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko proteina sadrži jedno jajeKoliko proteina sadrži jedno jaje
02. feb.
Da bismo sprečili bolesti, stvorene prenosom hrane, koristite jaja sa čistim i netaknutim ljuskama. Kuvajte jaje dok se belance ne stvrdne, a žumance ne počne da se sgušnjava....
Napolitansko testo za picuNapolitansko testo za picu
05. mart
1
Stavite sve sastojke u zamesite meko testo za picu. Gotovo testo uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom pola sata. Nije neophodno da naraste, već samo treba blago da se opusti napolitansko testo za picu....
Obično testo za picuObično testo za picu
15. april
Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo, a na kraju zamesite dodavajući maslinovo ulje. Mesi se oko 8-10 minuta i oblikuje se u loptu....
Sos salsa za picuSos salsa za picu
08. januar
Sameljite u blenderu 15-20 komada čeri paradajza, jednu malu glavicu crnog luka, 2 čena belog luka, pola ili celu ljutu papriku bez semenki, nekoliko strukova svežeg peršuna i listiće bosiljka....
Keto testo za picuKeto testo za picu
15. feb.
Sve sastojke pomešajte i mešajte dok se ne dobije glatko testo za picu. Na nabrašnjenoj površini oblikujte testo u loptu. Uvijte loptu od testa u foliju i ostavite na 30 minuta u frižideru....
Italijansko testo za picuItalijansko testo za picu
27. feb.
Ostavite testo da nadođe dok se ne udvostruči na toplom mestu, i pokrijte posudu prozračnom folijom i krpom. Nadošlo testo možete koristiti za pripremu pice, ali i fokače....
Testo za domaću picuTesto za domaću picu
27. feb.
1
Ostavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu. Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
Ukusno testo za picuUkusno testo za picu
13. mart
1
Umesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
Tradicionalno testo za picuTradicionalno testo za picu
16. mart
Umesiti meko testo, posuti ga brašnom i ostaviti na naraste oko 20-30 minuta, nakon toga ga podeliti na 2 lopte i svaku razviti oklagijom uz pomoć brašna u tanku koru....
Originalno testo za picuOriginalno testo za picu
11. januar
Da biste napravili Kalcone pica se oblikuje u krug. Nadev se rasprostire samo je jednu polovinu kruga tako što se ostavlja prazan prostor po rubu od 2.5 cm....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Koristi se za začinjavanje ribe, omleta, jela od mlevenog mesa i kobasica....
Ukusne ideje za posnu picuUkusne ideje za posnu picu
14. april
I ipak je jasno da neće iti narastanja, što znači da jedna pica iziskuje malo više brašna i vode. Kombinujemo sve sastojke i od njih mesimo glatko testo....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Tiganj koji koristite za jednu vrstu prženih jela, služi svrsi i kod ostalih. Tajna dobre palačinke se krije u testu....
Koliko špageta se stavlja za jednu porciju?Koliko špageta se stavlja za jednu porciju?
30. april
Špagete predstavljaju tanke štapiće sušenog testa, koje se nakon 10-15 minuta kuvanja pretvaraju u divan topli ručak ili večeru....
Koje testo se koristi za kiš?Koje testo se koristi za kiš?
20. maj
Količina testa je manja ili veća u zavisnosti od toga koliko debelu koru želimo, koliko nadeva ćemo staviti i koliko visoki bi trebali biti zidovi kade od testa....
Jednostavno testo za mekanu picuJednostavno testo za mekanu picu
04. maj
Na foliju stavite malo maslinovog ulja, pospite brašnom i osnove od testa stavite jednu na drugu. Tako uradite i sa ostalima, ređajući ih jednu na drugu....
Originalno italijansko testo za picuOriginalno italijansko testo za picu
30. april
5
Dobija se meko originalno italijansko testo za picu - za oblikovanje nije potrebna oklagija, oblikujte ga rukama....