Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Koje meso se koliko pečeSvinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
26. jul
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Kolenica u đuvečariU đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci....
17. nov.
Kolenica u patlidžanuPrethodne noći operite kolenicu i isecite je na male komade. Prelijte ih sokom od kiselih krastavčića, pola tegle, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na jednu noć....
10. feb.
Kolenica u kesiSve začine dobro utrljajte u celu kolenicu i ostavite da se upiju na nekoliko sati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Ubacite kolenicu u kesu, koju iglom izbušite na nekoliko mesta....
08. april
Kolenica u tiganjuNakon što je odstojala svinjska kolenica, zaprži se u maslinovom ulju dok ne postane zlatasta zajedno sa belim lukom.
Luk se seče na srednje debele kolutove i peče se dok ne potamni i ne karamelizuje se....
18. avgust
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Koliko dugo se peče svinjska kolenica?Ako stavite u posudu dve prethodno začunjene kolenice sa ukupnom težinom 1,5 - 2 kilograma, dobro bi bilo da produžite vreme pečenja na 3,5 sata....
19. jul
Pečena kolenica u rerniKašikom može da se uzima sos i da se pokrije kolenica.
Petnaest minuta pre nego što bude gotovo, peče se bez folije.
Prilikom serviranja se pazi, zato što pečena kolenica u rerni može da se odvoji od kosti....
14. jun
Svinjska kolenica u folijiLepo namažite kolenice uljem.
Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana....
31. mart
Teleća kolenica u sosuUvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta.
Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno....
14. dec.
Kolenica u ekspres loncuSkuvane kolenice se prebacuju u odgovarajuću duboku posudu za pečenje. Krompir se oljušti, iseče i dodaje u meso. Preostali sastojci se pasiraju i dobijenim sosom se prelivaju kolenice i krompir....
05. dec.
3
Sočna kolenica u đuvečariKolenicu očistite i skuvajte /meso treba da se odvaja od kosti bez ikakvih problema/.
Očistite povrće i dobro ga iseckajte /ja sam koristila rende za šargarepu/.
Na dno đuvečare poređajte povrće....
18. januar
Kolenica sa pivomStavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno....
10. mart
Kolenica sa krompiromAko je potrebno, s vremena na vreme u pečenu kolenicu dodajemo vodu....
28. mart
Svinjska kolenica u šarenom đuvečuPropržite luk, pečurke i kolenicu.
Dodati ostatak proizvoda i naliti vodom.
Stavite jednu kocku bujona.
Zatim sve ovo sipajte u đuvečaru i pecite najmanje 3 sata.
Dobićete prekrasnu kolenicu u đuvečari....
21. januar
1
Svinjska kolenica u Instant PotuNakon isteka vremena, meso se topi u ustima i upija aromu svih proizvoda.
Svinjska kolenica u Instant potu je veoma ukusna....
06. jun
Špikovana svinjska kolenica u đuvečariPosuda sa kolenicom se pokriva svežom folijom i stavlja se na 12 sati u frižider, da se oslobode arome.
Dno glinene đuvečare i kolenica se mažu uljem....
17. feb.
Svinjska kolenica u vatrostalnoj činijiKolenicu operemo i lepo natrljamo smesom.
Prebacujemo u vatrostalnu činiju i ostavljamo na bar dva sata da se začini.
Krompir i šargarepu oljuštimo, operemo i sečemo na kockice....
01. april