Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mlečni delikatesMlečni delikates
06. sep.
Servirajte mlečni delikates sa kriškom krastavca....
Delikates bundeva sa cimetomDelikates bundeva sa cimetom
05. nov.
Stavite bundevu da se peče u pleh i dodajte šolju vode. Bundevu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Delikates bundeva sa cimetom je gotova, kada dobije zlatnu boju....
Stilton - prefinjen delikatesStilton - prefinjen delikates
22. avgust
Međutim, za ovaj kratak period on uspeva da stekne ogromnu popularnost i status prefinjenog delikatesa. Sir Stilton često je nazivan carem sireva. On se smatra jednim od najprefinjenijih delikatesa....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
- Kačokavalo (Caciocavallo) je sledeći italijanski delikates koji treba da probate čim vam se ukaže prva prilika. Kačokavalo je ponos Sicilije i južnog regiona Bazilike....
Domaći delikates od svinjskog mesaDomaći delikates od svinjskog mesa
17. sep.
Gotov delikates okačiti na drveni prut i ostaviti na hladnom i u kontaktu sa vazduhom. Tako stoji 3 ili 4 meseci, pre konzumacije....
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuKoji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubiju
26. feb.
Manija je postala toliko velika da se proizvodi, plod viševekovnog teškog naučnog posla, smatraju gotovo otrovnim....
Koji čaj da pijemo u jesen?Koji čaj da pijemo u jesen?
15. okt.
1
Za jesenje dane možete probati čaj od nane i divlje jabuke. U pola litra ključale vode dodajte 1 kašičicu listova nane i sitno iseckanih plodova divlje jabuke....
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Sa svim ovim ukusnim sastojcima, madridski gulaš je prirodno na listi turista koje morate probati kada posete Španiju. 8....
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiĐakonije, koje treba da probate u Severnoj Italiji
18. jul
U Milanu pune njegovu sredinu sladoledom i tada apetit nema šanse da se ne probudi. Palenta je jelo iz Severoistočne Italije, pripremljeno od kukuruznog brašna, vode i soli....
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivamaDelikates sa čokoladom, malinama i šljivama
10. avgust
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivama je gotov....
Najpopularniji španski delikatesiNajpopularniji španski delikatesi
02. januar
Odličan španski delikates, koji morate probati. Patatas bravas Pa gde smo mi bez krompira? Patatas bravas ili „hrabri krompiri” su deo tzv tapas kulture i služe se sa začinjenim sosom....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Tako na primer mesni delikatesi na kojima je obeleženo da imaju nizak sadržaj soli takođe nisu korisni za hipertoničare....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko. Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....