Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Svinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Kolenica u đuvečariKolenica u đuvečari
17. nov.
U đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci....
Kolenica u patlidžanuKolenica u patlidžanu
10. feb.
Prethodne noći operite kolenicu i isecite je na male komade. Prelijte ih sokom od kiselih krastavčića, pola tegle, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na jednu noć....
Kolenica u kesiKolenica u kesi
08. april
Sve začine dobro utrljajte u celu kolenicu i ostavite da se upiju na nekoliko sati. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite kolenicu u kesu, koju iglom izbušite na nekoliko mesta....
Kolenica u tiganjuKolenica u tiganju
18. avgust
Nakon što je odstojala svinjska kolenica, zaprži se u maslinovom ulju dok ne postane zlatasta zajedno sa belim lukom. Luk se seče na srednje debele kolutove i peče se dok ne potamni i ne karamelizuje se....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko dugo se peče svinjska kolenica?Koliko dugo se peče svinjska kolenica?
19. jul
Ako stavite u posudu dve prethodno začunjene kolenice sa ukupnom težinom 1,5 - 2 kilograma, dobro bi bilo da produžite vreme pečenja na 3,5 sata....
Pečena kolenica u rerniPečena kolenica u rerni
14. jun
Kašikom može da se uzima sos i da se pokrije kolenica. Petnaest minuta pre nego što bude gotovo, peče se bez folije. Prilikom serviranja se pazi, zato što pečena kolenica u rerni može da se odvoji od kosti....
Svinjska kolenica u folijiSvinjska kolenica u foliji
31. mart
Lepo namažite kolenice uljem. Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana....
Teleća kolenica u sosuTeleća kolenica u sosu
14. dec.
Uvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta. Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno....
Kolenica u ekspres loncuKolenica u ekspres loncu
05. dec.
3
Skuvane kolenice se prebacuju u odgovarajuću duboku posudu za pečenje. Krompir se oljušti, iseče i dodaje u meso. Preostali sastojci se pasiraju i dobijenim sosom se prelivaju kolenice i krompir....
Sočna kolenica u đuvečariSočna kolenica u đuvečari
18. januar
Kolenicu očistite i skuvajte /meso treba da se odvaja od kosti bez ikakvih problema/. Očistite povrće i dobro ga iseckajte /ja sam koristila rende za šargarepu/. Na dno đuvečare poređajte povrće....
Kolenica sa pivomKolenica sa pivom
10. mart
Stavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno....
Kolenica sa krompiromKolenica sa krompirom
28. mart
Ako je potrebno, s vremena na vreme u pečenu kolenicu dodajemo vodu....
Svinjska kolenica u šarenom đuvečuSvinjska kolenica u šarenom đuveču
21. januar
1
Propržite luk, pečurke i kolenicu. Dodati ostatak proizvoda i naliti vodom. Stavite jednu kocku bujona. Zatim sve ovo sipajte u đuvečaru i pecite najmanje 3 sata. Dobićete prekrasnu kolenicu u đuvečari....
Svinjska kolenica u Instant PotuSvinjska kolenica u Instant Potu
06. jun
Nakon isteka vremena, meso se topi u ustima i upija aromu svih proizvoda. Svinjska kolenica u Instant potu je veoma ukusna....
Špikovana svinjska kolenica u đuvečariŠpikovana svinjska kolenica u đuvečari
17. feb.
Posuda sa kolenicom se pokriva svežom folijom i stavlja se na 12 sati u frižider, da se oslobode arome. Dno glinene đuvečare i kolenica se mažu uljem....
Svinjska kolenica u vatrostalnoj činijiSvinjska kolenica u vatrostalnoj činiji
01. april
Kolenicu operemo i lepo natrljamo smesom. Prebacujemo u vatrostalnu činiju i ostavljamo na bar dva sata da se začini. Krompir i šargarepu oljuštimo, operemo i sečemo na kockice....