Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kiseli kupus u buretu sa renomGaza se ispira i opet se stavlja. Na taj način se kupus čuva duže vreme.
Nakon što je kupus gotov, to je obično u januaru ili februaru, glavice se izvade, odvajaju se listovi za sarme, koji se ređaju u tegle....
Kako se kuva sveži kupusOdlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kiseli kupus sa pilećim karabatacimaIsecite kiseli kupus i stavite ga da se kuva, kad omekša dodajte šolju pirinča.
Kuvajte dok se pirinač ne skuva. Pileće karabatake zapržite u tiganju sa više masnoće....
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemNakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
Kako se pretače kiseli kupus?Tržišta u počinju da se preplavljuju prodavcima kupusa i šargarepe, neophodnih za tradicionalno zimsko meze - kiseli kupus.
Ali kako se priprema kiseli kupus? Kako se pretače kiseli kupus?...
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Jednostavan recept za kiseli kupus u buretuIako već godinama kiselim kupus, nikako da zapamtim koliko puta se pretače. Uglavnom, kada se setim. Mada, desi se i da zaboravim i opet bude ukusan. Očigledno da je najvažniji odnos količine vode i soli :)...
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanjaLak i brz recept sa kojim ćete nakon 3 nedelje imati gotov isečen kiseli kupus, koji ćete dikretno sipati u jelo koje kuvate i dodati sveže u salatu i ne samo to!...
Kiseli KupusSalamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode.
Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
Kiseli kupus sa pirinčem i svinjetinomKiseli kupus sa pirinčem i svinjetinom poslužite topao.
Bon apeti!
Pogledajte i zašto je kiseli kupus koristan i zašto bi trebalo da pijemo sok od kiselog kupusa....
Kiseli kupus sa pasuljem i kobasicomKiseli kupus iseći na listiće i luk iseći na komadiće. Prodinstati i luk i kiseli kupus.
Skuvati pasulj i dodati kiselom kupusu. Iseći kobasicu na krugove i dodati kupusu i pasulju....
Kiseli kupus sa povrćem u šerpiUzimamo jednu malo glavicu kiselog kupusa. Sečemo je na dve polovine i posle opet po redini, da nam bude lakše da je sečemo nakon toga.
Sečemo kiseli kupus na lente (ne mnogo duge)....
Kiseli kupus sa pirinčem u multikukeruDanas je moj predlog za ručak kiseli kupus sa pirinčem sa prepečenim kriškama i ljutom papričicom.
Spremila sam ovaj ukusni kiseli kupus sa pirinčem u mutlikukeru....
Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicomTokom pečenja okrenite krvavicu, da se ispeče ravnomerno.
Kada krvavica dobije sočnu preplanulost, izvadite jelo iz rerne.
Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom je gotov....
Kiseli kupus sa pasuljem u rerniPosebno skuvajte pasulj i kiseli kupus dok ne omekšaju.
Sipajte sve u pleh, dodajte masnoću, izmrvljene suve paprike, začine, malo soli (po potrebi), ljutu papriku.
Jelo pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo....