Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese u pripremi nojevog mesaIsplanirali ste dan; označili ste vrstu mesa; izabrali ste i način njegove pripreme. Ostaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja....
19. jun
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso....
02. mart
Saveti za pripremu bujona od mesaNačin pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
06. jun
Finese za ukusnu pečenu jagnjetinuFinese u začinjavanju jagnjetine
Pre pripreme vašeg ukusnog jagnjećeg pečenja, meso se očisti od viška kože i masnoće. Jagnjetina je suvo meso....
18. april
Finese u pripremi savršeng testa za tartAko maslac i posuda nisu ohlađeni, nego se koristi topli maslac, nakon pečenja testo može postati masno i tvrdo.
2. Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati....
29. sep.
Finese kod dinstanja mesaOni dodaju ukus dinstanog mesa i zgusnu tečnost u kojoj se priprema. Što manje tečnosti ima prilikom dinstanja mesa, toliko će jelo biti ukusnije....
12. maj
Finese pečenja pogačeAli nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila....
04. maj
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca
- Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
09. jul
Finese u pripremi špragliIskoristite je za pripremu supe, jer je vrlo bogata vitaminima i mineralima....
03. jul
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
13. maj
Finese kod pečenja piteNačin pripreme:
U tradicionalnoj pripremi se koriste razna sredstva za nadolaženje. U ovom receptu ćemo pripremiti testo sa kvascem za hleb.
Prvo pomešamo kvasac sa malo vode....
11. dec.
Greške kod pečenja mesaPreskakanje zatvaranja mesa - tehnika koja zvuči prilično ukusno i koja vam je sigurno poznata iz kulinarskih emisija....
22. okt.
Salata od boranije i pečenog ćurećeg mesaServirajte salatu sa boranijom i pečenim ćurećim mesom kao lagan ručak ili večeru.
Nek vam je slatko!...
23. januar
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih....
26. dec.
Energetske pločice FinesePokrijte dno pravougaonog pleha ili kutije papirom za pečenje, sipajte smesu preko papira i dobro je rasporedite kašikom. Pritisnite smesu dobro.
Ostavite sve da se stegne na 1-2 sata i nasecite na pravougaonike....
08. feb.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Metode za dimljenje mesaTačnije, predstavlja pečenje u dimu. Ukus namirnica koji se može osetiti kod toplog dimljenja se veoma razlikuje od onog koji podrazumeva hladno dimljenje....
11. mart
Sosevi za pečeno mesoSosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
01. mart
Korenje za pripremu najukusnijih supaU azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena.
U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
19. dec.
1
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom....
13. avgust
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul