Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese u pripremi nojevog mesaFinese u pripremi nojevog mesa
19. jun
Isplanirali ste dan; označili ste vrstu mesa; izabrali ste i način njegove pripreme. Ostaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Semenke slačice i cimet će pečeno pile učiniti nezaboravnim....
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Način pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
Finese za ukusnu pečenu jagnjetinuFinese za ukusnu pečenu jagnjetinu
18. april
Finese u začinjavanju jagnjetine Pre pripreme vašeg ukusnog jagnjećeg pečenja, meso se očisti od viška kože i masnoće. Jagnjetina je suvo meso....
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tart
29. sep.
Ako maslac i posuda nisu ohlađeni, nego se koristi topli maslac, nakon pečenja testo može postati masno i tvrdo. 2. Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati....
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Oni dodaju ukus dinstanog mesa i zgusnu tečnost u kojoj se priprema. Što manje tečnosti ima prilikom dinstanja mesa, toliko će jelo biti ukusnije....
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila....
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!
09. jul
Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca - Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
Finese u pripremi špragliFinese u pripremi špragli
03. jul
Iskoristite je za pripremu supe, jer je vrlo bogata vitaminima i mineralima....
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Način pripreme: U tradicionalnoj pripremi se koriste razna sredstva za nadolaženje. U ovom receptu ćemo pripremiti testo sa kvascem za hleb. Prvo pomešamo kvasac sa malo vode....
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Preskakanje zatvaranja mesa - tehnika koja zvuči prilično ukusno i koja vam je sigurno poznata iz kulinarskih emisija....
Salata od boranije i pečenog ćurećeg mesaSalata od boranije i pečenog ćurećeg mesa
23. januar
Servirajte salatu sa boranijom i pečenim ćurećim mesom kao lagan ručak ili večeru. Nek vam je slatko!...
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih....
Energetske pločice FineseEnergetske pločice Finese
08. feb.
Pokrijte dno pravougaonog pleha ili kutije papirom za pečenje, sipajte smesu preko papira i dobro je rasporedite kašikom. Pritisnite smesu dobro. Ostavite sve da se stegne na 1-2 sata i nasecite na pravougaonike....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Tačnije, predstavlja pečenje u dimu. Ukus namirnica koji se može osetiti kod toplog dimljenja se veoma razlikuje od onog koji podrazumeva hladno dimljenje....
Sosevi za pečeno mesoSosevi za pečeno meso
01. mart
Sosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
U azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena. U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....