Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kiseli kupus u buretu sa renomGaza se ispira i opet se stavlja. Na taj način se kupus čuva duže vreme.
Nakon što je kupus gotov, to je obično u januaru ili februaru, glavice se izvade, odvajaju se listovi za sarme, koji se ređaju u tegle....
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemNakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
Kiseli kupus sa pilećim karabatacimaIsecite kiseli kupus i stavite ga da se kuva, kad omekša dodajte šolju pirinča.
Kuvajte dok se pirinač ne skuva. Pileće karabatake zapržite u tiganju sa više masnoće....
Kako se kuva sveži kupusOdlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se pretače kiseli kupus?Tržišta u počinju da se preplavljuju prodavcima kupusa i šargarepe, neophodnih za tradicionalno zimsko meze - kiseli kupus.
Ali kako se priprema kiseli kupus? Kako se pretače kiseli kupus?...
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanjaLak i brz recept sa kojim ćete nakon 3 nedelje imati gotov isečen kiseli kupus, koji ćete dikretno sipati u jelo koje kuvate i dodati sveže u salatu i ne samo to!...
Jednostavan recept za kiseli kupus u buretuIako već godinama kiselim kupus, nikako da zapamtim koliko puta se pretače. Uglavnom, kada se setim. Mada, desi se i da zaboravim i opet bude ukusan. Očigledno da je najvažniji odnos količine vode i soli :)...
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Kiseli KupusSalamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode.
Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
Kiseli kupus sa pirinčem i svinjetinomKiseli kupus sa pirinčem i svinjetinom poslužite topao.
Bon apeti!
Pogledajte i zašto je kiseli kupus koristan i zašto bi trebalo da pijemo sok od kiselog kupusa....
Kiseli kupus sa pirinčem u multikukeruDanas je moj predlog za ručak kiseli kupus sa pirinčem sa prepečenim kriškama i ljutom papričicom.
Spremila sam ovaj ukusni kiseli kupus sa pirinčem u mutlikukeru....
Kiseli kupus sa povrćem u šerpiUzimamo jednu malo glavicu kiselog kupusa. Sečemo je na dve polovine i posle opet po redini, da nam bude lakše da je sečemo nakon toga.
Sečemo kiseli kupus na lente (ne mnogo duge)....
Kiseli kupus sa pasuljem i kobasicomKiseli kupus iseći na listiće i luk iseći na komadiće. Prodinstati i luk i kiseli kupus.
Skuvati pasulj i dodati kiselom kupusu. Iseći kobasicu na krugove i dodati kupusu i pasulju....
Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicomTokom pečenja okrenite krvavicu, da se ispeče ravnomerno.
Kada krvavica dobije sočnu preplanulost, izvadite jelo iz rerne.
Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom je gotov....
Kiseli kupus sa pasuljem u rerniPosebno skuvajte pasulj i kiseli kupus dok ne omekšaju.
Sipajte sve u pleh, dodajte masnoću, izmrvljene suve paprike, začine, malo soli (po potrebi), ljutu papriku.
Jelo pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo....