Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Karakteristična osobenost prilikom kuvanja smeđeg pirinča jeste da se preporučuje da se voda menja 2 puta za vrme samog kuvanja. Njegova priprema je sporija za razliku od belog pirinča....
Smeđi pirinačSmeđi pirinač
10. april
Temperatura mesta gde čuvate pirinač ne bi trebalo da bude viša od 20 stepeni, a vlažnost vazduha ne bi trebalo da bude iznad 75%....
Smeđi pirinač sa maslinama u rerniSmeđi pirinač sa maslinama u rerni
08. sep.
Uveče se natopi smeđi pirinač. Sledećeg dana se ocedi, opere se dobro. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se sitno isečen luk, šargarepa, oljuštena i isečena na parčiće....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Počnite da dodavanjem proizvoda, koji su u receptima obično poređani po redu, kako treba da se stavljaju. Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Nakon toga pripremite pirinač u posudi za kuvanje na pari. Imajte u vidu da ukoliko koristite smeđi biserni pirinač (da, postoji takav), on se manje lepi i potrebno mu je više vremena da postane savršen za konzumaciju....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Za razliku od običnih vrsta pirinča, čije vreme kuvanja može da varira od 15 do 30 minuta, priprema instant pirinča oduzima 1 do 7 minuta. To je zbog činjenice jer je prethodno skuvan, nakon što je osušen....
Koliko kalorija treba dnevno da unesemoKoliko kalorija treba dnevno da unesemo
04. maj
Stručnjaci savetuju da unos kalorija ne pada ispod 1200 kilokalorija dnevno ili ako je to pod moranje, onda to obavezno treba da bude pod nadzorom kompetetnog lica ili lekara....
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Koliko proteina treba da jedete dnevno?
27. januar
Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Da li treba da u potpunosti odustanemo od soli? To nikako ne bi trebalo da se desi, budući da natrijum hlorid, odnosno so, u organizmu ima veoma važne uloge....
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisniji
22. januar
Kada kupujete smeđi pirinač, treba da znate da se njegovo čuvanje i priprema malo razlikuju od belog pirinča. Smeđi pirinač sadrži ulja koja vremenom oksidiraju i postaju štetna....
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Garnirung će biti ukusniji ukoliko dodat emalo kravljeg maslaca za vreme kuvanja....
Treba li oprati pile pre kuvanja?Treba li oprati pile pre kuvanja?
26. mart
Svi ovi patogeni ionako će uginuti tokom kuvanja ili bilo kog toplotnog tretmana piletine....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko tačno treba da pijemo mineralnu voduKoliko tačno treba da pijemo mineralnu vodu
26. jun
To znači da nema štetno dejstvo po ljudski organizam i može se piti duže vreme i nema potrebe da se menja ili naizmenično pije sa nekom drugom vodom....
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Alternativa za pirinač su još bulgur, integralna pšenica, tef....
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Još jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
Koliko vremena se prži kuvani pirinač?Koliko vremena se prži kuvani pirinač?
08. mart
Ako još uvek nemate hladan, skuvan pirinač, ostavite sveže kuvani pirinač da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim raširite pirinač u pleh i pokrijte ga folijom. Ostavite pirinač u frižideru oko sat vremena....
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Pečurke Pečurke ne treba da stavljate u vodu, zato što upijaju previše tečnosti. Najbolje brzo da operete i da osušite čistom krpom. Uradite to tik pred kuvanje, u protivnom će izgubiti mnogo ukusa. 4....
Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?
25. avgust
Da li treba da operemo i potopimo bulgur pre kuvanja? Kao što smo rekli gore, pošto bulgur podleže toplotnoj obradi kada se proizvodi, ne treba ga ispirati....
Koliko ugljenih hidrata dnevno treba da jedete da biste smršali?Koliko ugljenih hidrata dnevno treba da jedete da biste smršali?
15. april
Ovo je odlično ako želite da smršate, a da ne ulažete trud, u isto vreme uzimate malo ugljenih hidrata u svojoj hrani....