Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Delikates bundeva sa cimetomStavite bundevu da se peče u pleh i dodajte šolju vode.
Bundevu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Delikates bundeva sa cimetom je gotova, kada dobije zlatnu boju....
05. nov.
Stilton - prefinjen delikatesMeđutim, za ovaj kratak period on uspeva da stekne ogromnu popularnost i status prefinjenog delikatesa.
Sir Stilton često je nazivan carem sireva. On se smatra jednim od najprefinjenijih delikatesa....
22. avgust
Pile u koje ćete se zaljubitiPile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka.
Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
23. sep.
Kada koji čaj da pijemoČaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja.
Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
11. jun
Popularni italijanski sirevi koje treba da probate- Kačokavalo (Caciocavallo) je sledeći italijanski delikates koji treba da probate čim vam se ukaže prva prilika. Kačokavalo je ponos Sicilije i južnog regiona Bazilike....
08. april
Domaći delikates od svinjskog mesaGotov delikates okačiti na drveni prut i ostaviti na hladnom i u kontaktu sa vazduhom. Tako stoji 3 ili 4 meseci, pre konzumacije....
17. sep.
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
02. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuManija je postala toliko velika da se proizvodi, plod viševekovnog teškog naučnog posla, smatraju gotovo otrovnim....
26. feb.
Koji čaj da pijemo u jesen?Za jesenje dane možete probati čaj od nane i divlje jabuke. U pola litra ključale vode dodajte 1 kašičicu listova nane i sitno iseckanih plodova divlje jabuke....
15. okt.
1
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiSa svim ovim ukusnim sastojcima, madridski gulaš je prirodno na listi turista koje morate probati kada posete Španiju.
8....
09. maj
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiU Milanu pune njegovu sredinu sladoledom i tada apetit nema šanse da se ne probudi.
Palenta je jelo iz Severoistočne Italije, pripremljeno od kukuruznog brašna, vode i soli....
18. jul
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivamaDelikates sa čokoladom, malinama i šljivama je gotov....
10. avgust
Najpopularniji španski delikatesiOdličan španski delikates, koji morate probati.
Patatas bravas
Pa gde smo mi bez krompira? Patatas bravas ili „hrabri krompiri” su deo tzv tapas kulture i služe se sa začinjenim sosom....
02. januar
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Tako na primer mesni delikatesi na kojima je obeleženo da imaju nizak sadržaj soli takođe nisu korisni za hipertoničare....
22. maj
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko.
Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
25. januar
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart