Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Portobelo - ukusna pečurka koja održava struk tankimPortobelo - ukusna pečurka koja održava struk tankim
24. januar
Ovo pečurke Portobelo čini izuzetno zdravim. Pečurke su jedan od malog broja prirodnih izvora vitamina D, ali količina koju sadrže zavisi od njihovoh izlaganja ultraljubičastim zracima....
Koja visokokalorična hrana je zdrava, a koja štetnaKoja visokokalorična hrana je zdrava, a koja štetna
09. jul
Sigurno se mnogi od nas pitaju da li je moguće da se hranimo proizvodima koji su visokokalorični i u isto vreme da se ne brinemo o svom zdravlju i u velikoj meri o svojim kilogramima. U većini slučajeva ovi proizvodi nisu...
Hrana koja je prirodni afrodizijakHrana koja je prirodni afrodizijak
28. maj
Neka hrana može da poveća potenciju kod muškaraca. Međutim, treba imati u vidu da su svi ljudi različiti, različitog zdravlja i žive u različitim uslovima. Osim toga, postoje i drugi faktori: psihološki status svake osobe...
Hrana koja je alternativa lososuHrana koja je alternativa lososu
11. maj
Losos je jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina u svetu. Svi znamo da ove masne kiseline mogu da spreče pojavu oboljenja poput Alchajmerove bolesti i različitih srčanih problema. Međutim, svetski ulov lososa...
Koja je prava integralna hrana?Koja je prava integralna hrana?
20. jun
Svaka dijeta i zdrav režim ishrane uključuju integralnu hranu. Međutim, kada često čijemo ovu definiciju, ne možemo da se setimo na koju tačno hranu se misli. Da biste iskoristili sve koristi integralne hrane, dobro...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Kad je izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte na oko 10-15 minuta. Uživajte u jednoj divnoj piti. Neka vam je slatko....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
/undefined Operemo pačije batake od krila (500 g karabataka, ako je potrebno očistimo od peruški i prelivamo vodom). Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila....
Pečurka jajčara sa maslacem i pavlakomPečurka jajčara sa maslacem i pavlakom
10. nov.
Na kraju u kašu od pečuraka dodamo so, biber i nanu po ukusu. Pečurka jajčara sa pavlakom može se poslužiti i samostalno i kao sos za meso....
Ciganska pečurkaCiganska pečurka
16. okt.
Ciganska pečurka u kulinarstvu Kako je već jasno, ciganska pečurka ima ukusno i aromatično meso, koje može da se stavlja u svakakva jela sa pečurkama. Najukusnije su, razume se, mlade pečurke....
Pečurka bukovačaPečurka bukovača
05. mart
Bukovača (Pleurotus ostreatus) je pečurka iz porodice Polyporaceae, a spada u vrstu pečurki sa himenijumom....
Čajno DrvoČajno Drvo
18. dec.
Međutim, budući da u današnje vreme postoje razni zdravstveni problemi, ovo ulje je ponov postalo popularno....
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Još je bolja ako pre pečenja prenoći u frižideru, što je zgodno ako tog dana imate i druge obaveze u kuhinji. Prijatno!...
Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurkaMirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurka
06. jun
Brašno rastvorite sa malo vode u kašu, a šerpu sa pečurkama skinite sa vatre. Dodajte kašu od brašna u pečurke uz mešanje, a zatim vratite sve na vatru da se kuva na tihoj vatri....
Hrana bogata gvožđem koja nam je potrebnaHrana bogata gvožđem koja nam je potrebna
02. mart
Ako nivoi gvožđa nisu optimalni, ćelije neće dobiti dovoljno kiseonika i čovek može da postane anemičan. Nedostatak adekvatnog unosa gvožđa takođe može da vas natera da se osećate letargično, ošamućeno i tromo....
Hrana koja je opasna za zubnu gleđHrana koja je opasna za zubnu gleđ
04. april
Održavanje zdravih zuba i desni je od suštinskog značaja za opšte oralno zdravlje. Jedan od kritičnih aspekata dobre oralne higijene je zaštita zubne gleđi. Zubna gleđ je krajnji spoljašnji sloj zuba koji ih štiti od...
Pogledajte koja je hrana za britki umPogledajte koja je hrana za britki um
25. feb.
Želite da ste pametni i da vam svi zavide na vašoj inteligenciji - to nije uvek moguće. Ali ima nekoliko namirnica, koje neverovatno mogu da pomognu moždanoj aktivnosti. Nema čarobne hrane, ali ova, koju ćemo vam pokazati...
PečurkePečurke
05. sep.
Nakon što omekšaju i postanu zlataste, po želji možete da dodate malo crevenog vina. Kada vino napola ispari dodajte so, ruzmarin, peršun, biber i luk....
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoHrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovako
25. mart
Podelio je mnogo interesantnih činjenica o obradi hrane na ruskom Kanalu 5, upravo pod kojim uslovima hrana postaje otrovna i može čak izazvati rak....
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?
29. jun
Nije jasno kada i gde je izmišljeno pravilo po kome je normalno brzo pokupiti i pojesti hranu koja je pala na pod za ne duže od 5 sekundi – ali je postalo verovanje što su mnogi ljudi radosno prihvatili....
Čorba od belog luka koja ugrevaČorba od belog luka koja ugreva
21. okt.
Važno je da ne zagori! Dodajte još masnoće i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Preostalu glavicu belog luka sitno iseckajte zajedno sa celerom i lukom, a možete koristiti i blender. Pržite ih na ulju i posolite....
Italijanska čorba od hleba koja grejeItalijanska čorba od hleba koja greje
22. okt.
Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačija supa sa pirinčem koja zagreva
28. dec.
Zagrevajuća pačija supa sa pirinčem je gotova!...
Očistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozomOčistite svoje telo dijetom, koja je bogata celulozom
27. januar
Kornfleks, orasi i suvo voće trebalo bi da postanu svakodnevni deo jelovnika, koji će organizam snabdeti sa 200 kilokalorija i 15 g celuloze....
Dijeta pevačice Adel koja je skinula 30 kilogramaDijeta pevačice Adel koja je skinula 30 kilograma
04. jul
1
Pevačica Adel je jedna od najpoznatijih u muzičkoj industriji. Dugo godina se borila sa težinom, kao jedan od razloga je animozitet prema držanju ranzih dijeta i treninga. Međutim, već duže vreme primećujemo da je...