Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Portobelo - ukusna pečurka koja održava struk tankimOvo pečurke Portobelo čini izuzetno zdravim.
Pečurke su jedan od malog broja prirodnih izvora vitamina D, ali količina koju sadrže zavisi od njihovoh izlaganja ultraljubičastim zracima....
24. januar
Koja visokokalorična hrana je zdrava, a koja štetnaSigurno se mnogi od nas pitaju da li je moguće da se hranimo proizvodima koji su visokokalorični i u isto vreme da se ne brinemo o svom zdravlju i u velikoj meri o svojim kilogramima. U većini slučajeva ovi proizvodi nisu...
09. jul
Hrana koja je prirodni afrodizijakNeka hrana može da poveća potenciju kod muškaraca. Međutim, treba imati u vidu da su svi ljudi različiti, različitog zdravlja i žive u različitim uslovima. Osim toga, postoje i drugi faktori: psihološki status svake osobe...
28. maj
Hrana koja je alternativa lososuLosos je jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina u svetu. Svi znamo da ove masne kiseline mogu da spreče pojavu oboljenja poput Alchajmerove bolesti i različitih srčanih problema.
Međutim, svetski ulov lososa...
11. maj
Koja je prava integralna hrana?Svaka dijeta i zdrav režim ishrane uključuju integralnu hranu. Međutim, kada često čijemo ovu definiciju, ne možemo da se setimo na koju tačno hranu se misli.
Da biste iskoristili sve koristi integralne hrane, dobro...
20. jun
Pita koja ne padaKad je izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte na oko 10-15 minuta.
Uživajte u jednoj divnoj piti.
Neka vam je slatko....
01. okt.
Pačija supa koja ugreva/undefined Operemo pačije batake od krila (500 g karabataka, ako je potrebno očistimo od peruški i prelivamo vodom).
Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila....
26. nov.
Pečurka jajčara sa maslacem i pavlakomNa kraju u kašu od pečuraka dodamo so, biber i nanu po ukusu.
Pečurka jajčara sa pavlakom može se poslužiti i samostalno i kao sos za meso....
10. nov.
Ciganska pečurkaCiganska pečurka u kulinarstvu
Kako je već jasno, ciganska pečurka ima ukusno i aromatično meso, koje može da se stavlja u svakakva jela sa pečurkama. Najukusnije su, razume se, mlade pečurke....
16. okt.
Pečurka bukovačaBukovača (Pleurotus ostreatus) je pečurka iz porodice Polyporaceae, a spada u vrstu pečurki sa himenijumom....
05. mart
Čajno DrvoMeđutim, budući da u današnje vreme postoje razni zdravstveni problemi, ovo ulje je ponov postalo popularno....
18. dec.
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeJoš je bolja ako pre pečenja prenoći u frižideru, što je zgodno ako tog dana imate i druge obaveze u kuhinji. Prijatno!...
29. dec.
2
Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurkaBrašno rastvorite sa malo vode u kašu, a šerpu sa pečurkama skinite sa vatre. Dodajte kašu od brašna u pečurke uz mešanje, a zatim vratite sve na vatru da se kuva na tihoj vatri....
06. jun
Hrana bogata gvožđem koja nam je potrebnaAko nivoi gvožđa nisu optimalni, ćelije neće dobiti dovoljno kiseonika i čovek može da postane anemičan.
Nedostatak adekvatnog unosa gvožđa takođe može da vas natera da se osećate letargično, ošamućeno i tromo....
02. mart
Hrana koja je opasna za zubnu gleđOdržavanje zdravih zuba i desni je od suštinskog značaja za opšte oralno zdravlje. Jedan od kritičnih aspekata dobre oralne higijene je zaštita zubne gleđi.
Zubna gleđ je krajnji spoljašnji sloj zuba koji ih štiti od...
04. april
Pogledajte koja je hrana za britki umŽelite da ste pametni i da vam svi zavide na vašoj inteligenciji - to nije uvek moguće. Ali ima nekoliko namirnica, koje neverovatno mogu da pomognu moždanoj aktivnosti.
Nema čarobne hrane, ali ova, koju ćemo vam pokazati...
25. feb.
PečurkeNakon što omekšaju i postanu zlataste, po želji možete da dodate malo crevenog vina. Kada vino napola ispari dodajte so, ruzmarin, peršun, biber i luk....
05. sep.
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoPodelio je mnogo interesantnih činjenica o obradi hrane na ruskom Kanalu 5, upravo pod kojim uslovima hrana postaje otrovna i može čak izazvati rak....
25. mart
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Nije jasno kada i gde je izmišljeno pravilo po kome je normalno brzo pokupiti i pojesti hranu koja je pala na pod za ne duže od 5 sekundi – ali je postalo verovanje što su mnogi ljudi radosno prihvatili....
29. jun
Čorba od belog luka koja ugrevaVažno je da ne zagori! Dodajte još masnoće i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Preostalu glavicu belog luka sitno iseckajte zajedno sa celerom i lukom, a možete koristiti i blender. Pržite ih na ulju i posolite....
21. okt.
Italijanska čorba od hleba koja grejeServirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
22. okt.
Očistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozomKornfleks, orasi i suvo voće trebalo bi da postanu svakodnevni deo jelovnika, koji će organizam snabdeti sa 200 kilokalorija i 15 g celuloze....
27. januar
Dijeta pevačice Adel koja je skinula 30 kilogramaPevačica Adel je jedna od najpoznatijih u muzičkoj industriji. Dugo godina se borila sa težinom, kao jedan od razloga je animozitet prema držanju ranzih dijeta i treninga.
Međutim, već duže vreme primećujemo da je...
04. jul
1