Facebook
Omiljeno
Pinterest
Lovorov listKoristi od lovorovog lista
Lovorov list ima sposobnost da stimuliše probavni sistem, štiti jetru i sprečava gasove....
Kako da osušite lovorov list?Dovoljan je samo jedan list da celom jelu da karakter i ukus.
Pogledajte i kako se pravi napitak od lovorovog lista i kako da napravimo čaj od lovorovog lista....
Pečena riba listRibu lepo očistiti i oprati.
Na mesto gde ste izvadili utrobu stavite so, maslinovo ulje i cele čenove belog luka sa stabljikom ruzmarina.
Premažite ribu maslinovim uljem stavite na pek papir i peći na 200 stepeni...
Riba list sa krompirom iz rerneU plehu napraviti marinadu od belog vina, maslinovog ulja, belog luka u granulama, biberom, đumbirom u prahu i kurkume u prahu, pa staviti ribu list umarinadu da odstoji koji sat....
Sena - Majčin ListKod nas je poznata i sa nazivom - majčin list. Listovi sene su složeni i perasti, uglavnom parni, koji mogu biti dužine od 2 do 3 cm i širine između 5 i 10 mm....
Eterično ulje od lovorovog listaDrvo plemenitog lovora, iz kojeg se dobija ulje od lovorovog lista, drevni je simbol pobede. Pobednicima je dodeljivan venac od lovorovog lista i danas je ovaj ritual simbol mogućnosti lista lovorovog drveta....
Da očistimo telo sa lovorovim listomPostoji mnogo biljaka sa kojima možete pripremiti napitak za pročišavanje, ali lovorov list se najčešće koristi. Evo i šta je potrebno za pripremu napitka.
Napitak za čišćenje toksina sa lovorovim listom....
Konzervisanje ribeU svaku teglu se stavlja po jedan lovorov list, 3 zrna crnog bibera, malo isečene šargarepe, 0.5 grama limunske kiseline....
Čaj sa lovorovim listom za čišćenje plućaBiljka koja leči disajne puteve je lovorov list. Većina ga prepoznaje samo kao začin.
Lovorov list ima antiseptička svojstva i veoma je bogat vitaminima i mineralima....
Hajde da sami dimimo slaninuU šerpi prokuvajte salamuru tako što u 1 litar vode dodate 150 grama soli, 1-2 lista lovora, čenove belog luka od 2 male ili 1 veće glavice belog luka, 2-3 karanfilića i 5 zrna crnog bibera....
Provereni recepti za mariniranje ribeNakon što dobro upiju začine u ribi, što se desi za oko 5 sati, vadimo ribu iz marinade i poređamo u tegle, između odvojenih komade poređamo sitno iseckan lovorov list, cimet, korijande, anis, piment i biber....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloLovorov list
Lovorov list je jedan od najvažnijih začina za kebap. Upotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
Idealni začini za sve vrste mesaPored toga, jagnjetina je dobra i kada se koristi anis, lovorov list, bosiljak, ruzmarin, nana, estragon, majčina dušica, piment....
Kako spremiti svinjsku kolenicuLovorov list ima poseban miris, pa će biti odlična dopuna kolenici, a to važi i za piment.
Naravno, ne treba zaboraviti i biber....
Čorbica od zelja i belog mesaBelo meso, šargarepu, crni luk i lovovrov list stavimo u šerpu da se kuva tridesetak minuta. Kad se skuva izvadimo lovorov list i izblendamo ručnim mikserom.
Tada dodajemo naseckano zelje i kocku za supu....
Sosevi za pečeno mesoNačin pripreme:
U duboku posudu sipajte vino, lovorov list, sitno iseckan luk, peršun i ruzmarin. Sklonite sa vatre, kada se tečnost upola smanji....
Tri tajne ukusne i autentične pice KalconeU to se doda paradajz, prethodno oljušten i naseckan na kockice, i lovorov list. Kada tečnost počne da se smanjuje, stavljaju se ostali začini, a lovorov list se vadi. Sos se skida sa vatre, kada se dovoljno zgusne....
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuKada prođu 4 sata, ostave se da se iscede (tečnost se ne baca) i ređaju se u tegle, tako što se između redova slažu iseckani čenovi belog luka, iseckan peršun, lovorov list i zrnca crnog bibera....
Kako da pripremite riblji bujonRiblji bujon - varijanta 1
Potrebni proizvodi: 1 kg kostiju, kože i glava bele ribe (osim skuše i haringe), nekoliko zrna crnog bibera, 1 grančica majčine dušice, 1 lovorov list, 2 grančice peršuna, 2 male šargarepe,...
Začini koji idu uz kolenicuOdgovarajući začini za kolenicu su crni luk i beli luk, origano, majčina dušica, selen, peršun, biber, lovorov list ili celer....